Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alkomat na posterunku.

Featured Replies

Napisano

Zwracam sie do Was z taka sprawa. W ten weekend kolega był na weselu . Na drugi dzień, jako że miał wracać samochodem, udał sie na pobliski komisariat i tam poprosił o zmierzenie ilości alkoholu w wydychanym powietrzu. Odmówiono mu. Policjanci twierdzili ,ze nie mogą tego zrobic potem zaczeli cos krecic ,ze alkomat jest w naprawie. Kolega na pytanie co powinien w takiej sytaucji zrobic został poinformowany "było nie pić"sciana: a potem, że powinien "zaopatrzyć sie w alkomat TV marketu". Kolega nadal upierał się wiec pan władza wyłożył koledze ze 100g wódki trawi się X czasu i na tej podstawie powinien wyliczyc sobie poziom alkoholu we krwiscrewy.gif Pomysł oczywiście absurdalny spotkał się z zaskoczeniem mojego kolegi który próbując rozsądnie zachować się przed podróżą nadal drążył temat. Ostatecznie pan Policjant powiedział ,żeby ruszał w droge i zatrzymał się przy najbliższym patrolu i tam sprawdził poziom alk. pad.gif

Koniec konców po interwencji ojca pana młodego który znał Komendanta (nieduże miasteczko) udało się przebadać kolege.

Czy policja ma obowiązek zbadać delikwenta? Gdzie można zgłosić tak debilne zachowanie policjantów.

Pozdrawiam

Napisano

tak na zdrowy rozsądek ....

wyobraziłem sobie jak cała ekipa kto był na imprezie radośnie nawalona

pakuje się na komisariat i domaga się sprawdzenia poziomu alkoholu.

była dyskuja jakiś czas temu . I wydaje mi się iż konkluzja była taka,

że sorry, ale policjant nie jest firmą usługową. Alkomat ma

udowodnić że ktoś pił w razie kontroli drogowej.

Uważam że pod każdym komisariatem powinien być alko -

podjeżdżasz, wrzucasz 1zł i dmuchasz.... Bez kontaktu z policial.gif

anonimowo wręcz...

Napisano

już sobie wyobrażam jak przychodzi 10 chłopa i robią zawody kto bardzie wytrzymały i ma najwięcej boozing.gifwinner.gif

Napisano

> Czy policja ma obowiązek zbadać delikwenta?

Nie. Przynajmniej ja nie widziałem, żeby badali pieszego. hahaha.gif

> Gdzie można zgłosić tak debilne zachowanie policjantów.

Można otworzyć okno i się odwołać. Tylko trzeba uważać żyby nie wypaść. mlot.gif

Napisano

Niestety,,ostatnio rozmawiałem z panem władzą i powiedział, że nie mogą "testować" każdego chętnego - poprostu oni muszą rozliczać sie z pobranych ustników do alkomatu - prawie jak z drukami ścisłego zarachowania. Niestety, ktoś stwierdził, że to może przynieść oszczędności frown.gif

Napisano

> tak na zdrowy rozsądek ....

> wyobraziłem sobie jak cała ekipa kto był na imprezie radośnie

> nawalona

> pakuje się na komisariat i domaga się sprawdzenia poziomu alkoholu.

> była dyskuja jakiś czas temu . I wydaje mi się iż konkluzja była

> taka,

> że sorry, ale policjant nie jest firmą usługową. Alkomat ma

> udowodnić że ktoś pił w razie kontroli drogowej.

> Uważam że pod każdym komisariatem powinien być alko -

> podjeżdżasz, wrzucasz 1zł i dmuchasz.... Bez kontaktu z

> anonimowo wręcz...

hmmm.... w daytonie (tam gdzie jest taka blond kelnerka z takimi GIGANTYCZNYMI oczami w takim fajnym kapeluszu) jest alkomat w korytarzu, ale chyba więcej niż 2 zł kosztuje.... a napewno nie złotókę biglaugh.gif

Napisano

Najwyraźniej się coś pozmieniało bo jeszcze 5-6 lat temu nie było problemu... osobiście wpadłem nocną porą na komisariat i grzecznie wyłuszczyłem, że właśnie jestem po zakrapianej imprezce, a za kilka godzin miałem jechać... Panowie nie robili najmniejszego problemu, zaprosili mnie do pokoiku, dmuchnąłem sobie, dostałem wdruk na pamiątkę i poszedłem w swoją stronę.

Tyle, że tak jak pisałem to było jakieś 5 lat temu...

Napisano

skoro sie rozliczaja z ustnikow to moze niech i oni wporwadza jakas "symboliczna" oplate za dmuchanie?? w koncu chodzi tu o bezpieczenstwo.

Napisano

>Ostatecznie pan Policjant powiedział ,żeby ruszał w droge i zatrzymał się przy najbliższym patrolu i tam sprawdził poziom alk.

To bym zglosil nadrzednej wladzy.

Kolega mieszka w malej miejscowosci, jak popije to nastepnego dnia idzie na posterunek i dmucha. Zadnych problemow ze oszczednosci. Dopoki nie mialem wlasnego alkomatu, bedac u niego takze korzystalem.

Z tym, ze nie wiem jakby ci panowie sie zachowali, gdybym sam poszedl.

Napisano

> Ostatecznie pan Policjant powiedział

> ,żeby ruszał w droge i zatrzymał się przy najbliższym patrolu i

> tam sprawdził poziom alk.

Tak pojedziesz a potem jak okaze sie ze za duzo to co powiesz? Na posterunku pozwolili?? trocche to screwy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.