Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdrowe VR6 - czy to realne?

Featured Replies

Napisano

Zaczyna we mnie dojrzewać decyzja o zmianie Golfa na ...Golfa biglaugh.gif Ponieważ moje 1.8 90 HP już mi nie wystarcza postanowiłem że na wiosne fajnie byłoby wymienić go na VR6. Mowa oczywiście o Golfie III. Myśle jeszcze o Passacie albo Corrado.

I tu pytanie do Was. Które z tych trzech aut bedzie najmniej awaryjne i najtańsze w utrzymaniu (jesli mozna wogóle mowic o tanim utrzymaniu VR6 biglaugh.gif)

I co najwazniejsze - czy mozna jeszcze kupic auto ktore nie bedzie w stanie agonalnym? Na Alledrogo chodza auta po 10-15kzl. Zastanawiam sie ile moze kosztowac cos w przyzwoitym stanie technicznym

Napisano

Jest to tak samo realne jak znalezienie tdi poniżej 2000r z przebiegiem poniżej 150kkm hehe.gif

Co do VR6 IMO najlepiej szukac passata bo wiadomo auto rodzinne i raczej fan GTI tego nie kupuje tylko tatus z gubym portfelrm i oczywiście zylka sportowa ale „z glowa” co do corrado to jest inna bajka bo tam siedzi 2.9 (nie mowie o wersji USA której jest jak na lekarstwo) i mimo ze większość czesci pauje od 2.8 to jak poleci glowica (bardzo wrazliwa na przegrzanie) to już zima i czesci sa w kosmicznych cenach a uzywek praktycznie brak. Co do samego silnika to wiadomo w najlepszym stanie sa motory spezezone z automatami (nie tak wychlustane i nie „poprzeciągane”) W passacie 35i do 93’ i w golfie III tez do ’93 montowane był jeszcze stary typ automatu ( i chwala za to) z recznym wymuszeniem programu Sport i Eco. Pozniej niestety ladowali już „inteligentne” (czyt. idiotyczne) automaty z funkcja samouczenia – czyba nie musze wyjaśniać jak to dziala…

Największe prawdopodobieństwo trafienia zdrowego VR6 to passat ewentualnie golf z automatem. Jak chesz namiastke „Sportu” to auta tylko przed ’93.

Swojego passata VR sprowadzilem rownowegle z kumplem

ja: 35i ’92 automat

koles: 35i ’95 kombi manual.

Moj jest troche lepiej wypasiony

Co ciekawe oba kosztowaly podobnie (na poczatku zeszlego roku dalismy po ~15 000PLN)

Oboje zalozylismy gaz

Do tej pory (~45kkm) nie ja dotknalem silnika procz standardowych czynności (olej, filtry, swiece, itp.) z grubych rzczy wymienilem tylko chlodnice Klimy

koles robil: panewki, uszcelke pod glowica, poduszki pod silnikiem, pompe wody i wspomagania, chlodnice wody i klimy el. pompe wody

dalej nie chodzi mu tak jak powinien i mimo manuala ja siedze mu na ogonie i poganiam dlugimi… smile.gif

podsumowując kupując auto tak niszowe jak VR6 kieruj się przedeszyskim stanem technicznym a nie rokiem produkcji. Mój był od 1. właściciela może ktos mi nie wierzyc ale wg brifu facet ur. Jest w 1938r mimo ze kosztowal na poziomie aut 3-4 lata młodszych to jak widac wart był tych pieniędzy… aha swojego sam szukam dzien w dzien dobre 2 tygodnie w D

Napisano

podobno we Wro jest do kupienia passat VR6 Kompressor 250KM , silnik wedle zapewnien wlasciciela jest igla, niedawno zbudowany na nowych mocniejszych bebechach...

tak ze moze to byc calkiem ciekawa oferta... aha cena to podobno 25tys zl...

a golf VR6 szegolnie w budzie 3 drzwiowej to fajna zabawka...

Napisano
  • Autor

> Jest to tak samo realne jak znalezienie tdi poniżej 2000r z

> przebiegiem poniżej 150kkm

tak myslalem hehe.gif

> swojego sam szukam dzien w dzien dobre 2 tygodnie w D

to zes mnie pocieszyl frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.