Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Musze sie pochwalic :)

Featured Replies

Napisano

od ok 2 lat bo tyle mam gaz jezdze z zapalonym check engine grinser006.gif stwierdzilem koniec tego, lampka pojawiala sie oczywiscie jedynie przy jezdzie na gazie, wiec szukam ... wzialem sie za mini lambde (sterownik gazu najbidniejszy z mozliwych) ale jakas tam emulacje posiada, zdejmuje gumowa oslonke, patrze a tam switche, w necie poszukalem co i jak i to jest wlasnie ustawienie w zaleznosci jaka sonde posiadamy, jakis #### (łeb grinser006.gif) ktory montowal gaz w swojej manufakturze nawet nie wpadl na to chyba ze to sie ustawia i moze przez to wywalac bledy, otoz bylo ustawione na 5V a ja mam sonde 1V !! tak wiec zgodnie ze wzorem ze stronki producenta przestawilem na fala 1V i od tej pory spokoj, nie nap... mi po galach ta oto kontrolka grinser006.gif jestem dumny, ale tego lba to bym chyba do szkoly poslal jeszcze raz, bo takich to do zakladania gazu nie powinni dopuscic i tak minely dwa lata beztroskiego swiecenia tej jakze nieprzyjemnej dla nas zoltej lampeczki zeby.GIF

Napisano
  • Autor

nie wiem jak to mozliwe ale nawet nie wiedzialem ze ktos na tamtego posta odpowiedzial grinser006.gif ale jak widze zostalem poparty ze moja instalka to delikatnie mowiac lipa grinser006.gif

Napisano

a u mnie gazownicy źle podpięli komputer gazowy do lambdy no i nie podpięli TPS i w zasadzie mam atrape z kompa i krokowego, jak będę miał chwilę to mam zamiar to poprawic

Napisano

gratulacja, ale ja też sie musze pochwalić

Swego czasu, jeszcze gdzy powozilem kadetem 1.4, 91' nie mialem wielkiego pojecia o oplach. Pytalem jakis tam kumpli co to za swiecidelko na pomaranczowo mi swieci, ale nigdy nie dostalem prawidlowej odpowiedzi. W koncu uslyszalem ze jest to "wezwanie do serwisu", a bylem zaoczym studentem, więc olalem sprawe, z razji braku funduszy.

No ale po pol roku ciaglego swiecenia, zaczelo mnie to denerwowac. Auto jezdzilo OK, palilo OK, wiec mysle sobie, wyciagne zaroweczke od tej kontrolki devil.gif

Ja pomyslalem tak zrobilem - usterka usunieta w ciągu 15 min, do ostatnich dni opelka nie zapalila sie ani razu smile.gif

I w tym właśnie mijscu, chciałbym przeprosić nowego właściciela mojego peirwszego opelka, za mało prfesjonalne usunięcie awari. Ponoć szcześliwy posiadacz, poprzednio użytkował skode 105, do dzisiaj cieszy się moim kadetem- niech mu dlugo służy bow.gif

Napisano

> od ok 2 lat bo tyle mam gaz jezdze z zapalonym check engine

> stwierdzilem koniec tego, lampka pojawiala sie oczywiscie

> jedynie przy jezdzie na gazie, wiec szukam ... wzialem sie za

> mini lambde (sterownik gazu najbidniejszy z mozliwych) ale jakas

> tam emulacje posiada, zdejmuje gumowa oslonke, patrze a tam

> switche, w necie poszukalem co i jak i to jest wlasnie

> ustawienie w zaleznosci jaka sonde posiadamy, jakis #### (łeb )

> ktory montowal gaz w swojej manufakturze nawet nie wpadl na to

> chyba ze to sie ustawia i moze przez to wywalac bledy, otoz bylo

> ustawione na 5V a ja mam sonde 1V !! tak wiec zgodnie ze wzorem

> ze stronki producenta przestawilem na fala 1V i od tej pory

> spokoj, nie nap... mi po galach ta oto kontrolka jestem dumny,

> ale tego lba to bym chyba do szkoly poslal jeszcze raz, bo

> takich to do zakladania gazu nie powinni dopuscic i tak minely

> dwa lata beztroskiego swiecenia tej jakze nieprzyjemnej dla nas

> zoltej lampeczki

NO i tu się kłania "profesjonalizm" fuchmanów od gassuuu... Na pręgierz takich i tyle. A chwalić się to nie ma czym - 2 lata jazdy z zapalonym "check engine" to raczej wstydzić się należy. Zamiast za mordę gazowika brać ewentualnie wymienić takowego na normalnego, ktory się zna... Ech...

Napisano

> gratulacja, ale ja też sie musze pochwalić

> Swego czasu, jeszcze gdzy powozilem kadetem 1.4, 91' nie mialem

> wielkiego pojecia o oplach. Pytalem jakis tam kumpli co to za

> swiecidelko na pomaranczowo mi swieci, ale nigdy nie dostalem

> prawidlowej odpowiedzi. W koncu uslyszalem ze jest to "wezwanie

> do serwisu", a bylem zaoczym studentem, więc olalem sprawe, z

> razji braku funduszy.

> No ale po pol roku ciaglego swiecenia, zaczelo mnie to denerwowac.

