Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zrobiłem sam update stag2L -> Bingo-M = POLECAM !!!

Featured Replies

Napisano

i nareszcie cieszę sie normalną jazdą na gazie !!

Napradę sprawa była prosta, demontaż i montaż na spokojnie i bez pośpiechu zajął ok 5 godzin.

Wszystkie sygnały podłacza się w te same miejsca co w przypadku staga, potrzeba tylko trochę sie pogimastykować coby to jakoś

miało ręce i nogi, no i dodatkowy + od accu + czujnik temp.

pozostała tylko dziura po STAG-2W hehe.gif

ale sie zmieni jeden element deski i będize ok.

Za to teraz jazda na lpg to pełna kultura, dynamika zupełnie inna, LED tester sondy podczas jazdy bryka prawie jak na beni, odpowiednia emulacja sondy (H0,4 i L0,6) sprawiła że kangurki chyba znikły na zawsze (dopiero dzis doczytałem na forum i zmieniłem - na pierszy rzut oka jest ok).

Spalanko będzie testowane bo dopiero 3 dni śmigam.

Ech, naprawdę polecam ok.gif

Napisano

A jak z kabelkami? Identyczne kolory są i w stagu i do bingo? Przymierzam się do wymiany i się nad tym zastanawiam.A jak z ustawieniem kompa? Podpinales pod swojego laptopa czy nie?

Napisano
  • Autor

> A jak z kabelkami? Identyczne kolory są i w stagu i do bingo?

> Przymierzam się do wymiany i się nad tym zastanawiam.A jak z

> ustawieniem kompa? Podpinales pod swojego laptopa czy nie?

nie no kolory są inne, wg schematu bingo sie połapiesz.

Ja robiłem podchody trochę wcześniej, dlatego miałem schematy

STAG2L + stag2W (www.ac.com.pl) i lukałem po instalcji co parę dni jak miałem chwilę wolnego czasu i próbowałem dojść co gdzie idzie. Szczególnie ciekawy był przekaźnik zamiast emulatora wtrysku - do teraz nie całkiem jarze jak to działo i nie wywalało checka.

No ale ogólnie po kilku wizjach lokalnych pod maską, kilku wstępnych "pruciach" instalki (na końcu prawie wszystki kable fruwały aż bałem sie jeździć - żeby sie cos nie zajarało), już wiedziałem dokładnie gdzie co leży, moje domysły potwierdzałem schematem elektrycznym auta. No i wymiane robiłęm prawie na pewniaka ze robię dobrze.

Co do kabla to kupiłem gotowy z allegro i po krzyku, można

wtedy podłaczyć bingo w domu pod 12V i COM'a i zaprogramować

wstępnie, mi pomógł kolega na astra.kacik jak mam wstępnie ustawić nurtujące mnie ustawienia.

Po za tym udało mi sie dorwać lapka tak że było ok (bez tego było by kiepsko). Po montazu włączyłem auto na NoPb i poczekałęm aż sie zagrzeje przy tym widziałm na lapku że wszystko cyka jak należy: TPS, lambda, obroty no i przełączyłem na LPG potem przycisk "nauka" program kaze dodać na chwilę gazu do 2500 -3000 obr i adaptacja gotowa (no właśnie nie wiem do końca - program kazał tylko przytrzymać gaz na 2500-3000 po czym napisał że jest ok i to wszystko ??? )

Napisano
  • Autor

> ile cie to wszystko wyniosło???

Bingo 245zł z przesylką i kabel 39zł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.