Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

T Cross lift rline wymiana foteli przednich...

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Z racji tego, że fotele w moim pojeździe nie odpowiadają mi, od czego można podmienić do T-crossa rocznik 24?

Co mi nie pasuje w fabrycznym R-line: profilowanie, trzymanie boczne, ustawienie siedziska - brak regulacji tzw. kołyski.

Na jeździe próbnej nie wyszły mankamenty, ale po trasie 300km już tak...

Golf 7 czy passat B7 i B8 spoko, Volvo XC90 rdesign są spoko, Kamiq Monte Carlo spoko. Laguna 2 skóra z alkantarą spoko.

Z czego pasują pług&Play pod kątem rozstawu mocowań, kostek elektroniki poduchy i grzanie?

Po zmianie kół z fabrycznych 18 na lżejsze 17 i inne gumy jest petarda.

Teraz kolej na fotele...

Pozdrawiam serdecznie.

Napisano

@Pipper Pod względem mocowania, kostek to raczej wszystkie z platformy MQB. Ba, do Golfa VII nawet fotele od G VI pasowały, a tam była stara platforma. Jednak tu sprawa może się komplikować, bo crossovery mają często wyższy stelaż. Jedynie pomierzyć wysokość siedziska od podłogi i szukać czegoś z miarką w ręku. Np Golf Sportsvan ma wyższe fotele od G VII, a tam też występowały w wersji High.

Napisano
  • Autor
11 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

@Pipper Pod względem mocowania, kostek to raczej wszystkie z platformy MQB. Ba, do Golfa VII nawet fotele od G VI pasowały, a tam była stara platforma. Jednak tu sprawa może się komplikować, bo crossovery mają często wyższy stelaż. Jedynie pomierzyć wysokość siedziska od podłogi i szukać czegoś z miarką w ręku. Np Golf Sportsvan ma wyższe fotele od G VII, a tam też występowały w wersji High.

Stelaż dolny można zostawić z prowadnicami, tylko górę zmienić. Gąbka siedziska jest twarda, źle wyprofilowana i wbija się na krawędzi w uda tuż przed kolanami. 40km i nogi drętwieją. Masakra jakaś. Silnik spoko, skrzynia ogarnia, światła super, prowadzenie i hamulce dają radę, ale siedzenie... 

Napisano

Nie zauważyłem, ale nie robiłem tras pożywek 50 km.

Co z tymi kołami ?

Napisano

Pasowałoby wyjąć pomierzyć i dobrać. Choć imo prościej dać do tapicera niech piankę gąbki wymieni. Może od Skody kamiq czy innych? Ja kupilem przedni isofix ze skody do seata i działa.

Napisano
  • Autor
W dniu 26.04.2025 o 09:45, sdss napisał(a):

Nie zauważyłem, ale nie robiłem tras pożywek 50 km.

Co z tymi kołami ?

Fotele ogarnięte, 15mm gąbka na siedzisko i jest ok.

Koła 18" troszkę za duże na braki w nawierzchni w moim rejonie, 17" nie powodują wypadania plomb...

Napisano
  • Autor
W dniu 26.04.2025 o 19:01, wujek napisał(a):

Pasowałoby wyjąć pomierzyć i dobrać. Choć imo prościej dać do tapicera niech piankę gąbki wymieni. Może od Skody kamiq czy innych? Ja kupilem przedni isofix ze skody do seata i działa.

Pianka na siedzisku załatwiła sprawę :oki:

Napisano
W dniu 29.04.2025 o 17:25, Pipper napisał(a):

Pianka na siedzisku załatwiła sprawę :oki:

Poka fotę .

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, sdss napisał(a):

Poka fotę .

Zajumałem piankę z fotela ogrodowego z technorattanu (z własnego ogrodu) i położyłem. Może mi się uda to tapicera w maju jakoś podjechać, jakiś soluszyn przedstawi.

Ciekawe czy tylko w erlajn jest tak twardo i niewygodnie, w life plus tego nie odczułem na jeździe próbnej? 🙃

Napisano
W dniu 26.04.2025 o 07:30, Pipper napisał(a):

Witajcie

Z racji tego, że fotele w moim pojeździe nie odpowiadają mi, od czego można podmienić do T-crossa rocznik 24?

Co mi nie pasuje w fabrycznym R-line: profilowanie, trzymanie boczne, ustawienie siedziska - brak regulacji tzw. kołyski.

Na jeździe próbnej nie wyszły mankamenty, ale po trasie 300km już tak...

Golf 7 czy passat B7 i B8 spoko, Volvo XC90 rdesign są spoko, Kamiq Monte Carlo spoko. Laguna 2 skóra z alkantarą spoko.

Z czego pasują pług&Play pod kątem rozstawu mocowań, kostek elektroniki poduchy i grzanie?

