Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Być może będzie 2gi astrolot w rodzince...

Featured Replies

Napisano

Oczywiście nie chcę zapeszać bo jesteśmy jeszcze przed jazdą próbną i oględzinami w warsztacie ale wstępnie jesteśmy do niej bardzo pozytywnie nastawieni...

Kilka danych... rok 1996, silnik 1.6 8v, ~165tys (ponoć udokumentowane), 2 poduchy, wspomaganie, szyber, alu 15'', jakaś tubka na wydechu (w sumie zbędne), przyciemniony tył, kiera obszyta skórą, welur... Auto ok 9 mcy w kraju (przedtem Reich).

Autko przeszło zdarzenie kolizyjne - przetarty błotnik i wgnieciona maska -> błotnik wymieniony i przelakierowany, maska wyprostowana i przelakierowana. Wizualnie nie stwierdzam jakichś ognisk korozji czy "pędzelkowych" zaprawek "na szybko".

Zapomniałem dodać że autko docelowo ma iść dla mojej siory, która potrzebuje czegoś do dojeżdzania do pracy (jakieś 60km dziennie) no i oczywiście do miasta (więc nie o przesadnych gabarytach). Docelowo prawdopodobnie pójdzie "do gaziu" ale nad tym jeszcze za wcześnie debatować.

Wygląda tak (w tle jej większa kuzynka, którą obecnie pomykam):

astrolot.jpg.xs.jpg

Byliśmy dziś na giełdzie w Siedlcach i przyznam szczerze że w zasadzie nie było na czym oka zawiesić... A to coś malowane, a to cena z kosmosu, a to właściciel coś ściemnia itp itd. Rozglądaliśmy się za golfem, polo, ibizą, corsą, swiftem, astrą, lanosem itp - jedyne co mi najbardziej utknęło w pamięci to asterka kombi prosto z Italii 1.8 16v (1996, wspoma, klima, 2xpoduchy, alu, welur) - oblookałem ją zewsząd i przyznaję że to była chyba prawdziwa perełka (choć z 2giej strony przednia szyba była innej daty i tylne światło też)... Ale spawy, lakier, spasowanie drzwi itp itd faktycznie bez zarzutu... No ale krótko mówiąc trochę nie tego szukaliśmy...

Fota na zachętę:

astrolot2.jpg.xs.jpg

Wracając do głównego tematu: 3majcie za mnie kciuki oby stan techniczny asterki okazał się zadowalający bo szczerze mówiąc mam już trochę dosyć szukania auta z babami grinser006.gif

Napisano

Pierwsza astra jest zajefajna (nie lubię kombi). Jeśli diagnoza będzie pozytywna, a cena przystępna, nie zastanawiajcie się 2 razy!

BTW: ten temat powinien być w IKA !!! nono.gif

Napisano

jak na moje oko z tym pierwszym to cos nie tak zlosnik.gif, jakos mi z wygladu zewnetrznego niepasuje

choc nielubie kombi to nawet nieze sie prezentuje

Napisano

Felgi pierwszej wyglądają jak 14 a nie 15. Ładny kolor ale szkoda, że 3D. Ale jak stan dobry i cena też to tylko brać.

Napisano

> Wracając do głównego tematu: 3majcie za mnie kciuki oby stan

> techniczny asterki okazał się zadowalający bo szczerze mówiąc

> mam już trochę dosyć szukania auta z babami

Lepiej dokładnie ją obejrzyj, bo nie tak łatwo się pozbyć kobiety. smile.gif A na marginesie to fajny silniczek 1,6 8V. Ojciec miał i wzorowo sie sprawował. Powodzenia

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Lepiej dokładnie ją obejrzyj, bo nie tak łatwo się pozbyć kobiety.

> A na marginesie to fajny silniczek 1,6 8V. Ojciec miał i wzorowo

> sie sprawował. Powodzenia

> Pozdr.

Dziś odbyłęm jazdę próbną (na dniach jeszcze odwiedzę jakiś warsztat - niech "fachowcy" ocenią) oraz oględziny pod maską i nie tylko i oto moje spostrzeżenia:

Oprócz tuby na wydechu jest jeszcze... stożek pod machą icon_eek.gif - przyznam że trochę jak dla mnie zbędny bajer (ciekawe czy korzystnie wpływa na spalanie). Wydech z lekka nieszczelny bo "bucy" gdzieś na środku... Pod maską wyciek spod pokrywy zaworów (nieduży ale jednak). Przy hamowaniu czuć lekkie pulsowanie więc prawdopodobnie tarcze hamulcowe wymagają przetoczenia bądź wymiany. Jest jeszcze kilka drobnych kwestii ale to już mniejsza.

Tak więc jest kilka usterek które może nie są zbyt poważne ale wymagają zainteresowania i mam nadzieję pozwolą ponegocjować trochę cenę.

Natomiast autko jeździ całkiem przyjemnie, nie ściąga nie idzie bokiem (widziałem dziś taką asterkę na ulicy - wyglądała jakby szła driftem do przodu sick.gif ). Autko zbiera się normalnie - tzn wiadomo rakieta nie jest ale powinno wystarczyć. Tak więc nadal nastawiam się pozytywnie a co będzie dalej - się okaże.

PS. Ma ABS - oby potencjalna przyszła pani kierowniczka nie musiała z tego nigdy korzystać 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ma ABS - oby potencjalna przyszła pani kierowniczka nie musiała z

> tego nigdy korzystać

na pewno skorzysta....w zimie smile.gif

Napisano

> Dziś odbyłęm jazdę próbną (na dniach jeszcze odwiedzę jakiś warsztat

> - niech "fachowcy" ocenią) oraz oględziny pod maską i nie tylko

> i oto moje spostrzeżenia:

> Oprócz tuby na wydechu jest jeszcze... stożek pod machą - przyznam

> że trochę jak dla mnie zbędny bajer (ciekawe czy korzystnie

> wpływa na spalanie). Wydech z lekka nieszczelny bo "bucy" gdzieś

> na środku... Pod maską wyciek spod pokrywy zaworów (nieduży ale

> jednak). Przy hamowaniu czuć lekkie pulsowanie więc

> prawdopodobnie tarcze hamulcowe wymagają przetoczenia bądź

> wymiany. Jest jeszcze kilka drobnych kwestii ale to już

> mniejsza.

> Tak więc jest kilka usterek które może nie są zbyt poważne ale

> wymagają zainteresowania i mam nadzieję pozwolą ponegocjować

> trochę cenę.

> Natomiast autko jeździ całkiem przyjemnie, nie ściąga nie idzie

> bokiem (widziałem dziś taką asterkę na ulicy - wyglądała jakby

> szła driftem do przodu ). Autko zbiera się normalnie - tzn

> wiadomo rakieta nie jest ale powinno wystarczyć. Tak więc nadal

> nastawiam się pozytywnie a co będzie dalej - się okaże.

> PS. Ma ABS - oby potencjalna przyszła pani kierowniczka nie musiała z

> tego nigdy korzystać

... a nie myślałeś żeby coś przywieźć zza zachodniej granicy ?

Ja jakoś nie wierze naszym polskim braciom wink.gif

Napisano
  • Autor

> a ile sobie zyczy sprzedajacy za to niebieskie cacko

Hehe - zdradzę jak kupię grinser006.gif

Napisano

> Hehe - zdradzę jak kupię

oj to tylko przedzial cenowy zeby.GIF

wiecej niz 7k czy mniej 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> oj to tylko przedzial cenowy

> wiecej niz 7k czy mniej

wincej icon_rolleyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.