Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

astra II G - immobilajzer

Featured Replies

Napisano

ja na fotce, to zapewne immobilajzer, możliwe że z jakichś niewyjaśnonych powodów był wsadzony niepoprawnie ODWROTNIE i nie działał , a jak sie zmieni położenie, będzie działać poprawnie ?

obraz1670hc5.jpg

Napisano

Na tym zdjęciu jest założony "do góry nogami" powinien być widoczny napis na nim.

Sprzężenie chipa z ECU jest na drodze elektromagnetycznej, więc nie sądzę, żeby położenie miało jakieś znaczenie, chociaż, kto wie... Może właśnie dlatego ma znaczenie, "magnesiki" maja plusy i minusy... A jeśli nie działa, to może w tej pozycji został uszkodzony przy zamykaniu obudowy?

Najlepiej się nie pytaj, tylko sprawdź, nic nie zepsujesz, a się przekonasz...

Pozdr.

Napisano

Sprawdziłem z ciekawości, działa w każdym położeniu chipa. Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Sprawdziłem z ciekawości, działa w każdym położeniu chipa. Pozdr.

luknę jutro, nawet nie wiem czy nie działa, jak sprowadzili mi fure to mówili mi sprzedawcy że kluczyk nie odpala, że coś z chipem, ale ni sprawdzałem

Napisano

Bez chipu i pewnie z uszkodzonym objaw jest taki: silnik odpala, a za ok. 3 sekundy gaśnie i szybko miga kontrolka "Check Engine". Powtórnie już nie odpala, tylko ta kontrolka miga podczas rozruchu.

Jesli masz uszkodzony chip, to cię czeka kupno nowego i kosztowne programowanie w ASO Opel. Może się i z 300 zł uzbierać...

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Bez chipu i pewnie z uszkodzonym objaw jest taki: silnik odpala, a za

> ok. 3 sekundy gaśnie i szybko miga kontrolka "Check Engine".

> Powtórnie już nie odpala, tylko ta kontrolka miga podczas

> rozruchu.

> Jesli masz uszkodzony chip, to cię czeka kupno nowego i kosztowne

> programowanie w ASO Opel. Może się i z 300 zł uzbierać...

> Pozdr.

Przełożyłęm CHIP-a i objaw jest taki że:

silnik kręci ale nie odpala, kontorlka świeci normalnie ciągle, nie miga, macie jakieś pomysły ?

Napisano

Ostatnio zakładałem alarm w Vectrze B, po rozebraniu obudowy kierownicy moim oczom ukazała się wisząca luźno pętla immobilizera, a do niej izolacją przyklejony na stałe sprawny kluczyk z immo. Klient odpalał autko zwykłym dorobionym kluczykiem.

Napisano
  • Autor

da się zaprogramować pestkę od chipa ?

jaki to mniej więcej koszt ?

Napisano

> Przełożyłęm CHIP-a i objaw jest taki że:

> silnik kręci ale nie odpala, kontorlka świeci normalnie ciągle, nie

> miga, macie jakieś pomysły ?

Witam, jeśli kontrolka nie miga, oznacza to, że immo kontaktuje się z chipem i go rozpoznaje. Morał - problem jest gdzieś indziej, a nie w immo. Według mnie, może to być oznaką szwankowania ecu, a nie immo. A tak naprawdę to tylko bardzo dobry elektronik pomoże i to taki co zęby zjadł na sterownikach.

W moim przypadku najpierw siadł przepływomierz (wymieniłem - 800 zeta), potem sonda (wymieniłem - 300 zeta), potem jeden z wtryskiwaczy (zamieniłem z drugim grinser006.gif i nadal ten sam wtryskiwacz) no i nie wytrzymałem wrrr.gif. W konsekwencji wymiana komputera.

Napisano
  • Autor

> Witam, jeśli kontrolka nie miga, oznacza to, że immo kontaktuje się z chipem i go rozpoznaje. to rozumiem

Morał - problem jest gdzieś indziej, a nie w immo. Według mnie, może to być oznaką szwankowania ecu a nie immo NIE SĄDZĘ, PONIEWAŻ PIERWSZY KLUCZYK NORMALNIE ODPALA, a ten kręci a nie odpala, więc coś z pestką wg mnie jest ,. A tak naprawdę to tylko bardzo dobry elektronik pomoże i to taki co zęby zjadł na sterownikach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.