Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A dzisiaj naprawiłem tylną lampkę w bagażniku

Featured Replies

Napisano

zaczelo sie od tego ze w nocy 2 razy wlaczyl mi sie alarm, mysle co jest kur... grinser006.gif rano zszedlem do auta i okazalo sie ze lampka w podsufitce w bagazniku(caravan) sie caly czas pali, wniosek prosty czujka podlaczona jest do lampki a ta wyzwalala alarm, ok wiemy o co chodzi tyle ze co dalej, mysle krancowka fazuje grinser006.gif sprawdzam ... to nie ona, po wcisnieciu lekko przygasa ale pali sie dalej, wiec lece po instalacji, w tym gumowym przewodzie miedzy klapa a karoseria ok, otoz problem tkwil gdzies w progu kierowcy, a dokladnie gdzie to nie wiem, bo pouszylem wiazka i jest ok, jako ze nie moglem znalezc jakiegos zgnilego przewodu, tudziez bez izolacji, to cala wiazke owinalem izolacja, co prawda jestem przeciwny tego typu rozwiazaniom, bo mnie korci co to bylo, to mam nadzieje ze wytrzyma dlugo, a jesli chodzi o szare kabelki to ja tam zadnego laczenia nie widzialem, gdzie ono niby sie znajduje? przy tym zlaczu w nogach, czy wczesniej?

inna sprawa to taka ze wymienilem sobie przy okazji zaroweczke od zapalniczki i dogialem blaszki w zapalniczce i teraz juz ja trzyma i wyzwala dopiero jak sie nagrzeje (przy tej operacji spalilem sobie bezpiecznik ale 35gr poszlo w ruch i dziala) grinser006.gif

kolejna sprawa to znalazlem dzisiaj napinacze pasow i te zawleczki wstyd sie przyznac ale myslalem ze napinacz jest od strony tunelu srodkowego grinser006.gif

niby nic nowego nie odkrylem ale jak cieszy zeby.GIF

aha a kto mi powie co to jest pod wykladzina i taka mata z nibygabki pod nogami kierowcy? bo wygladalo to jak plyta cala zardzewiala(brazowa), nie wiem czy to podloga sie sypie czy moze to jakies wytlumienie grinser006.gif i jeszcze od czego ida kable przed prowadnicami fotela kierowcy, bo czesc wiazki wlasnie idzie tamtedy hmm.gif

Napisano

i jeszcze od czego ida kable przed

> prowadnicami fotela kierowcy, bo czesc wiazki wlasnie idzie

> tamtedy

Przeca w słupku pasażera masz centralkę zamka. Że nie wspomnę o przekaźniku pompy i ECU

Napisano
  • Autor

> i jeszcze od czego ida kable przed

> Przeca w słupku pasażera masz centralkę zamka. Że nie wspomnę o

> przekaźniku pompy i ECU

no tak no tak, tylko ja gdybym to projektowal to chyba byl tego ta droga nie poprowadzil grinser006.gif ale lelek jak zwykle jestes dobrze poinformowany i odpowiadasz rychlo w czas hehe.gif a to pod nogami to co to? bede niedlugo hamowal stopami? hahaha.gif

Napisano

> no tak no tak, tylko ja gdybym to projektowal to chyba byl tego ta

> droga nie poprowadzil

Taaaaa... Jak Cię znam pewnie puściłbyś po suficie grinser006.gif

> a to pod nogami to co to?

A tego nie wiem, jeszcze nie ściągałem wykładzin smile.gif

> bede niedlugo hamowal stopami?

Spoko, dasz radę. Proponuję Flinstonów jako film instruktażowy... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Taaaaa... Jak Cię znam pewnie puściłbyś po suficie

aj po suficie odrazu 270751858-jezyk.gif ale w jakims kanaliku z przodu, np na scianie grodziowej od wewnatrz pod decha, moze i dostep gorszy,ale moze by nie gnily jak na podlodze i by nie bylo potrzeby sie do nich dostawac grinser006.gif

Napisano

rano zszedlem do auta i okazalo sie ze lampka w

> podsufitce w bagazniku(caravan) sie caly czas pali, wniosek

> prosty czujka podlaczona jest do lampki a ta wyzwalala alarm, ok

> wiemy o co chodzi tyle ze co dalej, mysle krancowka fazuje

> sprawdzam ... to nie ona, po wcisnieciu lekko przygasa ale pali

> sie dalej, wiec lece po instalacji, w tym gumowym przewodzie

> miedzy klapa a karoseria ok, otoz problem tkwil gdzies w progu

> kierowcy, a dokladnie gdzie to nie wiem, bo pouszylem wiazka i

> jest ok, jako ze nie moglem znalezc jakiegos zgnilego

Sprawdż za tylną lewą lampą, tam jest złącze przez które przechodzi ten przewód.

Miałem identycznie i tam była przyczyna, cały styk skorodowany ( o ile pamientam to styk w samym środku złącza )

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

przed chwila sprawdzilem, ale wszystko wyglada ze jest ok, to pewnie gdzies w progu kierowcy, bo jak poruszylem to zgasla, tyle ze nie wiem gdzie dokladnie (wiec zaizolowalem na calej dlugosci progu kierowcy grinser006.gif), a jaki kolor powinien byc tego kabla z ktorym moze byc problem bo mi sie wydaje ze brazowo bialy hmm.gif

aa i jeszcze mi sie przypomnialo ze pod fotelem znalazlem na prowadnicy naklejke recaro 893goodvibes.gif

EDIT:

tak mialem racje na calej dlugosci leci kabel brazowo bialy od krancowki w klapie, a oto dowod, z pozostalych krancowek kable sa szare...

277437811-kra%F1c%F3wka.JPG

krancowka klapy ma symbol S16 i moze slabo na zdjeciu widac po kompresji ale jest brown/white, a pozostale gray

a kto mi powie o co chodzi z tym A42 ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.