Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KIA dziwy technologiczne.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Jeżeli bardziej na HP niż Mk to proszę nie karać tylko przeniesc.

Moja KS MK5 ma tę funkcję że łączy się z telefonem bezprzewodowo... i mamy wtedy Android auto jak tylko wsiadziemy do auta, ale pod warunkiem że telefon obsługuje 5G... o czym milczą ASO jak i fora. Ale ostatni tydzień mieliśmy wakacje i na Węgrzech auto rozłączyło się skutecznie z telefonem. Nagle brak AA. Okazało się że telefon nie widzi sieci wifi kiji, ale po kablu działa. Telefon syna widzi a mojego nie. Dziś po powrocie moj telefon jakoś cudownie ponownie widzi sieć auta i łączy się automatycznie. O co kaman nie mam pojęcia. Mój telefon to realme a syna Samsung.

Co szanowni na to? No i rada...lepiej mieć markowy sprzęt.

Pozdrawiam.

Napisano

... a czy telefon nie ma jakiejś formy "regionalizacji" i dostosowuje, ogranicza kanały/częstotliwości w zależności w jakim kraju się znajduje? Czy widzi w tym czasie inne sieci WiFi 5Ghz? ... bo rozumiem że przez 5G rozumiesz sieci WiFi na częstotliwości 5Ghz? 

Napisano
  • Autor

No właśnie tel. widzi inne sieci tak mi się wydaje chociaż głowy nie dam (5G). A kiji ni ciula.
Pozdrawiam

Wysłane z mojego RMX3242 przy użyciu Tapatalka

Napisano
10 godzin temu, BOGUS napisał(a):

No i rada...lepiej mieć markowy sprzęt.

Dokładnie tak. I to jest najlepsza rada w tym wątku. I może to jest problem a nie 5G.

Napisano
  • Autor
Dokładnie tak. I to jest najlepsza rada w tym wątku. I może to jest problem a nie 5G.
To nie tak zupełnie. Markowy bez wi-fi 5g też nie działa tak jak powinien.
Nie wiem jak ajfon ale na androidzie tak jest.

Napisano
1 minutę temu, BOGUS napisał(a):

To nie tak zupełnie. Markowy bez wi-fi 5g też nie działa tak jak powinien.

5G to standard telefonii komórkowej i z WiFi ma niewiele wspólnego. Może chodzi od Wifi 5 (AC) lub 6(AX)?

Napisano
  • Autor
5G to standard telefonii komórkowej i z WiFi ma niewiele wspólnego. Może chodzi od Wifi 5 (AC) lub 6(AX)?
Być może. Jakkolwiek ze starszym tel się łączy ale nie działa stabilnie. Raz działa częściej nie działa.
A tu się rozłączył i działał tylko po kablu. A po powrocie jakby nigdy nic znowuż działa bezprzewodowo.

Napisano

Kupić iPhone i sprawdzić. Co ciekawe bezprzewodowo jest dobrze na krótkie odległości bo jednak sporo baterii je.

Napisano

Mam kiję i mam realme 5g. Łączy bezprzewodowo normalnie nawet za granicą, jadąc przez Cz-A-Slo do Chorwacji. Owszem czasem zdarzy się rozłączyć, ale wtedy daję połącz ponownie i łączy. A w trasę dłuższą zawsze i tak jadę na kablu bo po pierwsze ładuje telefon, a po drugie jest stabilne połączenie i nie muszę nagle na autostradzie łączyć się ponownie.