Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie o akumulator

Featured Replies

Napisano

zbliża się zima a moja bateryjak zimy nie przetrzyma w tej chwili jest to Varta Silver z tego co pamietam.

odwieczne pytanie o akumulator co polecicie jaka firma i ile Ah

Napisano

> zbliża się zima a moja bateryjak zimy nie przetrzyma w tej chwili

> jest to Varta Silver z tego co pamietam.

> odwieczne pytanie o akumulator co polecicie jaka firma i ile Ah

IMO nie znajdziesz faworyta, bo każdy ma swojego wink.gif

na forach często przewija się nasza centra, jako dobry stosunek ceny/jakości, ja właśnie wybrałem centre, z serii standart ( z koreczkami i bez oczka) - poj 44Ah za 130zł.

Wcześniej miałem super hiper wypasonego bosch silvera - 5lat sick.gif

Napisano

> zbliża się zima a moja bateryjak zimy nie przetrzyma w tej chwili

> jest to Varta Silver z tego co pamietam.

> odwieczne pytanie o akumulator co polecicie jaka firma i ile Ah

ja własnie zakupiłem centre future 55Ah 600en ( czy jakoś tak ) - 3 lata gwarancji i assistance

zobaczymy jak się będzie sprawował

Napisano

Ja również polecam Centrę mam taką od 3 lat nie pamiętam 50 albo 55 Ah i sprawuje się bez zarzutu

Napisano

hej ja mam centre futura 50 ah, od 3 lat ok zadnych problemow.

mialem wczesniej bosch silver 45ah i porazka jak temperatura spadla ponizej 22 C to lewo odpalal a jak podniosla sie do okolo 18-15 bez wyjmowaniaz go z auta wszystko bylo ok.

przetrwal tylko 4 lata z tym ze ten 4 to tragedia

Napisano

Ja właśnie zakupiłem Centra Futura 50 Ah

Jego plusy to 3 lata gwarancji i mniej istotne: całkowicie bezobsługowy i posiadający oczko, czyli optyczny wskaźnik naładowania aku.

Do tej pory w innych autach miałem najtańszy model firmy Loxa (niemiecka), najniższy pułap cenowy jeśli chodzi o ofertę sklepów - już 2 rok spisuje się bardzo dobrze, odpala w największe mrozy po całej nocy pod chmurką. Jak kupiłem poprzednie auto, to była tam 4 letnia zwykła Centra, która wytrzymała u mnie jeszcze 2,5 roku.

Kiedyś w maluchu miałem jakiś kupiony w Makro, z logo tego sklepu, najtańszy i odpalał przez kilka następnych lat...

Napewno nie wydawałbym kasy na jakieś cuda z najwyższej półki zachodnich firm, z resztą co raz częściej słychać, że są przereklamowane.

Jak chcesz mieć coś z dłuższą gwarancją i trochę lepszego - kup Centra Futura, jeśli Ci na tym nie zależy, kup tanią Loxę, lub Centrę - gwarancja 24 miesiące, nie kupuj nieznanych wynalazków z Chin, czy allegro.

Pojemność 50 Ah - 55 Ah spokojnie wystarczy.-

Napisano

A ja się podłączę pod ten wątek.

Czy ktoś z Was słyszał o akumulatorze firmy PERION? Podobno jest to marka przejeta przez Vartę i to Varta trzyma "łapę" na jakości. Czy warto? Takie cudo polecali mi w uznanej firmie sprzedającej i montującej akumulatory.

A tak co do firm. W zeszłym roku na TVN Turbo był pokazywany test akumulatorów. Pierwsze 2 miejsca to Varta i Bosch (nie pamiętam czy w takiej kolejności).

smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.