Po zmianie kół z fabrycznych 18 na lżejsze 17 i inne gumy jest petarda.

Teraz kolej na fotele...

Pozdrawiam serdecznie.

Myślałem ze T-Cross będzie miał podobne fotele co Kamiq . Z moich doświadczeń problem miałem w Rapidzie , krótkie siedziska i tylna część ud drętwiała tak po 200km . Jak miałem zastępczego T-Crosa to wiadomo fullbida ale tylko po mieście jeździłem.. Teraz w Kamiq Monte Carlo jakoś nie przypominam sobie abym narzekał na siedzenia . Może tylko tyle ze ciężko się wsiada i wysiada , takie prawie kubełkowe . No i zabudowane zagłówki . 

P.S w R-Line miałeś 18-stki w tak małym autku ?? W szoku jestem, Kamiq miał dopłatę do 18stek . Ale nie chciałem bo bardzo twardo jest . 

PS 2 . Wrzuć jakieś foty jak taki R-line w T-Cross wygląda 

Napisano
  • Autor
41 minut temu, demoneczek napisał(a):

Myślałem ze T-Cross będzie miał podobne fotele co Kamiq . Z moich doświadczeń problem miałem w Rapidzie , krótkie siedziska i tylna część ud drętwiała tak po 200km . Jak miałem zastępczego T-Crosa to wiadomo fullbida ale tylko po mieście jeździłem.. Teraz w Kamiq Monte Carlo jakoś nie przypominam sobie abym narzekał na siedzenia . Może tylko tyle ze ciężko się wsiada i wysiada , takie prawie kubełkowe . No i zabudowane zagłówki . 

P.S w R-Line miałeś 18-stki w tak małym autku ?? W szoku jestem, Kamiq miał dopłatę do 18stek . Ale nie chciałem bo bardzo twardo jest . 

PS 2 . Wrzuć jakieś foty jak taki R-line w T-Cross wygląda 

Witaj,

W Monte Carlo były fotele spoko, ale nie mieli na stanie nic. 

Chyba wersja full bieda miała w T-Cross bardziej miękką piankę foteli. 

Na foto już na ogarniętych 17" wersja wiosenna.

I z odbioru na 18" w styczniu. Tu jakiś R-line Plus miał w serii 18"...

IMG_20250413_155511407_HDR.jpg

IMG_20250124_145801242.jpg

IMG_20250124_145746875.jpg

Edytowane przez Pipper

Napisano
38 minut temu, Pipper napisał(a):

Witaj,

W Monte Carlo były fotele spoko, ale nie mieli na stanie nic. 

Chyba wersja full bieda miała w T-Cross bardziej miękką piankę foteli. 

Na foto już na ogarniętych 17" wersja wiosenna.

I z odbioru na 18" w styczniu. Tu jakiś R-line Plus miał w serii 18"...

U nas T-Cross nie wchodził w rachubę . Tzn nie potrzebujemy limuzyny bo bagaży jest Berlingo , roboty Boxer a na wypady wczasowe 8-osobowy Expert . Ale musimy miec nieco miejsca na nogi z tyłu . Kamiq ma dłuższy rozstaw osi . A czasami z młodym jeździmy . Tego co pamiętasz takiego malutkiego w wózku ze zlotów PT . A ma 185cm wzrostu . A na wypady bez większego bagażu spokojnie takie autka się nadają . 

Napisano
  • Autor
12 minut temu, demoneczek napisał(a):

U nas T-Cross nie wchodził w rachubę . Tzn nie potrzebujemy limuzyny bo bagaży jest Berlingo , roboty Boxer a na wypady wczasowe 8-osobowy Expert . Ale musimy miec nieco miejsca na nogi z tyłu . Kamiq ma dłuższy rozstaw osi . A czasami z młodym jeździmy . Tego co pamiętasz takiego malutkiego w wózku ze zlotów PT . A ma 185cm wzrostu . A na wypady bez większego bagażu spokojnie takie autka się nadają . 

Hehe, wiem, ja mam 183cm i duuużą nadwagę, fotel cofnięty na maxa i sam za sobą spokojnie wchodzę. Tu profil fotela jest nie pisemnie, a to była jedyna sztuka z full LED dostępna w tamtym czasie. W Skodzie w Piotrkowie nie mieli czasu, żeby się zainteresować, bo było jedno fajne czerwone Monte Carlo z 1.5 i DSG za niecałe 130kmpln, ale handlowiec nie był zainteresowany...

T-cross jest dla żony docelowo przewidziany ja po XC90 mam syndrom sztokholmski i pewnie będzie kolejne, tylko z innym silnikiem, nie V8, bo to zjada obsługą należytą, a nie taśma, sznurek, plastelina :phi: