Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Agent 007 na gaz ??

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich centomaniaków ! Wiem że było tego sporo na forum ale nadal nie daje mi spokoju jeden temat a mianowicie zagazowanie CC 700 . Zastanawiam się mocno nad zamontowaniem instalacji gazowej do mojego cienkusia bo jak spojrzałem na moje przebiegi to się za głowe złapałem ( ponad 20kkm w niecałe 6 miesięcy ,zresztą w lato to już wogóle z autka nie wysiąde smile.gif ) czy warto wogóle w autku z przebiegiem 77kkm zakładać gaz confused.gif , czy trzeba jakoś silnik do tego przygotować tzn. rozrząd , głowica itp ? ( furga bez problemów i nic nie tłucze w silniczku ) , jaki jest koszt instalacji na śląsku do CC 700 , czy ma jakieś znaczenie czy autko jest z aisanem i katalizatorem czy bez confused.gif , czy autko straci zauważalnie na mocy i zacznie więcej palić benzyny. A tak to na co należy zwrócić uwagę przy montażu instalacji gazowej w autku ??

Napisano

Ja mam aisana z podtlenkiem LPG i nie narzekam. Wiadomo że straci to troche na mocy, bo nie ma bata żeby tak się nie stało, ale jeśli jeździsz głównie po mieście to gaz się opłaca. Wachy będzie palił tyle co pali Ci teraz, jeśli chodzi o gaz będzie spalał 1 - 1.5 litra więcej niż wachy na każde 100km. Myśle, że na śląsku ceny będą takie same jak i w małopolsce, czyli w 1200zł za instalację w tym momencie powinieneś się zmieścić.

W sukmie powiem, że udało nam się kiedyś z mechanikiem ustawić tak instalkę, że wcale nie różniły się osiągi od jazdy na Pb (z tym, że ja mam troche zdłubane pod maską), ale palił 11 litrów 893goodvibes.gif

Wróciłem do opcji 6 litrowej w trasie i wczoraj po A4 pod wiatr (dość mocny) zapitalał 120 893goodvibes.gif

Ale w sumie powyżej 110 nie ma co jeździć bo silnik głośny i wszystko wyje w tym wózku biglaugh.gif

Napisano

jak duzo jezdzisz to oplaci sie zakladac lpg ja jestem zadowolony kumpel ostatnio zakladal i tez zaplacil 1200 wiekszych usterek w silniku z racji lpg nie powinno byc u mnie chodzilo na gazie tak samo jak na benzine dopuki nie poszlem go regulowac i teraz troche muli ale to sie zobaczy jeszcze zakladaj ok.gif

Napisano

jesli masz zamiar jeszce troche pojeżdzić , a duzo jezdzisz autem albo duzo ci pali (tak jam mnie - 10/100 ) to zakłądaj.Ja miałem 89 tyś na blacie przed zagazowaniem i przejechałem już ok 8 tyś i narazie odpukać wszystko ok .Cena montarzu 1000zł wiec wydatek straszny nie jest...Ja polecam ...No chyba że masz straaasznie wyjechany silnik to nie ryzykuj...

Napisano

> jesli masz zamiar jeszce troche pojeżdzić , a duzo jezdzisz autem

> albo duzo ci pali (tak jam mnie - 10/100 ) to zakłądaj.Ja miałem

> 89 tyś na blacie przed zagazowaniem i przejechałem już ok 8 tyś

> i narazie odpukać wszystko ok .Cena montarzu 1000zł wiec wydatek

> straszny nie jest...Ja polecam ...No chyba że masz straaasznie

> wyjechany silnik to nie ryzykuj...

to cos ty robil ze samochod ci tyle palił wachy i jaki masz gaźnikcfaniaczek.gif

Napisano

> co masz zdlubane pod maska? mozna cos zdlubac w agencie

No a czemu nie... głowica zdłubana, kanały, zawory zmienione, odchudzony wał i koło zamachowe 893goodvibes.gif

Wszystko daje rade zrobić... malucha się da zdłubać to tego by się nie dało? 893goodvibes.gif

PZDR

Napisano

> No a czemu nie... głowica zdłubana, kanały, zawory zmienione,

> odchudzony wał i koło zamachowe

> Wszystko daje rade zrobić... malucha się da zdłubać to tego by się

> nie dało?

