Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przebieg po wymianie licznika

Featured Replies

Napisano

kupilem auto z padnietym licznikiem - zamiast przebiegu dziennego pokazywal jakies krzaki (moze to byla inna wersja jezykowa wink.gif ) i swirowala do tego temperatura. zanim zaczalem jezdzic kupilem drugi licznik na allegro i zamontowalem. wszystko dziala super tylko na poprzednim liczniku mialem niecale 64tys a teraz mam prawie 163tys. chcialem to zalatwic przez aso ale niestety - owszem pomoga, jak kupie nowy licznik u nich a tak 'wal sie pan'. od znajomego elektryka sie dowiedzialem ze przebieg w tych licznikach jest zapisany w jakims procesorze i wystarczy odczytac jego zawartosc, zmienic jakis tam fragment pamieci wedlug jakiego tam algorytmu i wrzucic to spowrotem. jesli nie znacie jakiejs legalnej metody przywrocenia orginalnego stanu licznika bardzo prosze o pomoc.

Napisano
  • Autor

zeby nie bylo watpliwosci - z 'nowym' licznikiem jezdze od samego poczatku kiedy mam to auto (czyli od prawie tygodnia wink.gif ) i nie zamierzam go sprzedawac.

Napisano

> zeby nie bylo watpliwosci - z 'nowym' licznikiem jezdze od samego

> poczatku kiedy mam to auto (czyli od prawie tygodnia ) i nie

> zamierzam go sprzedawac.

Daj se spokój - po co to przestawiac jak nie sprzedajesz auta ?

Ja tez wymienilem licznik i zamiast 145 tys mam 95 tys. Poprostu zapisalem sobie na kartcejaka byla roznica po zamianie licznika i już.

Napisano

Z tego co wiem legalnej metody nie ma. Każda inna skuteczna metoda jest nielegalna. Ale w twoim przypadku jeżeli to wymiana licznika bo poprzedni był padlina zmiana przebiegu jest uzasadnina. A znajomy elektryk to czekał na "zachęte" chyba. Ewentualnie to weż korektora i zamaluj jedynke hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

poszukaj w jakieś gazecie elektronicznej ogłoszeń typu "korekcja liczników" , rozeznaj ceny i wtedy przemyśl czy warto wink.gif

Napisano

> Daj se spokój - po co to przestawiac jak nie sprzedajesz auta ?

> Ja tez wymienilem licznik i zamiast 145 tys mam 95 tys. Poprostu

> zapisalem sobie na kartcejaka byla roznica po zamianie licznika

> i już.

a po drugie jak wszyscy sie będzią dziwić tyle przebiegu a jak nowencja wygląda ale musi o nią dbać

Napisano
  • Autor

nie no wolalbym dla swietego spokoju przywrocic orginalna wartosc. co do elektryka to mowi ze niedlugo do warsztatu zakupia sprzet do takiej zabawy i da sie zrobic bez wyciagania licznika. elektryk to znajomy i jakby wiedzial to by na pewno powiedzial. moze sprobuje inaczej - wezme od niego programator, zrzuce zawartosc pamieci, podlacze spowrotem licznik, przejade 1km znowu zrzuce i mysle ze przy 10 probkach bede w stanie odtworzyc wzor wedlug ktorego to liczy. to w koncu nie jest jakis rc4 gdzie zmiana jednego znaku powoduje zmiane ponad 50% szyfru wink.gif tak sobie tylko bredze wink.gif zboczenie zawodowe wink.gif a co do samego samochodu wolalbym sie pozniej nie tlumaczyc ze zmienilem licznik itd bo ja bym np w takie cos nie uwierzyl.

Napisano
  • Autor

w ogole jakby kogos interesowalo - licznik nowy w aso kosztuje 1200zl. starego w sumie 'nie da sie skorygowac' wedlug panow z serwisu bo examiner moze wpisac nowy przebieg ale tylko wiekszy od poprzedniego. dlatego wyskoczyli mi z nowym licznikiem bo ma 0 przebiegu i moga wpisac cokolwiek.

Napisano

Moge zrobic ten licznik ale musiałbyś go przysłac do mnie , albo zgłoś sie do warsztau autoelektroniki u siebie w okolicy , napewno zrobia bez trudu

Napisano

> a co do samego samochodu wolalbym

> sie pozniej nie tlumaczyc ze zmienilem licznik itd bo ja bym np

> w takie cos nie uwierzyl.

Hehe .. ja mam stary licznik w garażu żeby pokazać że wymianiałem jakby co 270751858-jezyk.gif. A tak apropos to może chce ktoś licznik z elektroniczym wyswietlaczem 145kkm i troche walniętym termometrem i spalonymi 3 żarówkami ? (normalna temperature pokazuje troche powyzej polowy)

Napisano
  • Autor

juz sobie poradzilem z tym licznikiem prawie we wlasnym zakresie - pozycze od elektryka programator i jak tylko odstawie magisterke do dzie(w)kanatu wezme sie za przywrocenie orginalnego przebiegu smile.gif nawet nie wiedzialem ze licznik w bravo wystepowal az w tylu wersjach...

Napisano

> kupilem auto z padnietym licznikiem - zamiast przebiegu dziennego

> pokazywal jakies krzaki (moze to byla inna wersja jezykowa ) i

> swirowala do tego temperatura. zanim zaczalem jezdzic kupilem

> drugi licznik na allegro i zamontowalem. wszystko dziala super

> tylko na poprzednim liczniku mialem niecale 64tys a teraz mam

> prawie 163tys. chcialem to zalatwic przez aso ale niestety -

> owszem pomoga, jak kupie nowy licznik u nich a tak 'wal sie

> pan'. od znajomego elektryka sie dowiedzialem ze przebieg w tych

> licznikach jest zapisany w jakims procesorze i wystarczy

> odczytac jego zawartosc, zmienic jakis tam fragment pamieci

> wedlug jakiego tam algorytmu i wrzucic to spowrotem. jesli nie

> znacie jakiejs legalnej metody przywrocenia orginalnego stanu

> licznika bardzo prosze o pomoc.

A jeszcze nikt ci nie powiedział że twój poprzedni licznik był walnięty właśnie dlatego że ktoś przy nim manipulował? To najbardziej prawdopodobna przyczyna jego defektu. (Life is brutal... full of zasadzkas)

Napisano

> A jeszcze nikt ci nie powiedział że twój poprzedni licznik był

> walnięty właśnie dlatego że ktoś przy nim manipulował? To

> najbardziej prawdopodobna przyczyna jego defektu. (Life is

> brutal... full of zasadzkas)

obawiam się że masz rację , przy tego rodzaju kombinacjach zwłaszcza w mniej popularnych licznikach jest duże prawdopodobieństwo takiego defektu

Napisano
  • Autor

no nie wiem, ale mam auto od pierwszego wlasciciela i komplet rachunkow z wloskiej stacji diagnostycznej gdzie byly robione przeglady. ksiazka serwisowa nie ma nawet pierwszego przegladu. a sama wymiana oleju byla mniej wiecej regularnie bez przerw i pod maska byly naklejone jedna na drugiej karteczki, ktore pokrywaly sie z fakturami.

Napisano

najwidoczniej należysz do tego grona nielicznych szczęsciarzy , którym licznik padł w ten sposób bez kombinowania z przebiegiem smirk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.