Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Antena - ktoredy przeciagnac i gdzie wetknac kabel?

Featured Replies

Napisano

Witam, kupilem nowa antene (jakas podrobka za 7 zl biglaugh.gif), zamontowalem z tylu (sedan) i teraz pytanie: gdzie podlaczyc wtyczke? Stary kabel idzie wraz z przewodami od tylnych swiatel, wiec pewnie przez lewy prog. Jest tam jakies gniazdko?

Napisano

> Witam, kupilem nowa antene (jakas podrobka za 7 zl ), zamontowalem z

> tylu (sedan) i teraz pytanie: gdzie podlaczyc wtyczke? Stary

> kabel idzie wraz z przewodami od tylnych swiatel, wiec pewnie

> przez lewy prog. Jest tam jakies gniazdko?

a nie lepiej bylo oryginalny kabel podpiac pod nowa antenke? nie mniej roboty?

Napisano
  • Autor

> a nie lepiej bylo oryginalny kabel podpiac pod nowa antenke? nie

> mniej roboty?

Ta moja ma kabel na stale. Moglbym najwyzej odciac kabel i w nowej zamontowac wtyk zenski - mozna to w sklepie kupic?

Napisano
  • Autor

Ok, rozmontowalem progi i przesledzilem droge kabla od anteny. Kabel biegnie od anteny (jest tam złączka), przez oba lewe progi. Nastepna złączka jest dopiero pod kierownica, tak wiec odpada podciagniecie nowego kabla tak daleko - ma ok. 1m dlugosci i dziwna wtyczke crazy.gif Mialem nadzieje ze gdzies blisko jest gniazdko ale nie ma grinser006.gif Bede musial zrobic przejsciowke z tego co mam na to co sie nadaje do wpiecia w oryginalny kabel, lepszej metody nie znalazlem frown.gif

Napisano

u mnie to kabel z anteny dachowej ma jakies 20-30cm i jest zakonczony wtyczka, chyba taka skrecana z gwiintem o ile sie nie myle, a potem jest zenska i leci kabel az do radia, zrob tak, bedzie najprosciej ok.gif ja tak mialem w oryginale no chyba ze ktos wymienial kiedys antene w co watpie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> u mnie to kabel z anteny dachowej ma jakies 20-30cm i jest zakonczony

> wtyczka, chyba taka skrecana z gwiintem o ile sie nie myle, a

W oryginalnej dokladnie tak bylo, ta nowa ma wtyczke ktora pasuje chyba tylko bezposrednio do radia, z grubym bolcem i sprezynujacymi drutami po bokach. Szkoda ze ma tylko 1m dlugosci sick.gif Najprosciej bedzie dokupic taki gwintowany wtyk jak w oryginalnej i zalozyc na przewod nowej anteny.

Napisano

A u mnie jest tak: od anteny idzie kabel, który kończy się wtyczką (taką jak do radia) przy słupku kierowcy. Wetknięty jest w gniazdo żeńskie, dalej idzie kabel do radia zakończony wtykiem. Krótko mówiąc jest złączka po drodze. Może w sedanie jest tak samo? Odkreć osłonę progu i szukaj.

Napisano
  • Autor

> A u mnie jest tak: od anteny idzie kabel, który kończy się wtyczką

> (taką jak do radia) przy słupku kierowcy. Wetknięty jest w

> gniazdo żeńskie, dalej idzie kabel do radia zakończony wtykiem.

> Krótko mówiąc jest złączka po drodze. Może w sedanie jest tak

> samo? Odkreć osłonę progu i szukaj.

Juz sprawdzalem wczesniej, jest tak jak mowisz. Do tego tuz przy oryginalnej antenie jest gwintowana przyłączka zenska i to do niej mam zamiar sie wpiąć - jak tylko znajde w sklepie odpowiednia wtyczke. Zachcialo mi sie robic oszczednosci z antena za 7 zl grinser006.gif

Napisano

> Juz sprawdzalem wczesniej, jest tak jak mowisz. Do tego tuz przy

> oryginalnej antenie jest gwintowana przyłączka zenska i to do

> niej mam zamiar sie wpiąć - jak tylko znajde w sklepie

> odpowiednia wtyczke. Zachcialo mi sie robic oszczednosci z

> antena za 7 zl

Tylko pytanie teraz czy masz np. cos takiego jak przy mojej orginalnej teleskopowej i tu jest na wkerecany wtyk?? Ten z przewodu to jest "pan" a "pani" jest w antenie??

Bo sam przewod mozesz przedluzac w progu zlaczkami od telewizji kablowej.

Napisano
  • Autor

> Tylko pytanie teraz czy masz np. cos takiego jak przy mojej

> orginalnej teleskopowej i tu jest na wkerecany wtyk??

W oryginalnej mam wkrecany meski, na niego przychodzi nakretka zenska z oryginalnego kabla. W nowej antenie jest 1m kabla zakonczonego meskim wtykiem na wcisk, z takim grubym wystajacym rdzeniem na srodku (cos jak wtyk w kieszeni radia).

> Bo sam przewod mozesz przedluzac w progu zlaczkami od telewizji

> kablowej.

To jest doskonaly pomysl, nie moglem skojarzyc gdzie widzialem podobne zlaczki, teraz wiem 20.GIF Tym bardziej ze mam gdzies troche zlaczek od kablowki i chyba bedzie pasowac ich srednica do zlaczki oryginalnego kabla polozonego w progu. Odetne brzydka wtyczke przy antenie i zamontuje te od kablowki. Jutro pewnie opisze czy mi sie udalo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.