Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaka pompa paliwa po swapie na 1.2 8v 75km mpi

Featured Replies

Napisano

Pytanie, jak to u was jest z tymi pompami paliwa po swapie. Seicento 1.1 mpi, silnik wymienilem na 1.2 8V 75km mpi ze sieny, ogarnięta wiązka, czujniki itp, dorobiony powrót paliwa do baku. Silnik gada, wkreca się na luzie. Podczas jazdy dostaje czkawki okolo 4,5 tyś rpm, widac ze brakuje mu paliwa. Zostala w Seju po swapie pompa z 1.1 mpi. Jak to u was jest po swapach? Wymieniliście też pompy? Ewentualnie na jakie?

Edytowane przez Alanos77

Napisano
  • Autor

Jeszcze jedna rzecz, czy jest jakaś różnica między sądą lambdą z 1.1 mpi a 1.2 8v 75km mpi? Bo zostawiłem lambdę z 1.1 mpi.

Napisano
16 godzin temu, Alanos77 napisał(a):

Pytanie, jak to u was jest z tymi pompami paliwa po swapie. Seicento 1.1 mpi, silnik wymienilem na 1.2 8V 75km mpi ze sieny, ogarnięta wiązka, czujniki itp, dorobiony powrót paliwa do baku. Silnik gada, wkreca się na luzie. Podczas jazdy dostaje czkawki okolo 4,5 tyś rpm, widac ze brakuje mu paliwa. Zostala w Seju po swapie pompa z 1.1 mpi. Jak to u was jest po swapach? Wymieniliście też pompy? Ewentualnie na jakie?

Ja mam jakąś "3 barową" i nic nie przerywa. Wymieniałem, bo oryginalnie była słabsza w 1.0 SPI

Napisano

W SC 1.1 pompa jest 3 bar i nic nie trzeba zmieniać. Albo zostawiasz listwę wtryskową bez powrotu z 1.1 mpi tak jak Ci radziłem, albo dorabiasz powrót do listwy ze Sieny. Na listwie ze Sieny masz regulator ciśnienia i może coś z nim nie tak. Trzeba by zmierzyć to ciśnienie. 

Spróbuj podmienić tę listwę i zobaczysz czy jest :ok:

Co do sondy. Skoro zostawileś komp z 1.1 to lambdy (obie) powinny dobrze działać te z 1.1.

To można sprawdzić podpinając program diagnostyczny.