Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak mnie to... denerwuje

Featured Replies

Napisano

Ogolnie czerwona kartka... czerwona.gif

korek po horyzont wszyscy stoją a jeden z drugim pod prad mimo ze podwójna ciągła zeby tylko kilka samochodow przeskoczyc i wpychaja sie jak ktos z naprzeciwka jedzie.

Wczoraj jeden to nawet wydzielonym poboczem jechal ... a jak by dziecko wysiadalo ... przeciez na prawa strone nikt nie patrzy w lusterko.

Napisano

Po prostu chamski kombinatorski z nas naród; gdy w hipermarkecie koles sie mnie zapytał dlaczego nie ide do przebieralni dla niepełnosprawnych a ja mu odpowiedziałem bo to jest dla niepełnosprawnych to mnie wysmiał i poszedł. Mamy takie wschodnio-arabskie zaciecie; ojciec opowiadał ze w Trypolisie (libia) stawiali nowy dom i rodziny wyrzucały smiecie po prostu za okno, po roku czasu ktos jezdził i sprzatał. nowy blok w krakowie smietanka elita i smiecie zostawiaja pod drzwiami na klatce lub w koszu obok wyjscia - nie chce sie nikomu przejsc 150 m do smietnika. W taki upał. Rodzine cygańską mieszkajaca od brudasów wyzywają...żenada sick.gif

Napisano

> Ogolnie czerwona kartka...

> korek po horyzont wszyscy stoją a jeden z drugim pod prad mimo ze

> podwójna ciągła zeby tylko kilka samochodow przeskoczyc i

> wpychaja sie jak ktos z naprzeciwka jedzie.

> Wczoraj jeden to nawet wydzielonym poboczem jechal ... a jak by

> dziecko wysiadalo ... przeciez na prawa strone nikt nie patrzy w

> lusterko.

Na każdym zwężeniu to samo...jazda do całkowitego zaniku lewego pasa i migacz w prawo...Połowa korków jest generowana przez takich... angryfire.gif

Napisano

> Na każdym zwężeniu to samo...jazda do całkowitego zaniku lewego pasa

> i migacz w prawo...Połowa korków jest generowana przez takich...

Jak chociażby na Klecińskiej we Wrocławiu

Napisano

bzdura - to nie zogranizowanie się powoduje korki. tutaj powinna działać zasada suwaka ok.gif

Napisano

> bzdura - to nie zogranizowanie się powoduje korki. tutaj powinna

> działać zasada suwaka

Zasada suwaka a i owszem, ale wpierniczanie się na hama ma się nijak do kultury jazdy.

Napisano

Ej, powoli. Jeśli są dwa pasy, to powinny być wykorzystywane oba, a na zwężeniu powinno się jechać "suwakiem" czyli płynnie, z zachowaniem odstępu umożliwiającego kierowcom swobodną zmianę kończącego się pasa ruchu.

W innym wypadku ci, którzy grzęzną na pasie pozwalającym kontynuować jazdę będą stosować taktykę gaz - hamulec, żeby, Boże broń, nikt nie skorzystał ze zbyt dużego odstępu, a ci, którym pas się właśnie kończy z całą pewnością będą się wpychać.

Napisano

to pomysl co by bylo gdyby kazdy z daleka juz zajal prawy pas- korek bylby conajmniej 2 x dluzszy. Juz kiedys o tym dyskutowalismy i chyba nie ma sensu znowu tego zaczynac zlosnik.gif

Napisano

przeciez to nadal jest pas ruchu wiec dlaczego go nie wykorzystac do konca?

> i migacz w prawo...

prawidlowo

> Połowa korków jest generowana przez takich...

Nie zgodze sie! Korki generowane sa przez d*py wolowe, a nie przez korzystajacych z konczacego sie pasa!

Gdyby jadacy "wlasciwym pasem" wpuszczali na "zamek blyskawiczny" tych z konczacego sie pasa to korki bylyby o wiele mniejsze!

Dlaczego? Dlatego, ze wtedy spora czesc stojacych na "wlasciwym pasie" korzystalaby z pasa konczacego sie majac swiadomosc, ze zostana wpuszczeni przez "wlasciwych" i nie beda pojmowani jako "buraki"! A tak kupa... trzy pasy, lewy i srodkowy koncza sie za 400m ale nikt, no prawie nikt, nimi nie jedzie bo boi sie stania na koncu i przyjmowania na twarz glupkowatych usmieszkow tych "wlasciwych" stojacych te 400m na prawym pasie. Dodam, ze ci na "wlasciwym pasie" gdyby mogli to zawiesiliby sie na zderzaku poprzednika zeby tylko nie wpuscic zadnego ch**a z lewego, konczacego sie, pasa!

Glupkowatym "wlasciwym" mowimy stanowcze... SPIEPRZAJ DZIADU!

Dodam, ze przez "wlasciwe" myslenie sam jestem zmuszony do bycia "wlasciwym" stojacym jak palant te 400m, z ta jednak roznica, ze wpuszczam tych ch** z lewego - co niestety czasto koczy sie obtrabieniem mnie przez tego "wlasciwego" stojacego za mna!

Jezeli wszyscy w tym kraju stana na "wlasciwym pasie" to kiedys staniemy w jednym i jedynie slusznym korku i bedziemy wszyscy rowni!

Co ciekawe... gdy na takim zwezeniu stoi policja to "wlasciwi" z "wlasciwego pasa" nagle przypominaja sobie o czyms takim jak uprzejmosc i wpuszczaja tych ch** z lewego!

Mozna? No jasne ze mozna, tylko trzeba zaczac uzywac glowy nie tylko do mycia!

Napisano

Po co te wrzaski??Miałam na myśli zupełnie inne zachowanie..Nie generowanie ruchu na jeden pas, ale chodzi mi o jechanie na max...czyli do ostatniego metra gdzie dwa pasy schodzą się w jeden...przy czym pędzi się maksymalnie lewym nie szukając wcześniej wjazdu na prawy tylko migacz w dosłownie ostatnim momencie...Mamy takich miejsc multum teraz w mieście z powodu tysiąca robót drogowych...W rezultacie wygląda to tak, że lewy pas się porusza w przyzwoitym tempie a prawy stoi...i nie jest to właściwy czy niewłaściwy jak opowiadasz ...dziś właśnie opieprzyliśmy taksiarza który aż się zaburaczył bo nie chciał wpuścić ciężarówki...chodzi po prostu o masę cwaniaków , którzy zachowują się jakby w ogóle nie znali miasta i byli ślepi że za moment pas się skończy i należałoby już włączyć migacz...

Napisano

> to pomysl co by bylo gdyby kazdy z daleka juz zajal prawy pas- korek

> bylby conajmniej 2 x dluzszy.

OK, ale summa summarum wszyscy dojechaliby szybciej, bo nie byłoby spięć z wpuszczaniem. hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.