Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubezpieczenia - potwierdzenie o bezszkodowosci

Featured Replies

Napisano

Pytanie, jak to wyglada z uzyskaniem miedzynarodowego (ENG) potwierdzenia o ilości lat bezszkodowych?

Mamy jakiś centralny system czy trzeba prosić ubezpieczycieli o takie poswiadcznenie?

Potrzebuje poza Polska, dlatego w wersji międzynarodowej.

Dziękuję za pomoc.

Napisano

Nie wiedzialem, ze mozna jakies takie kwity w ogole uzyskac. Ale sprobowalbym w UFG bo tam TU raportują szkody

Napisano

Ja w 2017 podchody robiłem do moich zniżek z PL do DE i miałem jakieś zaświadczenie chyba z UFG (robiła mi to kobieta z agencji w której robiłem wszystkie ubezpieczenia w PL)

Wtedy mi się nie udało ale tylko dlatego że miałem na siebie auto w Polsce zarejestrowane.

Napisano
22 godziny temu, Kiwal napisał(a):

Pytanie, jak to wyglada z uzyskaniem miedzynarodowego (ENG) potwierdzenia o ilości lat bezszkodowych?

Mamy jakiś centralny system czy trzeba prosić ubezpieczycieli o takie poswiadcznenie?

Potrzebuje poza Polska, dlatego w wersji międzynarodowej.

Dziękuję za pomoc.

W mBank-ubezpiecznia dostałem 20 lat temu bez problemu po angielsku.

Napisano

W 2005 roku, mając zniżki w Polsce na OC i AC przez kilka lat, wystarczyło wysłać na email zdjęcie aparatem foto ostatniej polisy na której było napisane po polsku "że do wyliczenia kalkulacji zastosowano ileś tam procent zniżek". Centralnie zdjęcie lub skan polisy, w języku polskim w zupełności wystarczyło.

Niestety drugiego roku zawierając kolejną polisę w innej ubezpieczalni też trzeba było to pokazać, na trzeci rok robiłem już odnowienie w tej samej firmie co w drugim roku i już nie trzeba było.

Nie kazali robić żadnego tłumaczenia. Pierwszej ubezpieczalni nie pamiętam, potem w drugim i trzecim roku "Direct Line" a potem przez kolejne lata "Esure"

Po dziesięciu latach w 2015 roku sytuacja się odwróciła i HDI (dla żony) i PZU (dla mnie) nie też nie chcieli tłumaczeń bezszkodowości ubezpieczenia z Wielkiej Brytanii i w obu przypadkach wystarczyło oświadczenie na polisę OC+AC (w HDI) oraz dla mnie na samo OC bo AC dla mnie z niewyjaśnionego powodu wyliczali kosmiczną składkę przez kierownicę z drugiej strony.

Napisano
  • Autor

Odpowiadając samemu sobie - na stronie UFG można założyć sobie profil. Mając profil można wytworzyć zestawienie wszystkich swoich ubezpieczeń i szkód. Do wyboru ostatnie 5 lat albo wszystko. Dostępne w 3 językach - PL/DE/ENG.