Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gwoździarka/sztyfciarka

Featured Replies

Napisano

Pomóżcie, bo kompletnie nie wiem co wybrać. Mam trochę do zrobienia prac z drewnem, głównie wykończeniówka, ale może na jesień będę robił domek narzędziowy, to się na pewno przyda.

Potrzebuję do mocowania listew i boazerii. Wszystko co znajduję jest cholernie drogie. Interesuje mnie albo na 230V albo na akumulator. 

Napisano
Godzinę temu, bergerac napisał(a):

Pomóżcie, bo kompletnie nie wiem co wybrać. Mam trochę do zrobienia prac z drewnem, głównie wykończeniówka, ale może na jesień będę robił domek narzędziowy, to się na pewno przyda.

Potrzebuję do mocowania listew i boazerii. Wszystko co znajduję jest cholernie drogie. Interesuje mnie albo na 230V albo na akumulator. 

Nie znam się na tym sprzęcie i zapewne zaraz ktoś napisze konkretniej. Z tego co mi się wydaje to te akumulatorowe są mocniejsze od sieciowych. I pytanie jak długich sztyftów zamierzasz używać. No i sprawa zasadnicza czy potrzebujesz gwoździarki czy sztyfciarki, bo to różne sprzęty. 

Napisano
  • Autor
8 minut temu, janusz napisał(a):

Nie znam się na tym sprzęcie i zapewne zaraz ktoś napisze konkretniej. Z tego co mi się wydaje to te akumulatorowe są mocniejsze od sieciowych. I pytanie jak długich sztyftów zamierzasz używać. No i sprawa zasadnicza czy potrzebujesz gwoździarki czy sztyfciarki, bo to różne sprzęty. 

patrząc, że będę montował deskę elewacyjną pewnie około 20 mm, to by się przydało, żeby sztyft miał 50 mm.

Popatrzyłem w necie, chyba odpuszczę, bo nic do 500 zł nie mogę znaleźć. Jest coś takiego, ale do tego jeszcze aku i ładowarka: https://amzn.eu/d/7AW8d6i

Napisano
4 minuty temu, bergerac napisał(a):

patrząc, że będę montował deskę elewacyjną pewnie około 20 mm, to by się przydało, żeby sztyft miał 50 mm.

Popatrzyłem w necie, chyba odpuszczę, bo nic do 500 zł nie mogę znaleźć. Jest coś takiego, ale do tego jeszcze aku i ładowarka: https://amzn.eu/d/7AW8d6i

A masz jakieś narzędzia akumulatorowe typu wkrętarka (pewnie masz) więc poszukaj sprzętu na Twoje baterie. 

Edycja 

Najtaniej pewnie by było jakimś sprzętem pneumatycznym, do tego wystarczy mały kompresor z butlą. 

Edytowane przez janusz

Napisano
4 godziny temu, bergerac napisał(a):

Coś podobnego mam  Klik  tyle ze  z firmy na s

Gwoździki wpija zszywki wbija  czy boazerie przebije nie wiem _ no chyba ze pneumatyk -

Napisano
  • Autor
9 minut temu, Przemaz napisał(a):

Coś podobnego mam  Klik  tyle ze  z firmy na s

Gwoździki wpija zszywki wbija  czy boazerie przebije nie wiem _ no chyba ze pneumatyk -

Dzięki, ale to gadżet do zastąpienia ręcznego takera. Ja potrzebuję coś, co dobrze wbije sztyft co najmniej 32, a najlepiej 50 mm 

Napisano
21 minut temu, bergerac napisał(a):

Dzięki, ale to gadżet do zastąpienia ręcznego takera. Ja potrzebuję coś, co dobrze wbije sztyft co najmniej 32, a najlepiej 50 mm 

A to nie wiem czy coś na 220V będzie

Do takich mam pneumatyka ale do tego to kompresor jest potrzebny _ ale to poenie wiesz

shopping.webp.15882a84876dc0ff013c42b6e93448fa.webp

Napisano
W dniu 13.04.2025 o 14:44, bergerac napisał(a):

Wiem że szukasz gwoździarki a ja o takerze/zszywaczu ale chciałem coś o "napędzie" napisać.

Ręczny zszywacz jak działa i jak boli dłoń po dłuższej pracy wszyscy wiedzą.

Mam akumulatorowy Parkside i albo coś w nim jest zepsute od nowości albo nie wiem co bo na 5 strzałów, 1 jest ze zszywką, reszta pusta. Poza tym jest ciężki (bateria itd) i dość wolny.

Kiedy wojowałem z nim przy kolejnej partii gontu bitumicznego, kupiłem zszywacz do kompresora marki Yato (coś ok 8 dych)

Jezusie Brodaty - jak to zapieprza - ogranicza cię jedynie prędkość kciuka a zszywki wali głęboko jak Łysy z Brazzers - no nie ważne co 🤣

Przemyśl kwestię wyboru narzędzia na sprężone powietrze.

Proste, w moim przypadku tanie, lekkie, szybkie, mocne.

Nie masz kompresora - kup - zawsze się przydaje

Przewód - może być długi a można przenieść ze sobą kompresor w miejsce roboty i podłączyć go przedłużaczem

Teraz nie wybrałbym innego napędu gdzie potrzeba mocnego uderzenia.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, Marko33 napisał(a):

a zszywki wali głęboko jak Łysy z Brazzers - no nie ważne co 🤣

kurde, chciałbym się poczuć kiedyś jak Łysy z Brazzers (no nie muszę być łysy), lepszej reklamy nie mogłeś zrobić :hehe: 

3 godziny temu, Marko33 napisał(a):

Przemyśl kwestię wyboru narzędzia na sprężone powietrze.

Proste, w moim przypadku tanie, lekkie, szybkie, mocne.

Nie masz kompresora - kup - zawsze się przydaje

Przewód - może być długi a można przenieść ze sobą kompresor w miejsce roboty i podłączyć go przedłużaczem

tak, powoli dochodzę do podobnych wniosków, bo dobre narzędzia akumulatorowe są po prostu bardzo drogie.

Polecisz coś konkretnego ewentualnie jakiś tani i poręczny kompresor?

Napisano
13 minut temu, bergerac napisał(a):

kurde, chciałbym się poczuć kiedyś jak Łysy z Brazzers (no nie muszę być łysy), lepszej reklamy nie mogłeś zrobić :hehe: 

tak, powoli dochodzę do podobnych wniosków, bo dobre narzędzia akumulatorowe są po prostu bardzo drogie.

Polecisz coś konkretnego ewentualnie jakiś tani i poręczny kompresor?

Może stanley fatmax (jest poręczny, są różne).