Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Majtający się drążek zmiany biegów?

Featured Replies

Napisano

Hejka, aktualnie powoli doprowadzam swoje "nowe" używane CC700 do stanu uzywalnosci. Problem z Aisanem rozwiazalem (wymienilem na Fosa smile.gif chodzi pięknie smile.gif). I teraz mam kolejny problem ale juz ze skrzynia. Mianowicie bardzo mi sie majta drazek zmiany biegów ( biegów trzeba szukac ) a jak jest na luzie to majta sie jak lyzka w budyniu, na kazda strone. Slyszalem ze trzeba jakies metalowe wymieniac w skrzyni biegów zeby to ladnie godzilo. Prosze o porade w tej sprawie i wzglednie koszty czegos takiego. Aha i jeszcze jedno przy okazji Daytony D110 145/70 r13 z serwisu www.opony.com, mial ktos? A jesli tak to prosze o opinie smile.gif Pozdrawiam Centomianiaków

Napisano

rada na drazek to zestaw naprawczy za 15-20zl dostepny w kazdym sklepie mot koszt naprawy w serwisie to ok 50zl, ale niewarto bo to proste jest i wystarczy 30 min na wymiane tylko kanal trzeba miec zeby zajzec pod spod

Napisano

> rada na drazek to zestaw naprawczy za 15-20zl dostepny w kazdym

> sklepie mot koszt naprawy w serwisie to ok 50zl, ale niewarto bo

> to proste jest i wystarczy 30 min na wymiane tylko kanal trzeba

> miec zeby zajzec pod spod

A dokladniej jak taki zestaw wyglada? Bo sam bym sie pokusil o takie cus, w sumie wajha bardzo nie lata ale brakuje jej precyzji grinser006.gif

Napisano

Uzyj szukajki bo ostatnio temat latajacego drazka zmiany biegow byl poruszany zlosnik.gif zestaw naprawczy powinien wystarczyc

Pozdro704

Napisano

> Hejka, aktualnie powoli doprowadzam swoje "nowe" używane CC700 do

> stanu uzywalnosci. Problem z Aisanem rozwiazalem (wymienilem na

> Fosa chodzi pięknie ). I teraz mam kolejny problem ale juz ze

> skrzynia. Mianowicie bardzo mi sie majta drazek zmiany biegów (

> biegów trzeba szukac ) a jak jest na luzie to majta sie jak

> lyzka w budyniu, na kazda strone. Slyszalem ze trzeba jakies

> metalowe wymieniac w skrzyni biegów zeby to ladnie godzilo.

> Prosze o porade w tej sprawie i wzglednie koszty czegos takiego.

> Aha i jeszcze jedno przy okazji Daytony D110 145/70 r13 z

> serwisu www.opony.com, mial ktos? A jesli tak to prosze o opinie

> Pozdrawiam Centomianiaków

Ja mam Daytony 155/65 R13 i jestem z nich zadowolony.Wcześniej miałem VIVO sick.gif i w porównaniu z nimi to czuć różnicę. Cena/jakość chyba nie znajdziesz lepiej. Ja kupowałem je bodajrze za 93zł za sztukę na oponymax.pl Taniej chyba nie znajdziesz bo widze że do twojego kosztują teraz 87złociszy ok.gif

Napisano

Musisz kupic zestaw naprawczy koszt ok 20zł. Nie pamietam jakiej firmy on jest ale moge sprawdzic na wieczór. Producent ma nawet strone internetową i są tam zdjecia tego. Co do opon to ja mam je tylko w rozmiarze 155/65. Opony sa niezłe, zrobione mam na nich narazie tylko 4tyś km ale nie mam do nich zastrzeżeń. Napewno sa lepsze od opon polskich. Na mokrym trzymaja bardzo dobrze. POLECAM

Napisano

> A dokladniej jak taki zestaw wyglada? Bo sam bym sie pokusil o takie

> cus, w sumie wajha bardzo nie lata ale brakuje jej precyzji

najprawdopodobniej wystarczy z tego zestawu uzyc tylko takich dwoch bialych pierscieni umnie przynajmniej wystarczylo bo na oko reszta byla ok tylko te pierscienie strasznie wytarte

Napisano

ja mam takowe oponki w takowym rozmiarze i nie narzekam.......no moze mi sie tylko tak wydaje.....albo jakis inny inny jestem bo po przesiadce z michelina mxt jest bardzo miekko ......czasami sie zastanawiam czy mam luft w kolkach palacz.gifgrinser006.gif

Napisano

Niedawno było bardzo szeroko o latającym wihajstrze od biegów, poszukaj dobrze bo było bardzo łądnie opisane wink.gif

Napisano

ja jezdzilem na daytonach co prawda d100 grinser006.gif opony jak najbardziej godne poloecenia u mnie sprawowaly sie dobrzewaytogo.gif

pozdr.

