Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanko do specy szelkowcow

Featured Replies

Napisano

Panowie, poradzcie mi jak i gdzie zamontowac pasy szelkowe z elektrycznym napinaczem, takowe nabylem i mam dylemata, gdzie je przykrecic, i do czego sluza te dwa przewody. Jak wogole dziala elektryczny napinacz. Zapewne jeden przewod do masy a drugi do + ale trza jakis wylacznik robic, czy maja miec non top zasilanie

Napisano
  • Autor

Nikt sie z tym nie spotkal, i nie ma zadnego madrego pomysla pad.gif

Napisano

> Panowie, poradzcie mi jak i gdzie zamontowac pasy szelkowe z

> elektrycznym napinaczem, takowe nabylem i mam dylemata, gdzie je

> przykrecic, i do czego sluza te dwa przewody. Jak wogole dziala

> elektryczny napinacz. Zapewne jeden przewod do masy a drugi do +

> ale trza jakis wylacznik robic, czy maja miec non top zasilanie

co do tych kabli to nie mam pojecia niewiem.gif

ale IMO pasy przykrecic najlepiej tam gdzie przykreca sie te od tylnej kanapy czyli te 2 sruby przed wneka z kolem zapasowym zlosnik.gifwaytogo.gif

pozdro zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> co do tych kabli to nie mam pojecia

> ale IMO pasy przykrecic najlepiej tam gdzie przykreca sie te od

> tylnej kanapy czyli te 2 sruby przed wneka z kolem zapasowym

> pozdro

Hmm nie wiem jak to wyglada w cc, z pasami z tylu, bo moj parch nie ma z tylu pasow, takiego juz kupilem, ale one maja napinacz, wiec to tam raczej nie podejdzie, raczej gdzies na tylnim slupku tak jak w orginale, lub moze montuje sie je w miejsce napinaczy przednich niewiem.gif

Napisano
pasow z tylu mozesz nei miec ale mocowania pasow napewno sa, tylne slupki nie sa najpelszym wyjsciem do mocowania pasow szelkowych. co do podlaczenie elektrycznych napinaczy to jeden sie przykreca do masy a drugi powinien byc podlaczony do specjalnego czujnika ale jesli go nie masz to pod jakies wlacznik, gdy prad bedzie dochodzil do napinacza to pas bedzie sie swobodnie wsuwal i wysuwal, a jak odlaczysz prad to sie wsunie ale juz nei bedzie sie wysuwal
Napisano

Na słupku nie montuj bo będą nierówno napięte. Pasy wpowinny byćw miaręna wprost tak jak to w sporcie używają.

Napisano
  • Autor

Wszystko pieknie ładnie, tylko jesli nie do słupka, to gdzie go przykrecic te napinacze skoro jest kanapa tylnia

Moze ktos ma jakies foto pogladowe jak ten problem rozwiazac, bo jesli byly by to pasy sztywne raczej problemu bym nie widzial, ale tu problem jest z napinaczem, gdzie go dokladnie przykrecic

Napisano

> Wszystko pieknie ładnie, tylko jesli nie do słupka, to gdzie go

> przykrecic te napinacze skoro jest kanapa tylnia

> Moze ktos ma jakies foto pogladowe jak ten problem rozwiazac, bo

> jesli byly by to pasy sztywne raczej problemu bym nie widzial,

> ale tu problem jest z napinaczem, gdzie go dokladnie przykrecic

Na ogół to sie przykręca w miejscu mocowania mocowan tylnych pasów lub przypina do mocowania tego pasa (tak jakby pas tam siedział) Jak masz szelki to i tak masz po tylnej kanapie- nie wolno wtedy przewozić pasażerów z tyłu- podczsa kontroli beda kazac im wysiąść bo to niebezpieczne.

Napisano
  • Autor

> Na ogół to sie przykręca w miejscu mocowania mocowan tylnych pasów

> lub przypina do mocowania tego pasa (tak jakby pas tam siedział)

> Jak masz szelki to i tak masz po tylnej kanapie- nie wolno wtedy

> przewozić pasażerów z tyłu- podczsa kontroli beda kazac im

> wysiąść bo to niebezpieczne.

To oczywiste pasazerow nie bede przewozil, ale jednak nie chce rezygnowac z tylnej kanapy 270747800-sex.gifrotfl.gif, moze ktos ma jakies pogladowe foto niewiem.gif

Napisano

sądzę, ze sie trochę wkopałes, bo pasy z elektrycznym napinaczem można zamontowac tylko do słupka, ale to jest mało bezpieczne rozwiązanie.. napinacz sam w sobie jest dosć duzy i raczej nie da sie go przykręcić w podłogi przy kole zapasowym, bo nie zamkniesz kanapy..

Rzowiazaniem moogą być tu pasy, których klamrę można w seryjne zapięcie tylnych pasów, ewentualnie normalne pasy bez napincza...

Na Twoim miejscu bym je sprzedał i kupił inne, które da sie zamontować do podłogi.. wkońcu chodzi tu o bezpieczeństwo, a to jest rzecz najważniejsza...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.