Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem ze zbiornikiem paliwa

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich!!!

W ostatnim czasie zmuszony zostałem do pewnego remontu w mojej Asterce. Otóż po jednej z wypraw w grząski teren (1h walki z błotkiem 893goodvibes.gif ) stwierdziłem, że mój zbiornik tego wszystkiego nie wytrzymał i ... popuścił. Stała się rzecz straszna ... paliwo kropla po kropli uciekało z baku (a ceny są jakie każdy widzi wrrr.gif ). Po krótkim rekonesansie na szrotach doszedłem do wniosku ze nie ma co kupuje nowy. I kupiłem, ... i wymieniłem ... i wreszcie znow mogłem tankować ile sie da. No tak ale w czym tkwi problem.

Otóż jak zatankowałem nowy zbiornik do pełna i jak samochód postał pół dnia na słoneczku, lekko przechylony w prawo (tj. w kierunku wlewu paliwa) ze zgrozą zauważyłem znów plamę paliwa pod samochodem sciana.gif . Sie wkurzyłem i myslę mechanik dał ciała, ale zaglądam do wlewu paliwa a tu korkiem paliwo kap kap beksa.gif . Czy szanowni koledzy mają jakiś pomysł co moglo to spowodowac?? i jak sobie z tym poradzić - przeraża mnie mysle ze mając nowy zbironik nie bede mógł tankowac do pełna. Pomozcie ...

Napisano

> samochodem . Sie wkurzyłem i myslę mechanik dał ciała, ale

> zaglądam do wlewu paliwa a tu korkiem paliwo kap kap . Czy

> szanowni koledzy mają jakiś pomysł co moglo to spowodowac?? i

> jak sobie z tym poradzić - przeraża mnie mysle ze mając nowy

> zbironik nie bede mógł tankowac do pełna. Pomozcie ...

miałem coś takiegoi w CC - była to wada fabryczna - paliwo tankuje się zimne, a potem sie rozszerza pod wpływem temperatury i w CC wyciekało

w Astrach to niespotykane ... moze ten zbiornik jest wykonany z materiału który powoduje takie cyrki

moze coś nie tak z odpowietrzeniem zbiornika

a może po prostu trza korek zmienić ...

Napisano

Z mojego doswiadczenia - masz problem z odpowietrzeniem zbiornika

A jak tankujesz, nie "odbija" Ci pistolet podczas tankowania?

Jesli tak - to zapchane wspomniane odpowietrzanie

Pozdrawiam

Andrzej

Napisano

Ja podłączę się do tematu bo nie będę zakładał nowego, mianowicie zauważyłem że zgniła mi opaska podtrzymująca zbiornik, czy ktoś je kiedyś wymieniał bo zauważyłem że z jednej strony jest na jakimś zawiasie, który u mnie jest nieźle zasyfiony, ale rusza się i nie wiem jakby miała wyglądać wymiana takiej opaski, jak podejść do tego zawiasu żeby starą obejmę zdjąć z niego nie niszcząc go oczywiście.

Napisano
  • Autor

> Z mojego doswiadczenia - masz problem z odpowietrzeniem zbiornika

> A jak tankujesz, nie "odbija" Ci pistolet podczas tankowania?

> Jesli tak - to zapchane wspomniane odpowietrzanie

> Pozdrawiam

> Andrzej

Do odpowietrzania zbiornika to jest taka mała rurka pod korkiem wlewu? Jeśli tak to muszę zacząć od jej udrożnienia. Mam nadzieję, że to tylko to, bo ostatnio z,miniłem troszkę rzeczy w autku i kolejne koszty mnie przerażają.

Dzięki bardzo za podpowiedź.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.