Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

demontaż kokpitu (F) - how to

Featured Replies

Napisano

witam

pytanie szybkie - jak zdemontować kokpit w eFce? śruby i wkręty wydaje mi się wszystkie odkręcone. Całość zachowuje się tak, jakby była trzymana przez coś na górze, pod kratkami nawiewu na szybę. Kratki są demontowalne? Jak całość wyciągnąć z auta tak, zeby potem dało się to spowrotem zamontować? biglaugh.gif

Napisano

> witam

> pytanie szybkie - jak zdemontować kokpit w eFce? śruby i wkręty

> wydaje mi się wszystkie odkręcone. Całość zachowuje się tak,

> jakby była trzymana przez coś na górze, pod kratkami nawiewu na

> szybę. Kratki są demontowalne? Jak całość wyciągnąć z auta tak,

> zeby potem dało się to spowrotem zamontować?

A po co chcesz wyciągać kokpit całkiem?? Jeżeli chcesz się pobawić podświetleniem lub cięgnami to nie trzeba go wyciągać, wystarczy go podwiesić do góry (np. o lusterko). No chyba że chcesz go wyjąć i np. malować... to juz Ci nie pomogę niestety.

W każdym razie życze powodzenia !!!

Napisano

> A po co chcesz wyciągać kokpit całkiem?? Jeżeli chcesz się pobawić

> podświetleniem lub cięgnami to nie trzeba go wyciągać, wystarczy

> go podwiesić do góry (np. o lusterko). No chyba że chcesz go

> wyjąć i np. malować... to juz Ci nie pomogę niestety.

No tak, ale żeby podwiesić to najpierw trzeba odkręcić 2 wkręty, które są pod środkowymi kratkami nawiewu oraz odłączyć cięgiełko, a tego jak widać kolega nie zrobił i dlatego pyta co go trzyma wink.gif

Napisano

> No tak, ale żeby podwiesić to najpierw trzeba odkręcić 2 wkręty,

> które są pod środkowymi kratkami nawiewu oraz odłączyć

> cięgiełko, a tego jak widać kolega nie zrobił i dlatego pyta co

> go trzyma

O ile dobrze zrozumiałem to kolega pytał jak to zdjąć bo trzyma go plastik przy nawiewach wzdłuż szyby

Napisano
  • Autor

ten etap przechodzę w 10 minut wink.gif ja chcę zdemontować cały kokpit, a nie tylko konsolę środkową. Dla jasności sytuacji - element rozciągający się pod czołową szybą od prawych do lewych drzwi zlosnik2.gif

nie wiem czemu, ale wychodzi mi na to, że jest on przyklejony na samym podszybiu... angryfire.gif

Napisano

> ten etap przechodzę w 10 minut

No to zmienia postać rzeczy zlosnik.gif no to niestety nie pomogę (ale starałem się zlosnik.gif) bo nigdy całego kokpitu nie rozbierałem i nawet nie myślę kiedykolwiek się zabierać za to zlosnik.gif

A można wiedzieć w jakim celu kolega całe autko rozbebesza? hmm.gif tak z czystej męskiej ciekawości zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

mała popuszcza w czasie deszczu i nie bardzo wiem skąd. filtr pp suchy, jakiś mądry niemiec wymyślił, że auto ciche ma być i od samej szyby idą wygłuszenia dociśnięte właśnie kokpitem...

Napisano

> mała popuszcza w czasie deszczu i nie bardzo wiem skąd. filtr pp

> suchy, jakiś mądry niemiec wymyślił, że auto ciche ma być i od

> samej szyby idą wygłuszenia dociśnięte właśnie kokpitem...

hmm.gif może szybę trzeba podkleić na nowo, albo może gdzieś po słupku się leje?

Napisano
  • Autor

słupek suchy. szybę wkleić, można... wolałbym jednak wcześniej sprawdzić, 150 zł drogą nie chodzi... chociaż jak sie wk... angryfire.gif to pojadę i choć jednego będę pewien furious.gif

Napisano

> O ile dobrze zrozumiałem to kolega pytał jak to zdjąć bo trzyma go

> plastik przy nawiewach wzdłuż szyby

Zgadza się, to ja źle przeczytałem. blush.gif

Napisano

Witam.

Jesli dobrze pamietam to listwa podszybia jest wcisnieta na takich blaszkach a pod nia sa trzy sruby ktorymi jest przykrecona skorupa do przegrody czolowej i pewnie to one trzymaja caly kokpit.

Napisano

nie jestem prewien ale czy od strony filtra pp nie jest czasem kokpit przykręcony?

Napisano

> A można wiedzieć w jakim celu kolega całe autko rozbebesza? tak z

> czystej męskiej ciekawości

A u mnie był w G rozbebeszony, w celu obicia czarną skórką. Ślicznie jest smile.gif

Napisano

Witam

Moze byc tak ze do strony filtra sa cztery dlugie wkrety ktorymi jest przykrecona oslona filtra do nagrzewnicy dodatkowo nagrzewnica jest przykrecona od strony komory silnika jednym wkretem.Znajduje sie on pomiedzy rurkami z nagrzewnicy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.