Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Denerwujace piszczenie

Featured Replies

Napisano

Problem jest nastepujacy piszczenie owe dochodzi jakby z tylnego kola od strony pasazera (uk wiec jest na odwrot jak wszystko tutaj) pojawia sie czasami tuz po odpaleniu samochodu i ruszeniu a czasami po jakims czasnie (ostatnio po 6 km) piszczenie te brzmi tak jakby cos obcieralo w jednym miejscu najprawdopodobniej metal o metal.ham nie rozbieralem narzedzi nie mam (jedzie do mechanika w srode na ogledziny) reczny bierze ladnie a co do hamowania hmm jak popada to przy pierwszych 2 hamowaniach mam wrazenie tak jakby przod tylko bral pozniej jest juz w miare ok (pisze w miare bo agenta mam od 1,5 mies i nie wiem jak jest normalnie a jak nie)

Napisano

> Problem jest nastepujacy piszczenie owe dochodzi jakby z tylnego kola

> od strony pasazera (uk wiec jest na odwrot jak wszystko tutaj)

> pojawia sie czasami tuz po odpaleniu samochodu i ruszeniu a

> czasami po jakims czasnie (ostatnio po 6 km) piszczenie te brzmi

> tak jakby cos obcieralo w jednym miejscu najprawdopodobniej

> metal o metal.ham nie rozbieralem narzedzi nie mam (jedzie do

> mechanika w srode na ogledziny) reczny bierze ladnie a co do

> hamowania hmm jak popada to przy pierwszych 2 hamowaniach mam

> wrazenie tak jakby przod tylko bral pozniej jest juz w miare ok

> (pisze w miare bo agenta mam od 1,5 mies i nie wiem jak jest

> normalnie a jak nie)

Poszarp za koło w poziomie i w pionie , jak ma luzy, na moje to chyba łożysko 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Poszarp za koło w poziomie i w pionie , jak ma luzy, na moje to chyba

> łożysko

jutro go podniose i poszarpie zobaczymy czy to lozysko (myslalem ze to lozysko ale zawsze w innych autach objawialo sie chuczeniem niemilosiernym)

Napisano

sciagnac bebny i zobaczyc co jest. U mnie jak popiskiwalo to rozwalil sie cylinderek i metal tarl o metal, na poczatku rowniez hamowalo a pozniej to juz nie oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> sciagnac bebny i zobaczyc co jest. U mnie jak popiskiwalo to rozwalil

> sie cylinderek i metal tarl o metal, na poczatku rowniez

> hamowalo a pozniej to juz nie

jak juz pisalem nie mam narzedzi nie mam garazu (a wlasnie pieknie pada) wiec obejrzy to mechanik w srode ja moge tylko sprawdzic czy nie ma luzow na lozysku

Napisano

> jak juz pisalem nie mam narzedzi nie mam garazu (a wlasnie pieknie

> pada) wiec obejrzy to mechanik w srode ja moge tylko sprawdzic

> czy nie ma luzow na lozysku

do tego nie trzeba narzedzi..tylko klucz do kół i nawet kombinerkami pozniej wykrecisz ta szpilke...sciagsz beben i wsio widzisz co jest grane..a moze rozpieraki z recznego??

Napisano
  • Autor

> do tego nie trzeba narzedzi..tylko klucz do kół i nawet kombinerkami

> pozniej wykrecisz ta szpilke...sciagsz beben i wsio widzisz co

> jest grane..a moze rozpieraki z recznego??

ta w maluchu tez tak kiedys mysalem ze jest i sie meczylem ze zdjeciem bebna. do tego nie wiem jak mialbym poznac ze cos jest nie tak chyba ze fotke zrobie i wrzuce tutaj. narazie jednak musze czekac bo ang pogoda jest od rana :/

Napisano
  • Autor

cylinderki jakos dzialaja (wygladaja jakby od nowosci tam siedzialy) szczeki jeszcze sa ok troche osadu bylo w bebnie (z szczek) a co do piszczenia pokrecilem piasta do tylu pisnelo ze 2 razy i cisza.luzow nie ma zadnych. robilem maly wypad do sklepu i cisza byla zobacze co bedzie dzisiaj jak do pracy pojade (w polowie drogi pisk sie pojawial) czy to moze byc lozysko mimo ze nie ma luzow?? w piatek mam w planie 300km drogi a w sobote nastepne 100 i jazda po torze zeby.GIF a nie chce zeby mi sie cos spsulo :/

Napisano
  • Autor

w polowie doszedlem do tego co piszczy tzn kiedy jade slysze piszczenie zaciagam reczny tak zeby jeszcze nie lapal 2-3 zabki i piszczenie prawie ustaje.jako ze juz szczeki rozbieralem (rozbieral je tez mechanik wymienial cylinderki) i nie zauwazylem nic co by nie pasowalo albo bylo zle zamontowane. co to moze byc ??domyslam sie ze jakas latwizna i sam to naprawie (jak czegos nie popsuje)

Napisano

moze byc tak, ze na bębnie od wewnętrznej strony nazbierało sie troche okłądziny, gdyz szczeki nie łapały równo i dlatego obciera.. ja ostatnio szlifierką to ściągałem , bo też wydawało podobne dźwieki, ale tylko przy hamowaniu..

Napisano
  • Autor

> moze byc tak, ze na bębnie od wewnętrznej strony nazbierało sie

> troche okłądziny, gdyz szczeki nie łapały równo i dlatego

> obciera.. ja ostatnio szlifierką to ściągałem , bo też wydawało

> podobne dźwieki, ale tylko przy hamowaniu..

jak hamuje tez piszczy i moglby tak sobie zostac ale podczas jazdy to juz wqr... co ciekawe czasami rano potrafi nie piszczec przez kilometr(albo i wiecej) i nie ma znaczenia czy hamowalem czy nie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.