Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyjazdy z motocyklem/quadem na przyczepie

Featured Replies

Napisano

Szukam już teraz, raczej na wiosnę miejsc gdzie można przejechać się powiedzmy na weekend z motocyklem/quadem na przyczepie żeby pojeździć na miejscu.

Z quadem nigdzie jeszcze nie byłem w ten sposób i chętnie bym się wybrał (zdecydowanie wycieczki widokowe a nie taplanie się błocie żwirowni)

Z motocyklem byłem parę razy na Mazurach i Pętli Bieszczadzkiej, nie byłem na Podlasiu, Górach Świętokrzyskich, czy innych górach

Motocykl to 125 z podpisu a quad jest zarejestrowany i można jeździć po drogach publicznych 

Szukam inspiracji, ciekawych tras, opisu podobnych wyjazdów.

Na razie w PL

Napisano

Podlasie - zacząć od Grabarki w stronę Hajnówki, dużo szutrów, mały ruch, poszperać w necie może ktoś tam objechał i opisał ciekawe miejscówki

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, bielaPL napisał(a):

Podlasie - zacząć od Grabarki w stronę Hajnówki, dużo szutrów, mały ruch, poszperać w necie może ktoś tam objechał i opisał ciekawe miejscówki

Znalazłem opis trasy szlakiem drewnianych cerkwi - mam na liście.

I chyba lokalne jedzenie też dobre - kartacze itp

Napisano
8 minut temu, Marko33 napisał(a):

I chyba lokalne jedzenie też dobre - kartacze itp

lokalnie to mleko od rana złapać od gospodarza i bułę ;] najlepsze żarcie

wieczorem jak ktoś zaprosi to swojska kiełba i bimber ;] 

Napisano

W PL jest słabo. 

Mała i duża pętla bieszczadzka, wokół tatr (prawie PL ;)), kilka lokalnych przełęczy. Kotlina kłodzka jest w miare fajna jak poszperać po mapach. ale poza tym - to ja polecam Rumunię ;)

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, jimbo22 napisał(a):

W PL jest słabo. 

Mała i duża pętla bieszczadzka, wokół tatr (prawie PL ;)), kilka lokalnych przełęczy. Kotlina kłodzka jest w miare fajna jak poszperać po mapach. ale poza tym - to ja polecam Rumunię ;)

Pętlę zaliczyłem - i mała i dużą

Wokół Tatr to jakieś przybliżone miejscowości ?

Przełęcze to samo

Kotlina Kłodzka - popatrzę

Rumunia to bardziej offroad a mój motocykli stricte na szosę

Napisano
23 minuty temu, Marko33 napisał(a):

Pętlę zaliczyłem - i mała i dużą

Wokół Tatr to jakieś przybliżone miejscowości ?

Przełęcze to samo

Kotlina Kłodzka - popatrzę

23 minuty temu, Marko33 napisał(a):

Rumunia to bardziej offroad a mój motocykli stricte na szosę

rumunia to raj dla offroadu- to prawda. ale to nie wyklucza ze to tez raj jak ktos nie chce z asfaltu zjechać :) ja tam w czerwcu jade po raz 4ty. zwiedzilem juz off/on road i nie mam zamiaru przestac tam wracać.

Napisano
  • Autor
10 minut temu, jimbo22 napisał(a):

rumunia to raj dla offroadu- to prawda. ale to nie wyklucza ze to tez raj jak ktos nie chce z asfaltu zjechać :) ja tam w czerwcu jade po raz 4ty. zwiedzilem juz off/on road i nie mam zamiaru przestac tam wracać.

Tylko ja szukam miejscówek na wyjazdy weekendowe plus max 2 dni

Na Rumunię to zdecydowanie za mało czasu

Napisano
Teraz, Marko33 napisał(a):

Tylko ja szukam miejscówek na wyjazdy weekendowe plus max 2 dni

Na Rumunię to zdecydowanie za mało czasu

Spoko. jasna sprawa. ino w PL te nasze góry i winkle to słabiutkie są. niby całe południe górzyste, a przełęcze i ogolnie klimat mega slaby dla winklowania...

Napisano
  • Autor
W dniu 25.01.2023 o 15:24, jimbo22 napisał(a):

Spoko. jasna sprawa. ino w PL te nasze góry i winkle to słabiutkie są. niby całe południe górzyste, a przełęcze i ogolnie klimat mega slaby dla winklowania...

Jest kilka propozycji na motocykl ale do wiosny jeszcze trochę czasu.

Nie ma nikt propozycji na wyjazd z quadem ?

Może być jednodniówka bez noclegu

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor
W dniu 31.01.2023 o 10:33, Marko33 napisał(a):

Nie ma nikt propozycji na wyjazd z quadem ?

A więc wybrałem się pierwszy raz gdzieś dalej z quadem na przyczepie 😀

Tak było:

image.png.6a464295e98dd62bd7594585ba194b96.png

image.png.df49c59a70c280fee9e2c2af35a4254b.pngimage.png.feb71411f0114c490279b225e20b1e30.pngimage.png.69b06c1306540c7243815436f9d231f5.pngimage.png.f11aae54d4158dcc987400f7cd7f1e20.pngimage.png.48aedace4085ec7ec086d557ec0d058b.png

Napisano

super sprawa, latem moto, zimą quad, w sumie to lepsze niż narty i tłoki na wyciągach ;] 

a jak ten sam tylny napęd w takich warunkach?

Edytowane przez bielaPL

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, bielaPL napisał(a):

super sprawa, latem moto, zimą quad, w sumie to lepsze niż narty i tłoki na wyciągach ;] 

a jak ten sam tylny napęd w takich warunkach?

Zasmakowałem w takich wypadach 😀

Z motocyklem na przyczepie byłem już kilka razy na Mazurach (raz się nawet wyłożyłem) i na Wielkiej Pętli Bieszczadzkiej. Myślę o Podlasiu, Górach Świętokrzyskich ale Tatrach również.

Z quadem dopiero pierwszy raz ale mega mi się podobało i będę powtarzał z pewnoscią.

Tylny napęd sprawdzał się znakomicie ale duże znaczenie miało jakiej konsystencji jest śnieg. Na jeden stromy podjazd, rano wskoczyłem bez problemu ale pod koniec dnia gdzie było ok 8 stopni na plusie, w połowie zwyczajnie się zakopałem i musiałem wytargać quada za przód (tyłu nie byłem w stanie unieść), obrócić w dół stoku i zjechać na dół. Myślę że 4x4 wiele by tu nie pomogło - kopałby się tyle że czterema kołami.

Mocowo wystarcza w zupełności - ma fajny stosunek masy do mocy a jednocześnie jest dobry dla mnie gabarytowo

• 1 miesiąc później...
Napisano
W dniu 24.01.2023 o 15:15, Marko33 napisał:

Szukam już teraz, raczej na wiosnę miejsc gdzie można przejechać się powiedzmy na weekend z motocyklem/quadem na przyczepie żeby pojeździć na miejscu.

Z quadem nigdzie jeszcze nie byłem w ten sposób i chętnie bym się wybrał (zdecydowanie wycieczki widokowe a nie taplanie się błocie żwirowni)

Z motocyklem byłem parę razy na Mazurach i Pętli Bieszczadzkiej, nie byłem na Podlasiu, Górach Świętokrzyskich, czy innych górach

Motocykl to 125 z podpisu a quad jest zarejestrowany i można jeździć po drogach publicznych 

Szukam inspiracji, ciekawych tras, opisu podobnych wyjazdów.

Na razie w PL

Pomijam, ze gdybym mial mptur i quada, to wziolbym jedno i drugie ijechal nie zwazajac na nic. NA miejscu zawsze znajdzie sie miejscie gdzie da sie pojezdzic.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor
W dniu 20.04.2023 o 16:17, Patryk SL napisał(a):

Pomijam, ze gdybym mial mptur i quada, to wziolbym jedno i drugie ijechal nie zwazajac na nic. NA miejscu zawsze znajdzie sie miejscie gdzie da sie pojezdzic.

Na przyczepę wejdzie mi jedno albo drugie.

Poza tym czas nie jest z gumy a dwoma na raz nie da się jeździć 😁

Edytowane przez Marko33