Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyczyściłem zaworki a check engine sie swieci dalej.

Featured Replies

Napisano

Koledzy miałem taki problem:"- astrolot mi traci moc,odcina mu turbo od czasu do czasu i wtedy jak mu wcisne gaz do dechy to dymi jak autobus.Czasem jeżdze cały dzień i nic się nie dzieje.Niekiedy odczuwam przy wciśnięciu mocno gazu szarpanie tzn.braki mocy.Jak podpinam pod komputer to pokazuje- zły sygnał zaworu EGR i Zły sygnał przepływomierza powietrza.Jak wykasuje błędy to jak zapali sie pomarańczowa kontrolka silnika to wyskakuje -zły sygnał przepływomierza. Przepływomierz sprawdziłem pod obciązeniem i powiedzieli,że jest ok. i że auto jest w porządku,a mi po dojechaniu do domu zaczęło się od nowa"-

No i po waszych poradach wyczyściłem 3 zaworki podciśnieniowe.Teraz kontrolka silnika nie świeci tylko wtedy jak wciskam pedał gazu bo jak dam na luz lub jade równo to świeci błąd P0100 czyli zły sygnał przepływomierza powietrza.

Co robić?????

Bo przecierz jak sprawdzali mi przepływkę i powiedzieli że jest ok. to nie może być tak,że raz jest ok. a innym razem nie.Jakby padła to by padła. sciana.gif

Napisano

Jednak najlepiej byloby podmienic przeplywomierz i wtedy sprawdzic.

Skoro sieje caly czas tym bledem to innego wyjscia nie widze.

Napisano

> Jednak najlepiej byloby podmienic przeplywomierz i wtedy sprawdzic.

> Skoro sieje caly czas tym bledem to innego wyjscia nie widze.

Zgadzam się z kolegą tez bym podmienił przepływkę skoro komp wskazuje na przepływkę to musi być przepływka.

Napisano

> Bo przecierz jak sprawdzali mi przepływkę i powiedzieli że jest ok.

Jak sprawdzali i gdzie?????

Mieli jakieś stanowisko pomiarowe??????

Swojego czasu walczyłem z przepływka i co nieco wiem jak to działa i wiem że samym miernikiem i gazowaniem nie wiele można sprawdzić.

> to nie może być tak,że raz jest ok. a innym razem nie

Właśnie że może być tak jak piszesz a szczególnie przepływki walnięte dają o sobie znać przy wyższych obrotach silnika

>.Jakby padła to by padła.

Tu bym polemizował nie koniecznie musi paść na amen.

Napisano
  • Autor

> Zgadzam się z kolegą tez bym podmienił przepływkę skoro komp wskazuje

> na przepływkę to musi być przepływka.

Przepływka była sprawdzana pod obciążeniem w Auto macher Rzeszów Tech 2 no i świeci check przy niskich obrotach i przy równej jeżdzie.

Napisano

> Auto iprzepływkę sprawdzali mi w Auto macher rzeszów Tech 2.

No to skoro mieli samochód podłączony pod tech to nie mogli sprawdzić parametrów pracy silnika i powiedzieć co jest nie tak????????? Co to ku,,,,a za fachowcy??????

Skoro komp pokazuje jakiś błąd to można wszystko sprawdzić, no chyba że ich wiedza kończy się na odczycie i kasowaniu błędów........to lepiej nie jedz do nich na drugi raz.

Napisano
  • Autor

W tym momencie jak mi sprawdzali auto to wszystko było akurat ok. Były tylko błędy zapisane w pamięci P0100 czyli przepływka i facet powiedział,że wszystko ok. , a ja mu na to że wiem na 100% iż nie dojade do domu (5km )jak znowu mi się zaświeci awaria to on mi na to że trzeba jechać do elektryka i jak to usłyszałem to mu powiedziałem że zrobię pare kółek po mieście i jak się zapali check to przyjade i tyle mnie widzieli.Chcieli 55zł za nic.

Napisano

wymieniałeś wcześniej przepływomierz?

jeśli tak to jaki kupiłeś?

Napisano
  • Autor

> wymieniałeś wcześniej przepływomierz?

> jeśli tak to jaki kupiłeś?

Jakieś 3 miesiące temu kupiłem na allegro za179zł

Napisano

> No to skoro mieli samochód podłączony pod tech to nie mogli sprawdzić

> parametrów pracy silnika i powiedzieć co jest nie tak?????????

> Co to ku,,,,a za fachowcy??????

Zgadzam się w zupełności.

Zanim skarzesz przepływkę na banicję, sprawdź czy nie łapie lewego powietrza. To może mieć wpływ na wskazania przepływomierza.

Napisano

> Zgadzam się w zupełności.

> Zanim skarzesz przepływkę na banicję, sprawdź czy nie łapie lewego

> powietrza. To może mieć wpływ na wskazania przepływomierza.

Tacy sa wlasnie mechanicy majac auto podlaczone do kompa mogli wykluczyc taka usterke.

Napisano
  • Autor

> Zgadzam się w zupełności.

> Zanim skarzesz przepływkę na banicję, sprawdź czy nie łapie lewego

> powietrza. To może mieć wpływ na wskazania przepływomierza.

Jeśli chodzi o obejmy to są dobrze ściśnięte i reszta połączeń też

Napisano

> Jeśli chodzi o obejmy to są dobrze ściśnięte i reszta połączeń też

widzisz nieszczelnosc nie musi brac sie wcale z luzu na obejmach ale moze tez zrobic sie na przewodzie doprowadzajacym powietrze.

Napisano

> Jakieś 3 miesiące temu kupiłem na allegro za179zł

No to odpowiedź jest jasna, już tyle razy o tym pisałem, że aż mi się już nie chce. zlosnik.gif

Kup porządny przepływomierz firmy Bosch i nie będziesz miał problemów.

Napisano
  • Autor

> widzisz nieszczelnosc nie musi brac sie wcale z luzu na obejmach ale

> moze tez zrobic sie na przewodzie doprowadzajacym powietrze.

Oczywiście sprawdze to ale wydaje mi się ,ze w moim przypadku to nie to,bo przeciez awaria świeci mi się na wolnych obrotach i wtedy gdy jadę równo tzn. nie wciskam gazu.Jak tylko wcisnę gaz to wszystko jest ok. Więc jakby brał lewe powietrze to przy wciśnięciu gazu tym bardziej by się swiecił check.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.