Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po jaką cholerę robią te dziury w progach :)

Featured Replies

Napisano

dzisiaj zebralem sie wreszcie i zrobilem sobie zaprawki w autku srodkiem BRUNOX EPOXY, teraz czekam jakies 4 dni az wyschnie i jade z lakierem, fajny efekt, bo tam gdzie jest/byla rdza czernieje grinser006.gif zobaczymy jak bedzie za pare miesiecy grinser006.gif ale najwazniejsze jest to po co robia te otwory od spodu w progach, ok rozumiem wszyscy powiedza "zeby woda miala ktoredy wyplynac", ale to przeciez glupota, bo gdyby ich tam nie bylo to woda nawet by sie tam nie dostala, a tak dzisiaj musialem wkleic na dwuskladnikowy klej epoksydowy kawalek aluminiowej blaszki bo powstala mi od spodu w progu dziura wielkosci kciuka oslabiony.gif a z tej dziury jak zaczalem stukac zaczela rdza sie sypac, az usypala mi sie malutka gorka, czym zakonserwowac profile od wewnatrz? pozdrawiam

Napisano

Witam!

Nic nie poradzisz, kiedys uzywano fluidow z pistoletem z koncowka wirujaca do profili zamknietych, wlasnie typu progi itp.

Ale to robil czlowiek i od niego zalezalo czy zrobi to dobrze czy slady beda tylko kolo otworow ktorymi mozna bylo to zrobic.

W tej chwili przy cynkowanych blachach sie juz tego nie robi ale wczesniej byl sposob. Co pol roku pompka i olej, wszedzie tam gdzie byly profile zamkniete. Wierzcie lub nie ale to dzialalo.

Byly rozne szkoly co do oleju, jedna tylko uzyty-przepalony, bogatsi-nowka. Ja preferowalem przepalony, lalem wszedzie, progi, nadlola, drzwi. Owszem przez pare dni pod samochodem byly plamy ale w 10-latkach nic nie bylo sztukowane.

Po twoim klejeniu ja osobiscie bym zaslepil kitem te sciekowe otwory w progach i wzial pompke do oleju. Od srodka kabiny przez otwory nalal oleju, po 2-3 dniach pojechal na lake i zerwal kit. Olej wyplynie ale co zostanie to zawsze cos tam przytrzyma rdze i powtarzal to co pol roku.

Napisano

Ja w e wszystkie profile specjalnym pistoletem wrzuciłem fluidol na gorąco i rdza nie ma żadnych szans , jak to robiłem nie było jeszcze śladów korozji i nie ma do teraz , a mineły ze 2 lata

Napisano
  • Autor

gdzie sa te otwory od srodka kabiny zeby tym olejem spryskac i czego uzyc do tego oleju zeby byl pod cisnieniem jakims przynajmniej? a nadkoda ktoredy konserwowac?

Napisano

>ale

> najwazniejsze jest to po co robia te otwory od spodu w progach,

> ok rozumiem wszyscy powiedza "zeby woda miala ktoredy wyplynac",

> ale to przeciez glupota, bo gdyby ich tam nie bylo to woda nawet

> by sie tam nie dostala,

Nawet niewidoczne gołym okiem kapilarne otwory spowodują zassanie wilgoci, a uwięziona woda spowoduje szybką korozję i perforację. Przez fabryczne otwory wilgoć (woda) wleci i wyleci a powietrze przedmucha. W żadnym wypadku nie zaślepiaj ich na stałe, a raczej oczyszczaj by był przepływ powietrza.

Napisano
  • Autor

ja kupilem na allegro, zaplacilem chyba 22zl z przesylka, ja kupilem w sprayu 150ml ale sika on takim prostym strumyczkiem, dlatego psikalem sobie do koreczka i pozniej pedzelkiem, a jest rowniez w buteleczce, ale jest drozszy nieco i ma tylko 100ml, dlatego wydaje mi sie ze ten w sprayu sie bardziej oplaca, a co do efektow to ladnie mi zczernialy te miejsca gdzie jest gola blacha a w szczegolnosci rdza, teraz musze odczekac te 4 dni i po weekendzie maluje lakierem, zobaczymy czy rdza nie wyjdzie za jakis czas grinser006.gif

a co do dzisiejszych planow jestem w trakcie modyfikacja mojej najzwyklejszej lampki wewnetrznej na super tuned a'la omega lamki z reflektorkami z dwoch diod superjasnych bialych 22000mcd 10mm w oprawkach grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.