Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka recznego... Co jest?

Featured Replies

Napisano

Witam

Posiadam SC 900 przed wczoraj zrobilismy z kolegami rajd na 400 m no i rowniez uczestniczylem .. po rajdzie zaciagnelem reczny aby sie troszke poslizgac lecz malo co nie doszlo do kolizjy z innym autem po tym odjechalem jakies 100 m na recznym (adrealina dzialala) i zgasilem auto. Do dzis jak zapalam auto swieci sie kontrolka recznego zajrzalem wiec pod maske. Tam gdzie znajduje sie plyn hamulcowy znajduje sie rowniez taki koreczek z dwoma blaszkami od czujnika po wykreceniu nie swieci sie reczny a jesli zaciagne o jeden zabek to sie swieci czyli tak jak mialo byc ale jak przykrece ten magiczny koreczek to caly czas swieci mi reczny ... auto jest slabsze .. dzis na A4 sprawdzalem wyciaga tylko 140 a mialem nim 150 i jeszcze troszke miejsca.. Reczny mi nie trze bo sprawdzalem ( ruszylem wlaczylem na luz i sie toczylem i nic nie tarlo) Co moze byc powodem ? i dlaczego autko zaslablo ? Musze sie przyznac ze troszke katowalem autko na zlocie. Pozdrawiam.

Napisano

Po pierwsze na 400m to jest wyścig a nie rajd hehe.gif a po drugie to sprawdź poziom płynu hamulcowego & po trzecie stan klocków z przodu.

Napisano
  • Autor

> a plynu hamulcowego nie masz za malo?

Sprawdzalem wszystko jest o.k Klocki rowniez.

Napisano
  • Autor

> Po pierwsze na 400m to jest wyścig a nie rajd a po drugie to

> sprawdź poziom płynu hamulcowego & po trzecie stan klocków z

> przodu.

Ty sie ze mnie nie smiej bo ja dopiero od niedawna jestem centomaniakiem na forum. I tak juz duzo zrobilem. Pozdrawiam

Napisano

> Ty sie ze mnie nie smiej bo ja dopiero od niedawna jestem

> centomaniakiem na forum.

A ja od dawna, i nie tylko na forum zlosnik.gif mogę się śmiać zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Ja też obstawiam za niskim poziomem płynu hamulcowego, albo ze zrąbanym "czujnikiem" poziomu tego płynu.

Pozdro

Napisano

> Sprawdzalem wszystko jest o.k Klocki rowniez.

a jak odepniesz kabelki od tego czujnika na zbiorniczku plynu to sie swieci czy nie?

Napisano
  • Autor

> a jak odepniesz kabelki od tego czujnika na zbiorniczku plynu to sie

> swieci czy nie?

No wlasnie jesli odlacze kabelki od zbiorinczka kontrolka gasnie i kontrolka recznego normalnie zapala sie jak zaciagne nawet o 1 zabek tak jak powinno byc ale jesli kabelki sa podlaczone i ten niebieski kapturek jest docisniety to kontrolka recznego caly czas sie pali czy jest zaciagniety lub i nie. Co moze byc powodem ? Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Poziom płynu

> Arti - najlepszego!

Płyn jest. A własne niedlugo bede zmienial olej w silniku jaki polecacie do SC 900 ?

Napisano

> Płyn jest. A własne niedlugo bede zmienial olej w silniku jaki

> polecacie do SC 900 ?

może masz walniety ten czujnik na zbiorniczku tzn może masz dziurawy ten plywaczek cfaniaczek.gifi dlatego ci swieci

Napisano

> A własne niedlugo bede zmienial olej w silniku jaki

> polecacie do SC 900 ?

jak tani to lotos jak drogi castrol rs ok.gif

Napisano

jak płynu hamulcowego jest norma to odkręć ten koreczek i sprawdź pływak...tzn. ustaw go równo, aby nie był przekrzywiony...kolejna rzecz to sprawdź zapadkę ręcznego...następnie sprawdź czy te 2 blaszki na koreczku sądo końca wciśnięte...powinno byćtak, ze jak naciśniesz to coś gumowego na korku to powinna się zapalić kontrolka...jak to nie to to lepiej jedź do mechanika, tylko dobrego

EDIT: wkońcu pozbyłem się tej kreseczki przy nicku ...THX Beer Brother zlosnik.gif i WaWeR 20.GIF

Napisano
  • Autor

> jak płynu hamulcowego jest norma to odkręć ten koreczek i sprawdź

> pływak...tzn. ustaw go równo, aby nie był

> przekrzywiony...kolejna rzecz to sprawdź zapadkę

> ręcznego...następnie sprawdź czy te 2 blaszki na koreczku sądo

> końca wciśnięte...powinno byćtak, ze jak naciśniesz to coś

> gumowego na korku to powinna się zapalić kontrolka...jak to nie

> to to lepiej jedź do mechanika, tylko dobrego

> EDIT: wkońcu pozbyłem się tej kreseczki przy nicku ...THX Beer

> Brother i WaWeR

Dziekuje bardzo za tak szczegolowy opis. Sprawdze to jutro rano a jak mi sie nie uda to i tak musze zrobic przeglad 25 to zrobie to w serwisie fiata.

Jeszcze raz dziekuje.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.