Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szarpanie silnikiem - mój przypadek.

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich!!

Od jakiegoś czasu zauważyłem, że przy gwałtownym dodaniu gazu na 1, lub 2 biegu moja asterka dostawała na moment muła a potem zaczynała przyspieszać. Tak działo sie na benzynie, na gazie było ok. Szukałem nieszczelności pędzelkiem z bezyną czy przypadkiem nie ciągnie gdzieś "lewego powietrza" - nic nie znalazłem. Kupiłem nawet taki dodatek do benzynki coby wtryskiwacz przeciścić. Przed weekendem odkręciłem tą plastikową pokrywę na wtrysku żeby sprawdzić czy nie ma tam jekiegoś syfu. Okazało się , że te dwie śrubki na imbus były wykręcone. Jedna z nich była całkowicie odkręcona, a druga dała się palcami obracać. Dociągnąłem te śrubki i teraz na 1 po gwałtownym dodaniu gazu auto zrywa z miejsca bez żadnych opużnień i nic się nie dławi smile.gif

Swoją drogą ciekawi mnie jak to się stało, że się wykręciły? Przypuszczam, że chłopcy w gazowni za słobo dokręcili, bo od 15 tyś. km jeżdżę na gazie a problem pojawił się po paru miesiącach od zamontowania gazu.

Pozdrwiam.

Napisano

A w którym miejscu kolega ma tą plastikową osłonę do wtrysku? Bo jak czytałem tego posta to wypisz-wymaluj mój przypadek crazy.gif

No i oczywiście też mam gaz. Na gazie śmiga a ne Pb nie frown.gif

Pozdrawiam

Napisano

nie tylko twój kolego niestety nie tylko twój ja mam to samo ale że benzynki używam tylko do rozruchu to mi to zbytnio nie przeszkadza

pozdrawiam.

Napisano

Pewnie koledze chodzi o tą czarną faję, która stoi na zespole wtryskiwacza i połączona jest karbowaną rurą z pudłem filtra powietrza.

Napisano
  • Autor

> Pewnie koledze chodzi o tą czarną faję, która stoi na zespole

> wtryskiwacza i połączona jest karbowaną rurą z pudłem filtra

> powietrza.

Dokładnie o to chodzi. Jak się to zdejmie to widać wtryskiwacz i pod nim przepustnicę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.