Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno JTD - co i jak?

Featured Replies

Napisano

Czesc

Jak wiecie mialem crash, jak wiecie rozwazam nabycie MW JTD. KUpil nie kupil, potargowac mozna wink.gif

Znalazlem sobie taka MW JTD 105, rok 2000:

http://www.allegro.pl/item121251768_fiat_marea_kombi_2000r_prod_zarejestr_oplacona.html

Sprzedaje facet prywatnie, import z Wloch, rok uzywany w PL. Facet wydaje sie uczciwy, uprzedzil np. ze autko mialo we Wloszech maly dzwon, ma lekko nierowna podloge i zaslepke zamiast ABG kierowcy (ABG pasazera jest).

Autko oczywiscie obejrze i jesli bedzie OK, pojade na kontrole do ASO. Takie rzeczy jak papiery, ogledziny zew i wew czy jazda probna sa oczywiste. Pytanie - co i jak jestem w stanie sprawdzic w ASO? JTD w zyciu nie mialem wiec wymyslilem sobie:

Silnik

- analiza spaliny

- komputer (czujniki, cisnienie wtrysku)

Inne

- geometria pkt bazowych

- geometria kol

- szarpaki zawiecha

- stan hamulcow

Pytania

- jak moge sprawdzic turbine?

- o czym jeszcze zapomnialem?

ASO twierdzi ze nie da sie zmierzyc sprezania w dieslu JTD. Mowia prawde czy klamia? Jesli mowia prawde, to jak inaczej sprawdzic stan silnika?

Pomoc

Czy w okolicy Leszna mieszka jakis posiadacz lub fan JTD, ktory moglby mi pomoc przy ogledzinach auta?

BTW A co sadzicie o nabyciu MW JTD 110, rok 2001, z przebiegiem 65 kkm? Niestety przez rok stala niejezdzona na placu. Moglo jej to zaszkodzic? Oczywiscie rozrzad, paski, plyny itd beda nowe, ale co poza tym?

Napisano

> Czy w okolicy Leszna mieszka jakis posiadacz lub fan JTD, ktory

> moglby mi pomoc przy ogledzinach auta?

> BTW A co sadzicie o nabyciu MW JTD 110, rok 2001, z przebiegiem 65

> kkm? Niestety przez rok stala niejezdzona na placu. Moglo jej to

> zaszkodzic? Oczywiscie rozrzad, paski, plyny itd beda nowe, ale

> co poza tym?

Witam,

Tę Maryskę ze zdjęcia sobie odpuść. Dlaczego? Juz piszę. Jeszcze się nie pochwaliłem ale 11.08 kupiłem Maryske Weekendowa w dieslu 20.GIF. Na pewno o niej jeszcze będzie. Ale ogólnie od dwóch miesięcy robiłem przegląd MW 2000 i młodszych 1,9JTD. żeby takową zanabyć. Ponieważ jestem z Leszna tez ową Maryskę z allegro zauważyłem. Mogłem ją przeswietlić i.... łatwiej byłoby napisać czego nie trzeba robić niż co trzeba zrobić. Silnik ogólna ruina: koło pasowe do wymiany sprzegło do wymiany,zawiecha do wymiany, duzo wycieków. A na dobitkę : samochód był zdrowo bity z lewej strony w koło - tak że podłoga pod siedzeniem kierowcy jest pogięta - teraz zaszpachlowana i wyrównana jakimś srodkiem tłumiącym - niemniej jesli ja zobaczysz bez problemu to zauważysz. Po przycisnięciu bokser.gif właściciel przyznaje że lewe koło było wbite w samochód tak że pogniotło podłoge pod kierowcą. Dodatkowo odpada szpachel na prawym błotniku i łuszczy sie lakier na zderzaku. Doprowadzenie do stanu przydatności samego silnika i zawiechy oszacowaliśmy na ponad 2000PLN a gdzie lakier???? Jest przywieziona z Włoch.

Licznik i przebieg... za 50 PLN będziesz mieć przebieg jaki chcesz biglaugh.gif

Wiem, gdzie sa takie maryski (2000-2002 1,9JTD) na sprzedaż, bo z tych które ogladałem kupiłem tylko jedną - ta z Leszna jest najgorsza. Moje gadu gadu 4649494 jesli chcesz to możemy pogadać. Nie chce mi się tutaj teraz rozpisywać, ale jesli chcesz to chętnie podzielę sie z toba informacjami.

Dodatkowo: umiesciłem swego czasu niedozwolone ogłoszenie na Allegro że chce kupić takie auto i.... dwa dni po tym jak już kupiłem samochód (14.08) odezwał sie uzytkownik allegro, że ma taką na sprzedaż - jesli chcesz to możesz dostać kontakt na gościa (tej maryśki jednak już nie oglądałem)

to tyle... i tak było długo

A Przy okazji moja nowa:

277360595-mojaMW.jpg

post-21281-14352473184888_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Dzieki. Za to lubie to forum smile.gif

Biorac pod uwage, ze to juz trzecia ktora rozwazam, niewykluczone ze faktycznie wyremontuje swoja zielona zmije wink.gif

Tym niemniej piszcie co i jak z JTD, przyda sie na pewno.

MB: GG nie uzywam (Mac), wysylam wiadomosc na priva

Napisano

> czarne lusterka?

SX smirk.gif

Czego się czepia, jedni jeżdżą inni się patrzą. Przecież dopiero co kupił 270751858-jezyk.gif

Napisano

> SX

> Czego się czepia, jedni jeżdżą inni się patrzą. Przecież dopiero co

> kupił

DZIĘKUJĘ waytogo.gif

Napisano

...miłosnika lusterek w kolorze nadwozia 270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif

277360174-00029702d.JPG

Napisano

> ...miłosnika lusterek w kolorze nadwozia

a co to jest ? kanciak czy łada jakaś .. bo nie mogę rozszyfrować

Napisano

> a co to jest ? kanciak czy łada jakaś .. bo nie mogę rozszyfrować

125p ok.gif

Napisano

> a co to jest ? kanciak czy łada jakaś .. bo nie mogę rozszyfrować

co Mercedesa nie poznajesz zlosnik.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Powrot topicu smile.gif

Tym razem namierzylem MW JTD 110 2001/2 w Krakowie.

Wiec 2 szybkie pytania:

a. jest jaki chetny do pomocy (w obejrzeniu) owner JTD w tym pieknym miescie?

b. gdzie w Krakowie znajde _solidny_ warsztat, ktory bedzie potrafil sprawdzic silnik, geometrie i zawieche?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.