Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chce sobie zalozyc sterowanie centralka z pilota...

Featured Replies

Napisano

Chce to zrobic jak najtaniej. Nie chce alarmu zakladac, chce sobie tylko centralnym zamkiem z pilota sterowac. Mozna zrobic cos takiego? Pomozecie mi cos znalezc i polecic?

Napisano

> Chce to zrobic jak najtaniej. Nie chce alarmu zakladac, chce sobie

> tylko centralnym zamkiem z pilota sterowac. Mozna zrobic cos

> takiego? Pomozecie mi cos znalezc i polecic?

Były takie moduły za jakieś niewielkie pieniądze na allegro - może spróbuj poszukać.

Napisano

Sam montowałem, powiem ci tak centralny kosztuje 70zł a alarm 80 .. lepiej zamontowac alarm wedlug mnie , zawsze to na amatora zadziala.

Napisano

kolega powyzej ma racje sam interesowałem się tym tematem

na Allegro sa nawet dedykowane pod Opla i Fiata Własnie podobno z opisem montażu 270751858-jezyk.gif

Napisano

Hej,

Szkoda ze jestes z Czewy. Bo bym Ci zalożyl taki modul z prostym alarmem. Kosz alarmu ze sterowaniem radiowym to jakies 65 PLN na allegro

Montaz jest dosc prosty jesli masz opisane kable w instalce(tajemnicza ksiazka jest pomocna;)).

Ja w Marysi zalozylem podobny jak ten który Ci zapodalem. Nie podlączalem alarmu(tzn:zadnych czujników ruchu ani otwarcia drzwi) i dziala stabilnie.Jak wiesz gdzie sie wpiąc to operacja zajmuje okolo 2 h + 5 min na piweczko:).

Powodzenia!!!

Pozdrawiam,

Ernest

Napisano

> kolega powyzej ma racje sam interesowałem się tym tematem

> na Allegro sa nawet dedykowane pod Opla i Fiata Własnie podobno z

> opisem montażu

Tak jeszcze dodam bo przed chwilą zaczął mi wyć alarm a mam z czujkami ruchu .. sobie myśle że coś musiało się przekręcić a tu patrze konik polny na kokpicie z przodu .. niby taki nijaki alarm a czujniki ruchu konika wyczuly i to kilka razy .. zanim zdazylem zajażyć o co chodzi. Jeszcze powiem że ja zapłaciłem za montaż 150zł jest to alarm freeway z czujkami ruchu głośniejszą syreną (akorat syrena jest lipna) + domykanie szyb, i to jest fajny bajer cykasz pilota szybki w góre i zaraz po nich uzbraja się czujka ruchu. Polecam alarm jak najbardziej, na amatora na 100% zadziała, na starego złodzieja wyjadacza nie zadziała ŻADEN alarm, chyba że jakiś naprawdę sprytny co unieruchamia auto lub kierowcę .. ale takie są nielegalne !

Napisano

> kierowcę .. ale takie są nielegalne !

eee.. wystarczy tajemniczy pstryczek:). Ale jak zlodziej ma lawete to i pstryczek nie pomoże.

zlosnik.gif

Napisano

> patrze konik polny na kokpicie z przodu .. niby taki nijaki

> alarm a czujniki ruchu konika wyczuly i to kilka razy

To wlasnie jest lipny, bez urazy smile.gif Zajmuje sie troche wiekszymi systemami alarmowymi i tam albo same czujki, albo procesor centralki alarmowej obrabia dane tak, aby wykryc tylko duze obiekty, takie jak czlowiek smile.gif W samochodzie trudno to zrobic, bo nie sa to de facto czujki ruchu, a mikrofony i wykrywaja obecnosc "czegos" za pomoca ultradzwiekow.

Napisano

Ja sobie sam założyłem takie cuś z allegro za 100 zl (sterownik radiowy plus 2 mastery do drzwi przednich i dwa zwykłe siłowniki do tyłu) Sprawa jest banalnie prosta, jedyny kłopot z koniecznościa rozebrania tapicerki na drzwiach i przeciagania kabli po całym autku. Działa rewelacyjnie (jeszcze mi migacze mrugają przy zamykaniu i otwieraniu

biglaugh.gif). Centralkę radiową zamontowałem nad bezpiecznikami po lewej stronie kiery. Dam Ci jeszcze radę siłowniki wystarczą najzwyklejsze: uciąg 3,5 kg.

Napisano

> Dam Ci jeszcze radę siłowniki wystarczą

> najzwyklejsze: uciąg 3,5 kg.

A po co siłowniki skoro jest centralny tylko że bez alarmu .. chyba każde bbmy mają centralny z kluczyka na wszystkie drzwi. A co do czujek ruchu to bez przesady za 100zł to i tak dobrze że były w zestawie, to nie ma być na kogoś kto kradnie tylko na złodzieja co wybija szybe .. bo taki co kradnie se poradzi. A co do alarmów nielegalnych to są takowe i chodzi o to że auto ci i tak ukradną ALE zrobią se przy tym krzywdę, nie wyłączając np ukrytego guzika spod siedzenia wyskakuje nóż albo kolce .. widziałem coś takiego u kolesia z siedlec, masakra - nóż wyskakiwał w plecy kierowcy gdy ten nie zamknął przewodu dotykając magiczną śrubkę.. taki alarm dla satysfakcji.

Napisano

Poszukaj sobie w sklepach elektronicznych w necie są różne ceny, ale myślę że montaż alarmu byłby lepszy. A może ktoś posiada opis centralnego od Brava (chodzi mi o wyprowadzenia)? Zamierzam podłączyć alarm ze sterowaniem centrala

Pozdro

Napisano

Ale jak zlodziej ma lawete to

> i pstryczek nie pomoże.

mi to nie grozi palacz.gif

koszt wynajęcia lawety przewyższa wartość samochodu hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

zamontuj alarm bez syreny, tylko sygnalizacja kierunkowskazami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.