Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ile spali 1.8T?

Featured Replies

Napisano

Pytam, po sąsiedzku...

Np w golfie albo w passacie?

przymierzam się do octawi combi z takim silnikiem i się zastanawiam, czy mnie stac na paliwo grinser006.gif

chodzi mi o 1,8 T 155KM

Napisano

mam audi w 1,8 bez turbo 125 km i mi po mieście pali 12 trasa 8-9

Napisano

moj szef posiada paska z takim silnikiem i potrafi to wypic 15-18 yikes.gif przy deptaniu w miescie, ale frajda z jazdy jest niesamowita

palacz.gif

Napisano

> przy deptaniu w miescie, ale frajda z jazdy jest niesamowita

co racja to racja

Napisano

mam 1.8T tiptronic w gti

na trasie przy spokojniej jezdzie to okolo 9 a w miescie to ho ho ho

zalezy jak jedziemy smile.gif

Napisano

ja pitole co za chłam , mój merc 3000 beznyna 189 KM około spalał na miesice 15 ale LPG a jezdzilem jak chcialem !

dobrze wiedziec by tego gówna nie kupowac zlosnik.gif

Napisano

> dobrze wiedziec by tego gówna nie kupowac

Idz do lekarza smirk.gif

Napisano

> ja pitole co za chłam , mój merc 3000 beznyna 189 KM około

> spalał na miesice 15 ale LPG a jezdzilem jak chcialem !

> dobrze wiedziec by tego gówna nie kupowac

tak tak, my tez gramy w gry komputerowe hehe.gif

Napisano

> tak tak, my tez gramy w gry komputerowe

zlosnik2.gif

Bardzo trafna odpowiedz

Napisano

> ja pitole co za chłam , mój merc 3000 beznyna 189 KM około

> spalał na miesice 15 ale LPG ubogiej mieszanki zlosnik.gif

Napisano

> > spalał na miesice 15 ale LPG ubogiej mieszanki

I sie bujal do paki 30 sekund hehe.gif

Napisano

> Pytam, po sąsiedzku...

> Np w golfie albo w passacie?

> przymierzam się do octawi combi z takim silnikiem i się zastanawiam,

> czy mnie stac na paliwo

> chodzi mi o 1,8 T 155KM

Spodziewaj sie okolo 12L

W Ibizie pali 10L

Napisano

> I sie bujal do paki 30 sekund

Nie ma to jak sie ponapierniczac , tak najlepiej , nie ??

wiec napisze .... parownik mialem w nim 100KW za mały oczywiscie , zgoda ! jednak jezdził i to bardzo dobrze , zadnych problemów , zadnych wystrzałów , na analizatorze spalin wszystko oki , zadnej ubogiej mieszanki

Jezdzilem tym autem z racji tego ze handluje smaochodami na Lubin , wiec gdy nim jechałem , za paliwo płacili koledzy nim jadacy ze mną , ja dawalem auto , oni płacili za paliwo , wiec tankowalem do pełna , po dojechaniu na miejsce znowu , tak wychodziło dokładnie ile spalił i za to mi oni płacili .na tej trasie 253 km spalał 5 osób w aucie 15 l/LPG predkosc taka ze z Rudy slaskiej do Lubina zajezdzałem w rózne 2h na autostradzie wiec trzymałem około 180 km/h a autostrada wtedy zaczynała sie na wysokosci przed Pławniowicami .Takie są fakty , moje i kolegów zdziwienie .ja tam na jego osiagi nie narzekałem , maxymalnie jechał mi 235 km/h , ale tak tylko jechałem raz by sparwdzic ile pujdzie na LPG ,na benzynie nie próbowałem .

Kolega mial takiego 124 , ale coupe z tym samym silnikiem tez z gazem i spalał mu podobnie , tyle ze mial go w autoamcie - litr wiecej na miescie

Taksówkarze też sie ze mnie nabijali w tamtym czasie , nie wierzac w spalanie na miescie rzedu 15 l , ale zaden załozyc sie nie chciał mimo iż proponowalem zakład o 2000zł , takie to juz jest cwaniactwo ludzi .Rozumiem trudno uwierzyc , gdy samochód np. mondeo 1.8 spala na miescie lpg 13 litórw , a tu pzreciez 3000 pojemnosci .Ale takie są fakty , ja zas nie mam powodów kłamac bo i po co , samochodu juz nie mam lat kilka , wiec ?? zrobiłem nim zanim spzredalem 40 tys km na LPG zadnych problemów ! A jak jechałem tylko z zoną do Niemiec , to predkosci na autostradach podobne do 180 km/h spalił mi 12.7 l/100/km LPG

Zas jak wracalem sam tym autem i nie pzrekraczałem 130 km/h spalanie było 10.5 litra lpg

To są fakty ! nie przechwałki .

