Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czujnik ciśnienia klimatyzacji Megane 3

Featured Replies

Napisano

Hej 

Pytanie czy podmiana takiego czujnika wymaga czegoś więcej niż odkręcenie starego i przykręcęnie nowego 🤔. Czy przy odkrecaniu wywali mi czynnik. Ogólnie wymiana wydaje się nie skomplikowana no ale może jest jakieś ale lepiej tego samemu nie robić 🫣

Napisano

Jeśli w tym wątku to Ty pytałeś, to tam (jak dla mnie) wszystko w temacie jest napisane (odnośnie ewentualnej ucieczki czynnika). 

Edytowane przez ochkarol

Napisano
  • Autor

No właśnie tak nie do końca jednoznacznie jest to wyjaśnione. Znalazłem też film na yt i tam jest info ze jest zawór za czujnikiem i można odkręcać na napełnionym układzie 🤔

Napisano

Jak dla mnie stwierdzenie, że jest to wykonalne i że "dużo czynnika nie powinno ucieknąć" mówi wszystko. 

Ja bym zlecił to komuś, kto będzie w stanie zachować czynnik i po wymianie czujnika napełni układ z powrotem. 

Na tym samym forum (a może nawet w tym wątku) piszą, że zawór był w poprzednim modelu. Z tym YT to też różnie bywa. 

Edytowane przez ochkarol

Napisano
W dniu 16.08.2025 o 15:29, Mr_Hyde napisał(a):

Hej 

Pytanie czy podmiana takiego czujnika wymaga czegoś więcej niż odkręcenie starego i przykręcęnie nowego 🤔. Czy przy odkrecaniu wywali mi czynnik. Ogólnie wymiana wydaje się nie skomplikowana no ale może jest jakieś ale lepiej tego samemu nie robić 🫣

@kaczorek79 ostatnio u mnie przerabiał temat i zaraz pewnie napisze co i jak. Ja za uj nie pamiętam czy po wymianie był uzupełniany czynnik. 

Napisano

Nie ma zaworka. Trzeba odessać czynnik, wymienić presostat i napełnić od nowa. Jak ktoś tam pisał, że szybko wymieni bez odsysania, to nie wie o czym pisał.