Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup Turana 1.6 z lpg

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się na vw Turan 1.6. Ponoć od 13 lat w jednych rękach, ze zdjęć niewiele korozji na podwoziu - dostałem dodatkowe foty. Rozrząd ponoć już dwa razy zmieniany ( brak niestety papierów na to ) lpg ma niecałe 100 kkm. Butla ważna do przyszłego roku. Jaki koszt nowej? Co sądzicie? 
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/volkswagen-touran-1-6-b-lpg-102km-ID6FEtZB.html#gallery-grid

Napisano

Koszt samej butli ok 500-600pln w zależności jaki rozmiar. Staga Ci każdy ogarnie, wtryski lpg podstawowe AC W01. Ma to prawo działać dobrze, jak kolektor jest nawiercony dobrze chociaż przewody od wtrysków do kolektora dość długie będą. Silnik teroetycznie ok, zdarza się że coś wciągnie oleju. Nie jest duży przebieg jak na auto z 2007r, więc jak jest realny to jeszcze pojeździ. Kwestie mocy do masy pomine, zapewne zdajesz sobie sprawę że szatan to nie będzie.

Wysłane z mojego RMX3771 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Przy tym przebiegu na LPG listwa wtryskowa i reduktor może już się kończyć, przynajmniej u mnie tak było. Silnik jest ok, zaczyna palić olej, ale przy dużo większych przebiegach. 

Napisano
2 godziny temu, AxiT napisał(a):

Butla ważna do przyszłego roku. Jaki koszt nowej? Co sądzicie? 

Butlę chyba można homologować na następne 10 lat i wtedy jest dużo taniej.

Napisano
Godzinę temu, marcindzieg napisał(a):

Butlę chyba można homologować na następne 10 lat i wtedy jest dużo taniej.

Wychodzi to bardzo podobnie

Napisano
16 godzin temu, Jettison napisał(a):

Wychodzi to bardzo podobnie

Przedłużenie ważności to 200-250. Nowa butla 600-700. Jeśli to podobna cena to OK :) 

Napisano
Przedłużenie ważności to 200-250. Nowa butla 600-700. Jeśli to podobna cena to OK [emoji4] 
Gdzie? Może jeszcze w Krk to podjadę. Mam w starym klamocie do zadań specjalnych butle do wymiany właśnie, i jak za taką kwotę ogarnę to ok bo nowa mam za 500pln.

Napisano
5 minut temu, steyr napisał(a):

Gdzie? Może jeszcze w Krk to podjadę. Mam w starym klamocie do zadań specjalnych butle do wymiany właśnie, i jak za taką kwotę ogarnę to ok bo nowa mam za 500pln.

Tutaj ja robiłem.

Jeszcze masz Stangaz w Wieliczce jak masz bliżej.

Edytowane przez marcindzieg

Napisano
Tutaj ja robiłem.
Jeszcze masz Stangaz w Wieliczce jak masz bliżej.
Dzieki, dzwoniłem. Cena 350pln, przyjeżdżasz autem oni demontują. Zostawiasz auto lub odjezdzasz na PB i za 2 dni przyjeżdżasz na ponowny montaż. Dla mnie nie opłacalne, więcej czasu i paliwa stracę na jeżdżeniu. Ale jak ktoś ma nie typowa droga butle to ma to sens.

Napisano
1 minutę temu, steyr napisał(a):

Dzieki, dzwoniłem. Cena 350pln, przyjeżdżasz autem oni demontują. Zostawiasz auto lub odjezdzasz na PB i za 2 dni przyjeżdżasz na ponowny montaż. Dla mnie nie opłacalne, więcej czasu i paliwa stracę na jeżdżeniu. Ale jak ktoś ma nie typowa droga butle to ma to sens.

Ja mam pod nosem. Przyjechałem o 8, o 12 już butla była gotowa do montażu. Chyba mają dużo klientów.

Napisano
Ja mam pod nosem. Przyjechałem o 8, o 12 już butla była gotowa do montażu. Chyba mają dużo klientów.
No nie wiem czy mają, bo nie trzeba się umawiać. Można przyjechać z marszu.

Napisano
2 godziny temu, marcindzieg napisał(a):

Przedłużenie ważności to 200-250. Nowa butla 600-700. Jeśli to podobna cena to OK :) 

Jak się dowiadywałem to za przedłużenie ważności powiedzieli 400 PLN, nowa butla ok 500

Napisano
23 godziny temu, AxiT napisał(a):

Zastanawiam się na vw Turan 1.6. Ponoć od 13 lat w jednych rękach, ze zdjęć niewiele korozji na podwoziu - dostałem dodatkowe foty. Rozrząd ponoć już dwa razy zmieniany ( brak niestety papierów na to ) lpg ma niecałe 100 kkm. Butla ważna do przyszłego roku. Jaki koszt nowej? Co sądzicie? 
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/volkswagen-touran-1-6-b-lpg-102km-ID6FEtZB.html#gallery-grid

Zobacz jeszcze czy skrzynia biegów nie wyje, bo lubią się wysypać 

Napisano
13 minut temu, Jettison napisał(a):

Jak się dowiadywałem to za przedłużenie ważności powiedzieli 400 PLN, nowa butla ok 500

Kolega wyżej dzwonił i 350. Niech każdy sam liczy czy warto się dopłacić czy nie.

Napisano
  • Autor

Kupiłem. Skrzynia 5 Niegów na autostradzie to bida. Ciekawe czy jakąś 6 da się wsadzić? Spalanie średnie 11/100 lpg. Resztę będę po kolejki robił i sprawdzał. 

Napisano
3 godziny temu, AxiT napisał(a):

Kupiłem. Skrzynia 5 Niegów na autostradzie to bida. Ciekawe czy jakąś 6 da się wsadzić? Spalanie średnie 11/100 lpg. Resztę będę po kolejki robił i sprawdzał. 

Wymień sobie przy okazji olej w skrzyni, żeby przedłużyć jej żywotność 

Napisano
  • Autor
17 godzin temu, Jettison napisał(a):

Wymień sobie przy okazji olej w skrzyni, żeby przedłużyć jej żywotność 

Szukam instrukcji obsługi bo niestety nie dostałem.