> PZDR

ale czy jest sens biglaugh.gif

Napisano

ile dales za takie modki w silniku? wlasnie oplacalo sie? tego silnika raczej nie warto podkrecac nie lepiej zbierac na...

Napisano

> to cos ty robil ze samochod ci tyle palił wachy i jaki masz gaźnik

jeżdze głownie po mieście , Fos'ik z 94 .Był regulowany , wymieniane praktycznie wszystko (nawet bak bo myslałem że przecieka ) i tyle samo jarał czyli dyche.Teraz tyle mi gazu pali i jest git !

Napisano

> ale czy jest sens

Jak rajdówka to rajdówka... sens jest jak najbardziej biglaugh.gif

ps. ja to robiłem przy okazji remontu po zmieleniu dołu smirk.gif

Napisano

> ile dales za takie modki w silniku? wlasnie oplacalo sie? tego

> silnika raczej nie warto podkrecac nie lepiej zbierac na...

Same szlify i wyważanie nie kosztuje dużo, a silnik składałem sam - więc nie płaciłem nic robocizny biglaugh.gif

Powiem tak, że jeśli lubisz szybką jazde to zakładasz 1.1 albo coś więcej. Póki co mi 700 starcza, bo nie jestem pasjonatą wyścigów ulicznych czy też na 400m, a jeżdże między beczkami, oponami i pachołkami zakrecony.gif

Tam raczej nie ma znaczenia czy masz 1.1 czy 0.7 bo wszystko zależy od Ciebie, a nie od mocy 893goodvibes.gif

Zrobiłem te mody pod to aby nie poprawić prędkości maxymalnych i osiągów, ale dzieki temu jest mocniejszy dół i nie musze już pakować po niektórych nawrotach jedynki, bo 2 bieg ma ciąg praktycznie od 0!

Auto zbiera się dużo lepiej a i tak powyżej 120 rzadko nim jeżdże... pogoda musi być do tego dobra 893goodvibes.gif

Jak kiedyś będe robił mody a'la Pasiu to na koniec zmienie silnik (jeśli ten nie wytrzyma) na 0.9 lub 1.1 893goodvibes.gif

Wiem tylko, że i tak auta już nie sprzedam i raczej ta buda będzie bazą do budowania czegoś ciekawego... ale to są plany - póki co jest zabawa i amatorska rywalizacja biglaugh.gif

Napisano

> jeżdze głownie po mieście , Fos'ik z 94 .Był regulowany , wymieniane

> praktycznie wszystko (nawet bak bo myslałem że przecieka ) i

> tyle samo jarał czyli dyche.Teraz tyle mi gazu pali i jest git !

widac kolega ma odlew rozbity od fosa bo tye nowy gaxnik prawidłowo wyregulowany nie bedzie aplil ni ma bata nawet po miescie w zimie palacz.gif

Napisano

> widac kolega ma odlew rozbity od fosa bo tye nowy gaxnik prawidłowo

> wyregulowany nie bedzie aplil ni ma bata nawet po miescie w

> zimie

heh.Jasne że nowy tyle nie spali .ale ja nie mam nowego ani regenerowanego ...a ze trafiłą sie okazja montarzu gazu to ...czemu nie smile.gif

Napisano

> heh.Jasne że nowy tyle nie spali .ale ja nie mam nowego ani

> regenerowanego ...a ze trafiłą sie okazja montarzu gazu to

> ...czemu nie

dużo i czesto slyszalem od mechanikow opinie ze aby samochod dobrze chodzil na gazie musi dobrze chodzic na paliwie grinser006.gifczasmi to sie mija z prawda ale w wiekszosci sprawdza grinser006.gifwiec wspolczuje koledze spalania gazu