Napisano

> Niedawno było bardzo szeroko o latającym wihajstrze od biegów,

> poszukaj dobrze bo było bardzo łądnie opisane

ale to nie ja sie pytalem.......chociaz tez meczy mnie ten problem ale naumialem sie z tym zyc grinser006.gif

Napisano

Jeśli nie pomoże ten zestaw naprawczy to problem leży gdzie indziej. U mnie do tego zestawu trzeba było dołożyć jeszcze krzyżaki które są wcześniej na drążkach reakcyjnych. Koszt 28 zł za jedną sztukę a są dwa, z tym, że górny nie zużywa się tak szybko. Lepiej mi się to opłaciło niż kupno tych drążków bo jeden u mnie kosztował 120 zł. Trochę było przy tym roboty bo trzeba było wybić zużyte krzyżaki a później nowe zabić, ale teraz jest już oki smile.gif

Napisano

Tak wygląda ten zestaw naprawczy, z tym że tak jak napisał kolega wczesniej może sie okazać że trzeba bedzie wymienić krzyżaki.

Pozdr.

277171247-100_3715%5B1%5D.jpg

post-41077-14352472116978_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Dzieki wielkie wszystkim smile.gif Jutro jade i kupuje jak nie zadziala to trudno ale dzieki za info (oraz zdjecie, bardzo pomoze) pozdrawiam

Napisano

> Tak wygląda ten zestaw naprawczy, z tym że tak jak napisał kolega

> wczesniej może sie okazać że trzeba bedzie wymienić krzyżaki.

> Pozdr.

A takie coś nadaje się do naprawy mojej skrzyni. Mam też z nią problem ale... Czasami jest ciężko wbić jaki kolwiek bieg lub wybić... A czasmi wchodzą bez zarzutu... Co to może być?

Napisano

Sądze że jest to raczej kwestia tych drążków a konkretniej jednego który wchodzi do skrzyni, jego sie tam jakoś reguluje od spodu, ale nie wypowiem się dokładniej co i jak, bo jeszcze tego tematu nie trenowałem, wspomniany zestaw naprawczy kupiłem sobie jakieś pół roku temu i cały czas leży w szufladzie zlosnik.gif

Napisano

A CZY TO TEZ BEDZIE DZIALAS W sc 1.1 ?? Z WSTACZNYM WCISKANYM??? BO LATA GLAKA JAK GLUPIA:(

Napisano

Jezeli chodzi o zestaw naprawczy to na 90% nic on nie pomoze. U mnie bylo to samo. W Agencie wajcha latala jak zyd po pustym sklepie. Biegi wchodzily ciezko a zwlaszcza 3. Wymontowalem caly mechanizm i po rozebraniu okazalo sie , ze przegub kulowy (plastkiowa kulka) byla w idealnym stanie. Jedynie zuzyl sie plastikowy pierscien prowadzacy drazek zmiany biegow.

Drazek reakcyjny (jak na 14 lat zeby.GIF) to jest w idealnym stanie.

Natomiast jak zobaczylem krzyzaka na drazku zmiany biegow (ten dolny) to przezegnalem sie lewa noga na plecach. O malo co mi nie wypadl tak byl wyjechany. Po wymianie tego drazka (90 PLN) biegi chodza jak zyleta. Wykonalem to z wysokiego kraweznika i nawet kanal nie byl potrzebny. Wystarczy przednia osioa podjechac na kraweznik i jesyt miejsce na wslizgniecie sie wink.gif

pozdro

Napisano

To jest do 700, do 1.1 są pewnie inne.

Napisano

ja doszedłem do takiej wprawy u siebie że 20min i było po robocie...

tylko pamiętaj że teraz czeka cię to dużo częściej niż było bo te komplet naprawcze to są warte... ale przynajmniej wymiana nie jest uciązliwa...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.