Mialem wiele samochodów na gaz w sumie 7 , fakt siera 2.0 DOHC w automacie brała na miescie 14 l/lpg , BMW zeri 7 z 88 roku 3000 na automacie bierze mi w miescie 17 l lpg na trasie z klimą przy jezdzie znad moza pełne auto wzieła 19 l.lpg

moja omega 2.0 8V 115 kM bierze mi w miescie 11.3 lpg na trasie na lubin znowu a kolegami którzy płacą za paliwo 10.5 predkosc do 140 km/h na autostradzie

Wiec nie smiejcie sie i nie madrujcie , bo naprawde nie przystoi

Napisano

> Nie ma to jak sie ponapierniczac , tak najlepiej , nie ??

> wiec napisze .... parownik mialem w nim 100KW za mały oczywiscie

> , zgoda ! jednak jezdził i to bardzo dobrze , zadnych

> problemów , zadnych wystrzałów , na analizatorze spalin

> wszystko oki , zadnej ubogiej mieszanki

> Jezdzilem tym autem z racji tego ze handluje smaochodami na

> Lubin , wiec gdy nim jechałem , za paliwo płacili koledzy

> nim jadacy ze mną , ja dawalem auto , oni płacili za

> paliwo , wiec tankowalem do pełna , po dojechaniu na

> miejsce znowu , tak wychodziło dokładnie ile spalił i za

> to mi oni płacili .na tej trasie 253 km spalał 5 osób w

> aucie 15 l/LPG predkosc taka ze z Rudy slaskiej do

> Lubina zajezdzałem w rózne 2h na autostradzie wiec

> trzymałem około 180 km/h a autostrada wtedy zaczynała sie

> na wysokosci przed Pławniowicami .Takie są fakty , moje i

> kolegów zdziwienie .ja tam na jego osiagi nie narzekałem ,

> maxymalnie jechał mi 235 km/h , ale tak tylko jechałem raz

> by sparwdzic ile pujdzie na LPG ,na benzynie nie próbowałem

> .

> Kolega mial takiego 124 , ale coupe z tym samym silnikiem tez z

> gazem i spalał mu podobnie , tyle ze mial go w

> autoamcie - litr wiecej na miescie

> Taksówkarze też sie ze mnie nabijali w tamtym czasie , nie

> wierzac w spalanie na miescie rzedu 15 l , ale zaden

> załozyc sie nie chciał mimo iż proponowalem zakład o

> 2000zł , takie to juz jest cwaniactwo ludzi .Rozumiem

> trudno uwierzyc , gdy samochód np. mondeo 1.8 spala na

> miescie lpg 13 litórw , a tu pzreciez 3000 pojemnosci

> .Ale takie są fakty , ja zas nie mam powodów kłamac bo i

> po co , samochodu juz nie mam lat kilka , wiec ?? zrobiłem

> nim zanim spzredalem 40 tys km na LPG zadnych problemów !

> A jak jechałem tylko z zoną do Niemiec , to predkosci na

> autostradach podobne do 180 km/h spalił mi 12.7

> l/100/km LPG

> Zas jak wracalem sam tym autem i nie pzrekraczałem 130 km/h

> spalanie było 10.5 litra lpg

> To są fakty ! nie przechwałki .

> Mialem wiele samochodów na gaz w sumie 7 , fakt siera 2.0

> DOHC w automacie brała na miescie 14 l/lpg , BMW zeri 7

> z 88 roku 3000 na automacie bierze mi w miescie 17 l

> lpg na trasie z klimą przy jezdzie znad moza pełne

> auto wzieła 19 l.lpg

> moja omega 2.0 8V 115 kM bierze mi w miescie 11.3 lpg na

> trasie na lubin znowu a kolegami którzy płacą za paliwo

> 10.5 predkosc do 140 km/h na autostradzie

> Wiec nie smiejcie sie i nie madrujcie , bo naprawde nie

> przystoi

mam tylko dwa pytana: ile PB pali ten super ekonomiczny MB?

i co to znaczy dla ciebie jazda po miescie?

bo swoim 2.8 w automacie tez jestem w stanie zmiescic sie w 10L na trasie i w 15L w miescie (nie we wroclawiu ale w-wie juz tak) tylko po co... zlosnik.gif

Napisano

A potem sie obudzilem w zasikanym lozku smirk.gif

Stary, jezdzij wolniej, to Ci w ogole ten baleron bedzie produkowal paliwko grinser006.gif

Napisano

> mam tylko dwa pytana: ile PB pali ten super ekonomiczny MB?

> i co to znaczy dla ciebie jazda po miescie?

> bo swoim 2.8 w automacie tez jestem w stanie zmiescic sie w 10L na

> trasie i w 15L w miescie (nie we wroclawiu ale w-wie juz tak)

> tylko po co...

Ile pali PB nie wiem , bo był na lpg , wiec po co mialem jezdzic na benzynie ?

jazda po miescie to jazda po miescie , z ze nie am głupich pytan tylko odpowiedzi , z czym ja sie nie zgadzam , to odpowiem ...to jazda po rudzie slaskiej , po Zaabrzu , Chorzowie I Katowicach to jest dla mnie jazda po miescie !!

Sarkazm tu widzę , ale oki ! nie po to kupiłem mercedesa wtedy z silnikiem 3000 by sie wozic jak dziadek, mysle ze ta odpowiedz cie satysfakcjonuję , natomiast nie był to też samochód spotrowy , czy wyrazam sie dosc jasno ? widze ze za wszelką cene chcecie zdyskredytowac moje wypowiedzi w kwesti spalania owego mercedesa 3000

jak spalał pisalem , wierzyc nie musicie , mam to poprostu gdzies , tak samo gdzies mam to , ze teraz mi piszą iz spalanie mojej omegi 2.0 combi 8V w miescie siega 11.3 bez klimy i 12.5 ciagła klima , tyle ze nikt przyjechac i sie sam pzrekonac nie chce ! a daje na innym forum aż 2000zł tyle ze pzregrany płaci też 2000zŁ

i takie to wasze wymadzanie sie , wiec pytam po co ??

wczoraj nia jechałem na lubin , w sumie zrobiłem do tankowania 280 km , weszło nooo ! 32 litry LPG 5 osób w aucie , w tym dwie naprawde wielkie hehe.gif 125 kg i 110 kg przeliczcie ile wyszło spalanie ? predkosc na autostradzie 140-150 km/h

czas przejazdu z rudy slaskiej do Lubina 2h 15 m

policzcie i srednią

Napisano

> A potem sie obudzilem w zasikanym lozku

> Stary, jezdzij wolniej, to Ci w ogole ten baleron bedzie produkowal

> paliwko

nad wisłą jednak kretyni mieszkają , mam nadzieje , ze nie wszyscy są takimi

Nie mam podstaw by pisac pierdoły takie jak ty ty piszesz , smaochodu mercedes 3000 E juz nie mam z 3 lata , ale jak go mialem to tak spalał , zas ja byłem z niego bardzo zadowolony ot wsio

Napisano
  • Autor

nono.gif

konkrety i na temat proszę zlosnik.gif

Napisano

> nad wisłą jednak kretyni mieszkają

I wypisują pierd...olenia o spalaniu 15 l LPG na 100 km/h w W124 z 3 litrową benzyną przy dynamicznej jezdzie po mieście smirk.gif

Napisano

> nad wisłą jednak kretyni mieszkają , mam nadzieje , ze nie

> wszyscy są takimi

> Nie mam podstaw by pisac pierdoły takie jak ty ty piszesz ,

> smaochodu mercedes 3000 E juz nie mam z 3 lata , ale jak

> go mialem to tak spalał , zas ja byłem z niego bardzo

> zadowolony ot wsio

wiesz co? ja moze sie nie znam, moze nie umiem jezdzic, ale 15 ltr i to benzyny palił mi po miescie seicento 1.1 po małych modach, fakt ze byla krótka 6-biegowa skrzynia. oczywiscie przy dynamiczniej jezdzie. takze 3 litrowy, ponad 1,5 tony mb musi zechalac gazu w okolicach 18-20 ltr i to tyle. ten merc pali 15 ltr po miescie ale przy spokojnej jezdzie.

