Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomocy

Featured Replies

Napisano

Ręce mi opadają,nie mam pojęcia co się dzieje,auto na benzynie poprostu się wyrywa,a na gazie przyśpieszanie jest dziwnie sekwencyjne,coś jakby blokowało crazy.gif

Wczoraj miałam regulacje po 3o tysiach i oczywiście nic mi ie pomogli,a mam już serdecznie dosyć tych mechaników,bo jeszcze nie było tak,żeby wszystko grało po wyjechaniu z zakładu bez reklamacji frown.gifWymieniłam filtr powietrza,oni wymienili wczoraj filtr gazu i nic,czy ktoś ma pomysł co może być grane z tym gazem???Najdziwniejsze jest to,że po jakimś czasie nagle coś się "odtyka" i przyśpieszanie wraca do normy zrobiłam dzisiaj 300km i takie właśnie niespodzianki miałam na trasie confused.gif

za każdą poradę będę szczerze wdzięczna bow.gif (nie wiem dokladnie jaką mam instalkę,bo w papierach jedno,a w aucie drugie co już świadczy o tym zakładzie angryfire.gif w każdym razie reduktor mam lovato,sterownik lambdy LECHO mini lambda).

Pozdrawiam

Napisano

> Ręce mi opadają,nie mam pojęcia co się dzieje,auto na benzynie

> poprostu się wyrywa,a na gazie przyśpieszanie jest dziwnie

> sekwencyjne,coś jakby blokowało

> Wczoraj miałam regulacje po 3o tysiach i oczywiście nic mi ie

> pomogli,a mam już serdecznie dosyć tych mechaników,bo jeszcze

> nie było tak,żeby wszystko grało po wyjechaniu z zakładu bez

> reklamacji Wymieniłam filtr powietrza,oni wymienili wczoraj

> filtr gazu i nic,czy ktoś ma pomysł co może być grane z tym

> gazem???Najdziwniejsze jest to,że po jakimś czasie nagle coś się

> "odtyka" i przyśpieszanie wraca do normy zrobiłam dzisiaj 300km

> i takie właśnie niespodzianki miałam na trasie

> za każdą poradę będę szczerze wdzięczna (nie wiem dokladnie jaką

> mam instalkę,bo w papierach jedno,a w aucie drugie co już

> świadczy o tym zakładzie w każdym razie reduktor mam

> lovato,sterownik lambdy LECHO mini lambda).

> Pozdrawiam

Fotka miksera przydałaby się spineyes.gif. Jest to co mieści się pod wtryskiwaczem. Taka sobie kryza. Możliwe, że tam coś nie robi, ale to tylko domysły jak narazie.

Napisano

BOŻE JAK DOBRZE ŻE ZAUWAŻYŁEM TEN WĄTEK!!!! Może z raz byłem na forum ale to było z rok temu wiec WITAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE!!!

Mam dokładnie te same objawy!!! Nikt nic nie wie i nie może poradzić. Moja bryka Lanos 1,5 8v 142kkm instalka tomassini (tak się pisze???) + AL 700. Do niedawna było wszystko ok a teraz idzie sie powiesic!!! Poprostu nie daje sie na gazie prześpieszać buu.gifconfused.gifcrazy.gifsciana.gif

Napisano

> Mam dokładnie te same objawy!!!

Ja się nie znam, ale to, co ja bym zrobił.

1. Wymiana filterka powietrza i gazu (jak nie był ostatnio wymieniany)

2. Zmiana stacji

3. Wymiana świeczek na (jak nie były wymieniane od 15K+ - albo przybnajmniej sprawdzenie szczeliny)

4. Odwiedziny u dobrego gazownika w celu przebadania/wyregulowania.

Napisano

> Ja się nie znam, ale to, co ja bym zrobił.

Dzięki bardzo. Od jutra będe walczył i...czekał na drugą podpowiedź od gazownika cool.gif

Napisano
  • Autor

ja świece i kable wymieniałam równo 14600km temu,z gazownikiem o tyle problem,że w Łodzi w jakim zakładzie bym sie nie pojawiła to niestety nie ruszą tej instalacji,bo i tak potem ie beda mogli jej wyregulować przez pewnie ten sterownik LECHO(nie mają chyba tych przyrządów do pomiaru) i pies pogrzebany,dlatego muszę się męczyć z tym jednym zakładem,ale jutro zmaierzam zjechac większość zakładów w Łodzi to może uda mi się jednak choć jednego odnaleźć co by się podjął tego wyzwania icon_rolleyes.gif,na razie niestety fotki nie mam jak zrobić,bo aparat pożyczyłam mad.gif

Napisano

> sterownik lambdy LECHO mini lambda).

> Pozdrawiam

Ja zrezygnowałem z LECHO i nie żałuję. Jak sobie poczytam na forum o tym urządzeniu to się utwierdzam w decyzji. I tobie radzę podjechać do gaziarzy co to zakładali (wariant oszczędnościowy) i wymienić toto na np. Bingo-M (ale też na dowolny inny komputer sterujący gazem a nie "oszukiwacz elektroniczny") za rozsądną dopłatą. Ja dopłaciłem 100 i zabrali szmelc ...

Napisano
  • Autor

jakbym mogła to w kosmos bym ich wysłala,tyle się użerać angryfire.gif Nikomu nie polece tego zakładu nikomu.

O wymianie elektroniki myślałam,ale w Łodzi w dwóch zakladach usłyszałam ceny,że ręce mi opadły 450 zł,a dzisiaj w klejnym 600zł oczywiście eletronika + wymiana frown.gif

Niestety nie mam takiej kaski w tej chwili i nic się nie zapowiada ,zeby było lepiej.

Napisano

> jakbym mogła to w kosmos bym ich wysłala,tyle się użerać Nikomu nie

> polece tego zakładu nikomu.

> O wymianie elektroniki myślałam,ale w Łodzi w dwóch zakladach

> usłyszałam ceny,że ręce mi opadły 450 zł,a dzisiaj w klejnym

> 600zł oczywiście eletronika + wymiana

> Niestety nie mam takiej kaski w tej chwili i nic się nie zapowiada

> ,zeby było lepiej.

No tak, trudna decyzja, ja miałem ten komfort że podjechałem do tego co mi zakładał i zabrał LECHO, w końcu mało używany, założył za różnicę ceny Bingo-M i ... życzył szerokiej drogi. Drobna modernizacja okablowania trwała z 15 minut raptem. Tamten szajsik pewnie założył komuś co bardzo chciał wariant oszczędnościowy (ja też chciałem najpierw), i może nawet to poprawnie pracuje w innym modelu auta. Pan Lucjan w Tomaszowie tak załatwił, i jestem mu wdzięczny. cool.gif

Napisano
  • Autor

A ile Cie to kosztowało?jak finanse mi się poprawią to moze się zdecuduje i gdzie to zmieniałeś?

Napisano

Też miałem Lecho Mini Lambde. Szajs straszny. Na szczęście gazownik przed zwinięciem biznesu zdążył mi go wymienić na BingoS bez dopłaty bo zapłaciłem jak za porządną instalację.

Napisano
  • Autor

Kurcze zaczynam poprostu świrowac pol dnia auto do bani,a tu nagale jak stoje na światłach i ruszam śmiga,ze hej icon_eek.gif no i co tu nie gra????No nic dzisija jestem umówiona z "patałachami" jak to ja ich nazywam na reklamacje poniedziałkowej naprawy w końcu skasowali mnie za wymiane filtra gazu i regulacje 55zł!!!!Bardzo jestem ciekawa co tym razem będą kombinować?

Jak podjechałam do innego mechanika to owszem przyznał,że bardziew totalny ten LECHO i pierwsze co on by zrobił,żeby jednak elektroniki nie ruszać,a doprowadzić auto do porządku to zdjąć silnik krokowy gazu zupełnie,a potem zobaczyc co się będzie działo. ,a co Wy na to?Czy faktycznie ten krokowy gazu jets zupełnie nie potrzebny?

Najbardziej mnie wkurza,że "patałachy" włożyły w ta instalke każdy element z innej parafii angryfire.gif

Że też ja takiej wiedzy nie miałam przed zakładaniem instalki jak mam teraz oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.giftragedia jestem załamana,co za tupet,wyobraźcie sobie,ze jak dzisiaj przyjechałam żeby sprawzdili co nie tak wyregulowali,bo auto nadal jest niesprawne to właściciel powiedział,ze auto jest juz po grawancji i on nie podejmuje sie tej regulacji!!!!No myślałam,zę skonam on poprostu się nie podejmuje.

Teraz mam zasadniecze pytanie jako,ze doszłam do tego,ze w papiery wpisali mi,że mam autotronic 700,a załozyli mini Lecho to,czy robiąc przegląd w innym punkcie to w ogóle przejdzie?????

Partactwo na maxa nikomu nie polece tego zakładu angryfire.gif

Napisano

zapłać za regulacje i jęździj dopóki nie będzie działać... smirk.gif

napisz jaki to qwarsztat i umieść go w spisie ok.gif

Napisano

> A ile Cie to kosztowało?jak finanse mi się poprawią to moze się

> zdecuduje i gdzie to zmieniałeś?

Jak pisałem dopłaciłem 100 zeta za różnicę ceny samych urządzeń, bo tamto zabrał a robota gratis (w promocji ??) Fakt że zakładałem to wczerwcu i zastrzegłem że po wakacjach ewentualniue podjadę wymienić jak coś będzie nie tak. I dotrzymał słowa. Nr telefonu i adres jak chcesz to dostaniesz na priva, może potraktuje cię jakoś szczególnie ?? niewiem.gif I w końcu Tomaszów niedaleko, możesz kiedyś przejazdem podjechać bo blisko od trasy katowickiej

Napisano
  • Autor

> zapłać za regulacje i jęździj dopóki nie będzie działać...

> napisz jaki to qwarsztat i umieść go w spisie

W tym sęk,ze on oddał o mi za regulację,którą robiłam po 30 tysiach w poniedziałek i powiedział,że dalszej jakiejkolwie regulacji auta się nie podejmuje.

Poprostu sam dał o sobie opinie skoro montował ta instalacje,a nagle jak gwarancja się skończyła to on się dalej nie podejmuje regulacji oslabiony.gif spier.... i wie,że z gówna bata nie ukręci!

A gdzies jest spis zakładow,nie polecanych,bo chetnie go tam dopisze,żeby inni nie musieli się z nimi bokser.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.