Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka zuzycia okładzin hamulca

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich !

Wczoraj troche grzebałem w instalacji ( padł przekaznik ) i dzis po odpaleniu auta zapaliła sie i cały czas się pali kontrolka zuzycia okładzin hamulca , ale co ciekawsze czujnik mam odłączony

Gdzie szukac przyczyny ?

Ewentualnie skoro i tak nie miałem podpietego czujnika to gdzie wyłączyc tą kontrolkę zeby nie dawała po oczach ?

Napisano

normalnie napisalbym ze się swieci bo kabelek jest odlaczony i ze powinienes go podlaczyc, ale w moim autku kabel od klockow wisi sobie obok nie jest podlaczony i nic mi nie swieci, może ktos nam wyjasni o co chodzi confused.gif

Napisano

> normalnie napisalbym ze się swieci bo kabelek jest odlaczony i ze

> powinienes go podlaczyc, ale w moim autku kabel od klockow wisi

> sobie obok nie jest podlaczony i nic mi nie swieci, może ktos

> nam wyjasni o co chodzi

Jak ma świecić, kiedy jest niepodłączony. I jak Ci kabelek będzie dyndał to napewno nie zaświeci. W klocku jest wtopiony koniec kabla i jak klocki zetrą się do jego końca, dotyka przy hamowaniu tarczy hamulcowej i obwód się zamyka. Wtedy kontrolka Ci się zaświeci.

Napisano
  • Autor

a u mnie jest niepodłączony i od wczoraj swieci frown.gif czy jezeli będzie gdzies masował to zapali się ?

Napisano

jezeli będzie

> gdzies masował to zapali się ?

Dokładnie. A dlaczego Ci się pali, to Ci tu nikt nie powie, bo nikt nie wie, co robiłeś z instalacją.

Napisano
  • Autor

zmieniałem przekaznik wpiety w obwód swiec zarowych tak ze nie w tym miejscu co ten kabelek

Napisano

> a u mnie jest niepodłączony i od wczoraj swieci czy jezeli będzie

> gdzies masował to zapali się ?

nie musi to mieć wcale związku z twoją robotą przy przekaźniku ,

pewnie ci kabelek od kontrolki zwarł się gdzieś przypadkowo do masy auta w okolicach hamulca , obejrzyj go sobie i ew. zaizoluj

Napisano
  • Autor

Tenkju !

Wieczorem pogmyram blush.gif

Ten kabelek od czujnika idzie przez kostkę bezposrednio do kontrolki , czy jeszcze gdzies zahacza ?

Napisano

> Tenkju !

> Wieczorem pogmyram

> Ten kabelek od czujnika idzie przez kostkę bezposrednio do kontrolki

> , czy jeszcze gdzies zahacza ?

schematy masz na smietniku

Napisano

> cały czas się pali kontrolka

> zuzycia okładzin hamulca

Po kabelku palcami i szukaj miejsca, gdzie przetarła się izolacja. Kabel wnika u góry nadkola w głąb komory silnika i tam opiera się na blasze - może w tych okolicach się przetarł? Ew. w samej komorze popatrz, czy go przypadkiem gdzieś nie przytrzasnąłeś, nie przegiąłeś itp.

Ja problemu nie mam, bo kabelek urwał się przy samym nadkolu, a wtysia poleciała w siną dal.

Napisano
  • Autor

No i po kłopocie kabelek niezaizolowany dotykał sobie blachy i stąd efekt choinki zlosnik.gif zaizolowałem i spokój ! Jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.