Napisano
  • Autor

> w profilu masz cc 704 SX - co to za wersja?!

no po prostu ED z wszystkimi bajeram co SX 900 tylko że w FSM'ie mi zrobili swapa na 07 frown.gif

Napisano

> no po prostu ED z wszystkimi bajeram co SX 900 tylko że w FSM'ie mi

> zrobili swapa na 07

ale np sx 900 miał zderzaki w kolorze

Napisano
  • Autor

> jesli masz zamiar jeszce troche pojeżdzić , a duzo jezdzisz autem

> albo duzo ci pali (tak jam mnie - 10/100 ) to zakłądaj.Ja miałem

> 89 tyś na blacie przed zagazowaniem i przejechałem już ok 8 tyś

> i narazie odpukać wszystko ok .Cena montarzu 1000zł wiec wydatek

> straszny nie jest...Ja polecam ...No chyba że masz straaasznie

> wyjechany silnik to nie ryzykuj...

Silniczek mam w fajnym stanie ostatnio jak jechałem odemnie z Piekar do Zamościa we 2 osoby Ja i moja serce.gif to obruciłem we 2 strony na zbiorniczku ( około 800km) i dopiero na wirażu mi komornik zaświecił w katowicach smile.gif ,czyli wyszło mi że spalił jakieś 4 litry na 100 km 893goodvibes.gif , no ale to było w lato i nie zapitalałem jak oszalały w granicach 70 ~80 km/h ale to dlatego że jechałem w nocy i byłem troszku zmęczony . A tak normalnie to pali mi zimą około 6.8 do 7.6 w mieście , wieć chyba nieźle smile.gif . Zresztą jak dbasz tak masz smile.gif

Napisano
  • Autor

> ale np sx 900 miał zderzaki w kolorze

zgadza się ale poprzedni właściciel miał nim małe bum , i wymieniał oby dwa zdesie na czarne także tym się nie sugeruj ale reszte bajerów ma tak jak SX tzn elektryka pełna ,szybki atermiczne , zagłowki , pasy bezwładnościowe , wskaźnik temp. cieczy chłodzącej ( jak fachowo nazwałem smile.gif ) dzieloną tylna kanapę 1/3 na 2/3 , szyby uchylane z tyłu , zegarek , światełka z przodu H4 i tp. wypsażenie , zabrakło tylko ABS , klimy , i poduszek smile.gif

Napisano

> Witam wszystkich centomaniaków ! Wiem że było tego sporo na forum ale

> nadal nie daje mi spokoju jeden temat a mianowicie zagazowanie

> CC 700 . Zastanawiam się mocno nad zamontowaniem instalacji

> gazowej do mojego cienkusia bo jak spojrzałem na moje przebiegi

> to się za głowe złapałem ( ponad 20kkm w niecałe 6 miesięcy

> ,zresztą w lato to już wogóle z autka nie wysiąde ) czy warto

> wogóle w autku z przebiegiem 77kkm zakładać gaz , czy trzeba

> jakoś silnik do tego przygotować tzn. rozrząd , głowica itp ? (

> furga bez problemów i nic nie tłucze w silniczku ) , jaki jest

> koszt instalacji na śląsku do CC 700 , czy ma jakieś znaczenie

> czy autko jest z aisanem i katalizatorem czy bez , czy autko

> straci zauważalnie na mocy i zacznie więcej palić benzyny. A tak

> to na co należy zwrócić uwagę przy montażu instalacji gazowej w

> autku ??

zakładaj zastanawianie się kosztuje - ja do pełna tankuje za 40 zł... a miałem 90 tyś km jak zakładałem LPG w Aisanie ciut droższe ale mój FOS lepiej znosi LPG niż benzynę... różnicę widzę na niskich obrotach... w zbieraniu się no i w max prędkości...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.