Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AMORY - Hart , Deco , NK ?

Featured Replies

Napisano

Witam , potrzebuje w miare tanio , ale dobre amorki na przód , znalazłem na alegro takie jak

HART 2lata gwar. gazówki 66pln

DECO 2lata gwar.gazówki 63pln

NK 3lata gwar.olejówki 92pln

Które polecacie , w tej chwili mam MONROW REFLEX - jeden z przodu po 2latach wylał się angryfire.gif

Napisano

Ceny sa OK bo tanie ale co bedzie jak wyleja czy gaz ucieknie.

Sa problemy przy zakupie w sklepie na miejscu z reklamacja, a teraz z firma z neta.

Napisano
  • Autor

> Ceny sa OK bo tanie ale co bedzie jak wyleja czy gaz ucieknie.

> Sa problemy przy zakupie w sklepie na miejscu z reklamacja, a teraz z

> firma z neta.

Wole dać ok 60pln niech wytrzymają 2 lata niż tak jak w moim przypadku Monrowy za 166 i po 2latach kicha-ciekną

Napisano

ja osttanio kupywalem amorki to kupilem kyb za 120zł sztuka /olejowki

jutro zakladam wiec zdam relacje zeby.GIF

moze mi ktos powiedziec jezeli ma takie amorki jak sie sprawuja??

Napisano

Poczytaj sobie co oferuje gwarancja. Ja jak kupiłem amory (Sachs gaz-olej) to też mam gwarancję, ale pod warunkiem zamontowania w autoryzowanym zakładzie. Zamontowałem je sam, nie mam żadnej pieczątki czy wpisu, więc gwarancja 30.GIF

Napisano

> ja osttanio kupywalem amorki to kupilem kyb za 120zł sztuka /olejowki

> jutro zakladam wiec zdam relacje

> moze mi ktos powiedziec jezeli ma takie amorki jak sie sprawuja??

Ja mam, sam zakładałem. Jeżdzę od miesiąca, nie mam zastrzeżeń, lubię miekko smile.gif

Napisano

> ja osttanio kupywalem amorki to kupilem kyb za 120zł sztuka /olejowki

> jutro zakladam wiec zdam relacje

> moze mi ktos powiedziec jezeli ma takie amorki jak sie sprawuja??

To zes drogo dal.Bo ja za sztuke placilem 93 zl zeby.GIF.Niedlugo przyjda i zobaczymy jak beda sie sprawowaly.Bo niestety po 11 latach oryginaly juz nie trzymaja tak jak kiedys.No coz swoje juz dostaly tongue.gifp.

Pozdrawiam.Adrian

Napisano

Czekaj... Odpowiadasz mi a cytujesz kolegę Mastero007. Pomijając celowość takiego działania, to jak to kurna zrobileś? spineyes.gif

Napisano

> Czekaj... Odpowiadasz mi a cytujesz kolegę Mastero007. Pomijając

> celowość takiego działania, to jak to kurna zrobileś?

Sam nie wiem :d.Cos zamieszalem tongue.gifp

Napisano

> Poczytaj sobie co oferuje gwarancja. Ja jak kupiłem amory (Sachs

> gaz-olej) to też mam gwarancję, ale pod warunkiem zamontowania w

> autoryzowanym zakładzie. Zamontowałem je sam, nie mam żadnej

> pieczątki czy wpisu, więc gwarancja

Zakladalem w zarejestrowanym zakladzie ( sam bym zalozyl ale nie mialem sciagacza) dali mi pieczatke na tym swistku ze sklepu, ale to bedzie bardzo wielka wojna jak np. z akumulatorem aby wyciagnac od nich nowe amorki jesli te padna.

Jedynie, jesli wymieniasz w ASO, masz jakies szanse na wymiane w ciagu tych 2-3 lat gwarancji, ze uznaja ci, o ile to byly ich czesci.

Badzmy realistami, oni o tym wiedza i sprzedaja shit, nie martwiac sie reklamacjami.

Napisano

Moim zdaniem amory Monroe są zbytnio przereklamowane, kiedyś były dobre nawet bardzo dobre, ale teraz kiedy firma wyrobiła sobie markę to sprzedaje shit nie mówię, że wszystkie ich modele takie są ale myślę, że lepszym rozwiązaniem byłoby pomyśleć nad czymś w rodzaju KYB, olejowe dostaniesz za 80 - 90 PLN a gazówki bodajże od 125 są. Znam wielu ludzi, którzy jeżdżą na nich i nie narzekają.

Co do tych tańszych amorów (Hart, Deco, NK) ja bym w to nie wchodził (chyba, że bardzo mało jeździsz), bo naszych warunków na ogół nie wytrzymują i szybko sie sypią.

Napisano

Jestem "na cieplo" po wymianie amorow u siebie (przod i tyl olejowe KYB) oraz u kolegi (przod olejowe Daco, tyl olejowe KYB). Ja przy zakupie swoich kierowalem sie opinia wlasna nt jakosci (mialem KYB w poprzednim aucie i bylo ok), kolega kierowal sie cena. Bede mial okazje porownac ktore lepiej sie sprawdza bo przebiegi robimy podobne i po mniej-wiecej takich samych drogach wink.gif

Napisano

>czesc

ja jezdze juz 2 lata na NK gaz-olej.

Jak narazie wszystko ok i nic nie wskazuje ze zaraz padna, do zakupu sklonila mnie cena i to ze poprzednie markowe tez siadaly po 2.5 roku, stwierdzilem ze nie ma co inwestowac.

Jedna rzecz ktora mnie zdziwila po wymianie amorkow(4 szt) astra bardzo zesztywniala prawie taczka. kolegoa z pracy zalozyl KYB olej gaz i sa one zdecydowanie bardziej miekkie niz NK.

Hart mi wogole nieznany , na DACO w megance przejezdzilem 1.5 miesiaca ( 45 dni) jak wylaly- oba przednie gaz olej wiec tej marki zdecydowanie nie polecam

Napisano

> Witam , potrzebuje w miare tanio , ale dobre amorki na przód ,

> znalazłem na alegro takie jak

> HART 2lata gwar. gazówki 66pln

> DECO 2lata gwar.gazówki 63pln

> NK 3lata gwar.olejówki 92pln

> Które polecacie , w tej chwili mam MONROW REFLEX - jeden z przodu po

> 2latach wylał się

hart zakładałem ja do przodu i jest źle bardzo słabe tłumienie i teraz jak kupie to napewno będzie to KYB mam je z tyłu i jest super tzn różnica od razu po założeniu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.