Napisano Środa o 20:262 dni Tak zapytam, może komuś coś wpadnie do głowy. Niektórzy pewnie wiedzą, że mam 206 z sentymentu i od lat pojawia się problem - coś czasem zżera akumulator w dobę/dwie. Wielokrotnie już były próby znalezienia złodzieja - bezskuteczne. Nie ma żadnej regularności - miesiącami jest ok, a nagle po dwóch dniach prąd zjedzony. Oczywiście po naładowaniu akumulatora jest wszystko ok, ale kolejny raz może być za 2 dni, albo za 3 miesiące. Akumulator jest wykluczony, na innych to samo. Jak ktos ma jakiś pomysł to chętnie poczytam PS - ja wiem, ze można założyć hebel na pilota, ale nie chodzi o takie rozwiązania.
Napisano Środa o 20:302 dni W 206 jest oświetlenie w bagażniku? Jakieś dodatkowe odbiorniki prądu (dokładny alarm, wideorejestrator)?
Napisano Środa o 20:402 dni Autor 3 minuty temu, ochkarol napisał:W 206 jest oświetlenie w bagażniku?Nawet jak jest, to gdyby pracowało cały czas, to nie zje akumulatora w 2 doby.3 minuty temu, ochkarol napisał:Jakieś dodatkowe odbiorniki prądu (dokładny alarm, wideorejestrator)?Wideorejestrator jest na obwodzie wyłaczanym po zapłonie i też pobór w czasie pracy jest taki, ze nie ma szans na zjedzenie w 2 doby. Zresztą był wyłączany. Jak pisałem, wielokrotnie juz byly takie rzeczy sprawdzane.
Napisano 1 godzinę temu1 godzina Zbadaj wszystkie moduły lcd na desce i w konsoli środkowej, zegarek... Tam lubią sobie wyschnąć kondensatory, zimne luty na płytkach itp. Nie wiem czy masz w lampce odbiornik zamka na podczerwień, ale też pewnie dawno nie działa , a prąd żre.