> Auto jezdzilo OK, palilo OK, wiec mysle sobie, wyciagne

> zaroweczke od tej kontrolki

> Ja pomyslalem tak zrobilem - usterka usunieta w ciągu 15 min, do

> ostatnich dni opelka nie zapalila sie ani razu

> I w tym właśnie mijscu, chciałbym przeprosić nowego właściciela

> mojego peirwszego opelka, za mało prfesjonalne usunięcie awari.

> Ponoć szcześliwy posiadacz, poprzednio użytkował skode 105, do

> dzisiaj cieszy się moim kadetem- niech mu dlugo służy

Oj pad.gif pocieszne to. "Naprawa" polegająca na wyjęciu żaróweczki. Ręce opadają i jeszcze się czymś takim chwalą... Dajcie spokój. Morał dla kupujących astry (i inne ople) sprawdzić, czy żarówka prawidłowo świeci, sygnalizując błędy (np. odłączyć sondę lamba lub tym podobnie) - jeśli nie świeci, grzecznie podziękować delikwentowi za takie autko...

Napisano

ej kolego, wiem że to nie profesjonalizm, ale jak byś nie miał zielonego pojęcia o samochodach i kasy na naprawe auta, to też być z błędem jeździł.

Napisano

> Morał dla kupujących astry (i inne ople) sprawdzić, czy żarówka

> prawidłowo świeci, sygnalizując błędy (np. odłączyć sondę lamba

> lub tym podobnie) - jeśli nie świeci, grzecznie podziękować

> delikwentowi za takie autko...

"czek" zapala się też chyba po przekręceniu kluczyka

ale i to można obejść - montuje się wyłącznik/opóźniacz grinser006.gif

Napisano

> "czek" zapala się też chyba po przekręceniu kluczyka

> ale i to można obejść - montuje się wyłącznik/opóźniacz

u mnie sie zapala w trasie raz po raz ,częsciej jak pierwsze tam 50km robi ,pózniej zadziej . W miescie wogule, błędów niema. shocked.gif

------------

Astra 95r 1.6 16V Hb

157kkm

Napisano

> "czek" zapala się też chyba po przekręceniu kluczyka

> ale i to można obejść - montuje się wyłącznik/opóźniacz

Masz rację - podobnie można zrobić z kontrolką np. poduszek powietrznych. Dlatego warto przy kupnie sprawdzić, czy w ogóle lampka się zaświeci przy przekręceniu kluczyka, ewentualnie można wywołać ręcznie jakiś błąd.

Komputer silnika nie po to informuje, że jest błąd w pracy, żeby to z góry na dół ol.ć. Szczególnie, jeśli jest to efektem ingerencji z zewnątrz - np. montażem instalacji LPG. I nie dać sobie zmydlić oczu, że ten typ tak ma i nic się nie da zrobić. Nie po to instalowane są emulatory sondy lambda i emulatory wtryskiwaczy, żeby check engine się świeciło. Prosta sprawa - ktoś przy montażu nie potrafił ustawić/zamontować tego poprawnie. Po poprawnym montazu instalacji LPG (no chyba, że jest to I generacja hehe.gif) nie ma prawa świecić się lampka check engine!

Napisano
  • Autor

> Masz rację - podobnie można zrobić z kontrolką np. poduszek

> powietrznych. Dlatego warto przy kupnie sprawdzić, czy w ogóle

> lampka się zaświeci przy przekręceniu kluczyka, ewentualnie

> można wywołać ręcznie jakiś błąd.

> Komputer silnika nie po to informuje, że jest błąd w pracy, żeby to z

> góry na dół ol.ć. Szczególnie, jeśli jest to efektem ingerencji

> z zewnątrz - np. montażem instalacji LPG. I nie dać sobie

> zmydlić oczu, że ten typ tak ma i nic się nie da zrobić. Nie po

> to instalowane są emulatory sondy lambda i emulatory

> wtryskiwaczy, żeby check engine się świeciło. Prosta sprawa -

> ktoś przy montażu nie potrafił ustawić/zamontować tego

> poprawnie. Po poprawnym montazu instalacji LPG (no chyba, że

> jest to I generacja ) nie ma prawa świecić się lampka check

> engine!

jesli mowisz ze takiego to za morde to sie z tym zgadzac, ale nawet to nie skutkowalo na takiego łba, jezdzilem na regulacje itp ale konczylo sie na tym ze podpinal swoj tester (ktory jakos sie tam fachowo nazywa produkowany przez Lecho) i ustawial mi mieszanke, no nic pojechalem do innego gaziarza, ale tez mi tego nie wyeliminowal, a moje zdanie jest takie ze z prawdziwego zdarzenia gaziarza to w mojej okolicy chyba nie ma, skoro sam musialem sobie ta usterke usunac, nie wiem jak to sie odbywa,ale sadze ze dostawanie licencji czy co tam jest potrzebne do montowania gazu powinno inaczej przebiegac, bo jak widze "fachowosc" tych zakladow to mnie strzela (nie gaz grinser006.gif ) jedyny plus tamtego montazu to cena 1350zl i 10L gazu hehe.gif ale mam beznadziejny komp gazu, o wiele bardziej wolalbym jakiegos autronica z mozliwoscia kontroli z lapka ale nic oslabiony.gif

i wszystkim moge odradzic zaklad w Orońsku(miedzy Skarżyskiem a Radomiem) przy stacji benzynowej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.