moj passat 2.0 aut, przy jezdzie dosc dynamicznej po miescie z klimą pali 15 ltr gazu i nie ma inaczej

Napisano

> I wypisują pierd...olenia o spalaniu 15 l LPG na 100 km/h w W124 z 3

> litrową benzyną przy dynamicznej jezdzie po mieście

Nie dynamicznej , a normalnej jak przystało na 3000 jednostkę .Cóz mój tak palił , to co mam Ci napisac > ze wiecej ?> kolegi coupe też podobnie spalał , wiec dalej nie rozumiem dlaczego sie upierasz , przy swoim i wypowiedzi nazywasz pierdoleniem ? niby co by mi zalezalo pisac nieprawdę , w jakim to niby celu ? co mial bym też osiągnac przez to ?

Nie jestem jakim małolatem który sie chce tu pochwalic , mam 42 lata , pzredstawiam fakty z eksploatacji owego swego merca 3000

szwagra punto 1100 spala w miescie 10 l /lpg moja omega 2.0 11.3 lpg , co ma pojemnosc do spalania ? spujrz na muj podpis , dlaczego nie jezdze autami o małej pojemnosci , ...bo sie nie opłaca , spalają za duzo paliwa , podczas gdy mam komfort , wygode i depniecie za niewiele wiecej ! wiec wole duze pojemnosci ! bo poprostu mniej spalają ! sam sie pzrekonaj i kup samochód o wiekszej pojemnosci

Panowie ja handluje samochodzmi , to tez ma w małym palcu jaki ile pali ! bo nasprowadzalem tego od roku 94 mase !! i jak mi ktos napisze ze golf np. II 13 wielowtrysk spala mało , to porostu nie uwierze ! bo zawsze jak takim jechałem a jechałem nie jednym egzemplazem którego to musialem zatankowac , to spalał wiecej niz astrea 1.6 bo ta pali s wietnie na trasie około 5.3 laguna 2.0 tez swietnie po około 6.5 pzry predkosciach do 140 km/h ....wszystko podaje i na trasie , zas ów golf zawsze mi wychodzi podan ciut 8 litórw sałowem z 80 zł jak go zatankuje w lubiniu to na miejsce nie dojezdzam , albo jak jzu to na oparach .I nie pisze tego na podstawie pzrejechania sie jednym czy dwoma egzemplazami !

to samo corsa 1000 pojemnosci ta 3 cylindry mialem ich wiele kazda na trasie około 9 litórw brała , byc moze na takie trafiałem , nie twierdze , ale też na takiego mercedesa trafiłem , który tak spalał , BMW SERI 7 88 rok też nie spala na trasie przy 180 200km/h 20 litrów lpg takie sa fakty !! nie jakies me wymysły !

Napisano

> hmm...

> http://sjp.pwn.pl ?

Dzieki , zapewne sie mi przyda , co widac po mej pisowni .Tu mozna mi wiele zarzucic ! jednak nie kłamstwo i pisanie pierdół

zlosnik.gif

Napisano

> sie pzrekonaj i kup samochód o wiekszej pojemnosci

Mam samochód o małej pojemności - Vectre A z C16NZ (prawdopodobnie piszesz o Astrze z takim silnikiem) i spala mi niewiele. Ale ja nie butuje, hamuje silnikiem i generalnie staram sie jezdzic jak najbardziej plynnie.

A co do aut z duzymi motorami - oczywiscie na trasie przy pewnych predkosciach bija wszystkim na glowe mniejsze litraze. Jednakze na miescie takie C16NZ spali mniej niz mercedesowskie M103 smirk.gif

BTW. Zapraszam na forum www.mb.org.pl/forum - tam są sami użytkownicy MB - wielu ma W124 300E - możesz dowiedzieć ile te auta tak naprawdę palą.

15 l lpg po mieście to albo zbyt uboga mieszanka albo mijanie się z prawdą (nie piszę że powinien palić 25, no ale te 17-18 l lpg powinien spalic)

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.