Napisano 19 godzin temu19 godzin za chwilę będę ocieplał poddaszeczyli wełna a pod (właściwie nad) wełnę trzeba nabić sznurekjakoś mi się nie chce wbijać setek gwoździkówwięc pomyślałem nad pneumatycznym zszywaczemzszywacz zszywkiczy to ma sens i zadziała jak trzeba ?
Napisano 19 godzin temu19 godzin Ja przybijam zwykłym takerem ręcznym. Nad wełną się daje sznurek, żeby wełna nie dotykała dachu. Jak nie będziesz upychał na ścisk, to nie musisz dawać
Napisano 19 godzin temu19 godzin Autor 13 minut temu, blue_ napisał:przybijam zwykłym takerem ręcznym.jaki model, wygodny, męczy przy dłuższym użytkowaniu ?jaka najlepsza długość zszywek ?
Napisano 17 godzin temu17 godzin 1 godzinę temu, Jerzyk_ napisał:jaki model, wygodny, męczy przy dłuższym użytkowaniu ?jaka najlepsza długość zszywek ?8 do 12mm.Kazdy będzie meczyl. Najlepiej robota na zmiane taker i papiaki
Napisano 11 godzin temu11 godzin 7 godzin temu, Jerzyk_ napisał:jaki model, wygodny, męczy przy dłuższym użytkowaniu ?jaka najlepsza długość zszywek ?Nie pamiętam modelu, bo ma już 30 latZszywki 10mm.
Napisano 1 godzinę temu1 godzina kup elektryczny taker, troche sie mniej umeczysz. sznurek musi byc. jak welna stara albo jakas taka niezbyt sztywna to bedzie wylatywac ci z krokwi
Napisano 1 godzinę temu1 godzina Autor 30 minut temu, marcin_szary napisał:kup elektryczny taker,elekteyczny będzie cięższy czy jakiś konkretny używales i polecasz ?
Napisano 2 minuty temu2 min ja kupilem jakis zwykly parkside, leciutki jak piórko. nie jest to jakiś super sprzęt, taki sobie, trzeba czasem ze 3-4 zszywki pod roznym katem wbijac, jak trafisz na twardszy kawałek drewna ale ... z drugiej strony sił to nie kosztuje