Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najpierw kupić, później myśleć 😁

Featured Replies

Napisano

Mam hot air i stację lutowniczą, jednak chcę mieć jedno pudło na biurku stąd zamówiłem sobie takie coś. 

Ktoś używa, poleci, odradzi?

Zakup mogę anulować. 

Wiem że są lepsze sprzęty ale dla amatora jak ja chyba wystarczy??

Dla mnie ważne jest to że kompresor jest wewnątrz obudowy, zamiast wiatraczka w rękojeści.

https://allegro.pl/oferta/852dh-stacja-lutownicza-hot-air-2w1-zhaoxin-13656153630

Napisano
3 godziny temu, Cinek napisał(a):

Nie taka samą,  ale podobną Zhaoxina mam od kilku lat. Grot cały czas ten sam od nowości, czysty, dobrze się lutuje. Ten dinks do hotair chyba mam z wentylatorem w jekojesci, działa, da się nawet zrobić Creme Brulle :) albo modelować plastiki. Do garażowej roboty dobre, ale jak coś grubszego to za mała moc.

Napisano
  • Autor
42 minuty temu, Pito napisał(a):

. Do garażowej roboty dobre, ale jak coś grubszego to za mała moc.

Co masz na myśli pisząc za mała moc - do czego jej brakuje?

Napisano

Próbowałem kiedyś lutować ogniwa 18650 i lipa, smarkalo bardziej. I jeszcze jakiś grubszy kabel do wentylatora chlodnicy. Normalną lutownicą kolbowa poszło. Ale do elektroniki jest jak najbardziej. Ale ty pewnie masz tego świadomość i doświadczenie 10x to co ja. Bo to nie wada tej stacji, tylko cecha:)

Edytowane przez Pito

Napisano
  • Autor
13 minut temu, Pito napisał(a):

Próbowałem kiedyś lutować ogniwa 18650 i lipa, smarkalo bardziej. I jeszcze jakiś grubszy kabel do wentylatora chlodnicy. Normalną lutownicą kolbowa poszło. Ale do elektroniki jest jak najbardziej. Ale ty pewnie masz tego świadomość i doświadczenie 10x to co ja. Bo to nie wada tej stacji, tylko cecha:)

Dokładnie, potrzebuję sprzętu do lżejszych prac. Kolby w razie konieczności użycia mam.

Napisano
16 godzin temu, Cinek napisał(a):

Dokładnie, potrzebuję sprzętu do lżejszych prac. Kolby w razie konieczności użycia mam.

Hej. Wprowadziłem cię w błąd. Byłem teraz w garazu i z zaoxina to ja mam zasilacz, który nota bene się zepsuł. Stację lutowniczą mam Yihua i do niej nie mam zastrzeżeń.

Napisano

Będzie OK.

Z mojego skromnego doświadczenia pompka w pudełku lepiej się sprawdza od wiatraka w rękojeści.

Dokupisz kilka grotów i będzie do wielu zastosowań.

Napisano
  • Autor

Doszło. Zobaczymy ile to warte....

Napisano
W dniu 12.01.2025 o 18:40, Cinek napisał(a):

Mam hot air i stację lutowniczą, jednak chcę mieć jedno pudło na biurku stąd zamówiłem sobie takie coś. 

Zakup mogę anulować. 

Wiem że są lepsze sprzęty ale dla amatora jak ja chyba wystarczy??

Dla mnie ważne jest to że kompresor jest wewnątrz obudowy, zamiast wiatraczka w rękojeści.

https://allegro.pl/oferta/852dh-stacja-lutownicza-hot-air-2w1-zhaoxin-13656153630

A ja polecam mieć dwa urządzenia oddzielne.

20 lat miałem stacje dwa w jednym i jakiś czas temu opchnąłem i kupiłem dobrą lutownicę na T12 i autonomicznego hota, który nie zajmuje miejsca, bo głównie lezy w szafce :ok: