Napisano 1 godzinę temu1 godzina 15 minut temu, kravitz napisał:Nie wiem jaka sprawność byla w eGolfie jak go sprzedawałem, ale auto miało chyba rocznikowo już 6 lat i nie zauważyłem ani kilometra ubytku zasięgu.A ładowałem go bardzo często do 100%, bo miał małą baterię i bywały dosyć często dni, gdzie "po mieście i okolicach" musiałem zrobić 150km.W ogóle bym tego problemu nie podnosił, przynajmniej jeśli chodzi o auto powiedzmy do 10 lat. Dalej nie wiem.Dokładnie. To pierwsze Leafy bez chłodzenia baterii i sprowadzane z płd USA miały z tym problem. Niesądze, żeby nawet kilkunastoletnie auto miało z tym problem. Imho baterie miałeś taką samą jak ja, bo ten sam okres i ta sama pojemność (38kwh AFAIR).Odnośnie zasięgu ja też nie widziałem różnice, ale na zasięg wpływa tak wiele rzeczy że trudno to porównać 1:1 z dokładnością do 1km. Tak czy siak max zasięg przez 6lat był taki sam