Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wojna z PZU

Featured Replies

Napisano

W czwartek tydzień temu wjechałem w dziurę, coś huknęło i potem stukało strasznie w czasie jazdy. Zgłosiłem szkodę do Zarządu Dróg, a oni skierowali mnie na oględziny do PZU – ponieważ na oponie ani feldze żadnych uszkodzeń niebyło widać (dziura była głęboka, ale nie miała ostrego "kantu") PZU zażyczyło sobie oględzin w warsztacie. W poniedziałek umówiłem się z rzeczoznawcą u mechanika i po zdjęciu koła i podniesieniu samochodu okazało się ze jest pęknięta sprężyna.

zadzwoniłem dzisiaj do pana likwidatora szkody, który z lekkim rozbawieniem w głosie poinformował że PZU nie uznało związku miedzy wjechaniem w dziurę a pękniętą sprężyną..... angryfire.gif

Kupiłem już nowe części przedniego zawieszenia tzn amorki, sprężyny, łożyska amorków itd. na obie strony i już są wymieniane

Teraz czekam na oficjalne powiadomienie, o decyzji PZU i zamierzam się od niego odwołać - myślicie ze mam szansę?

Napisano

> Teraz czekam na oficjalne powiadomienie, o decyzji PZU i zamierzam

> się od niego odwołać - myślicie ze mam szansę?

nie

Napisano

probowac zawsze warto, gwaltowne wjechanie w dziore nie musi oznaczac widocznych uszkodzen na feldze czy oponie, mysle ze mozna by bylo zalatwic jakies pismo od rzeczoznawcy czy kogos takiego kto by potwierdzil ze pekniecie sprezyny moglo albo nawet bylo spowodowane wjechaniem w dziore

Napisano

> nie

może kolega ma jakieś doświadczenia odnośnie pozyskiwania należnych odszkodowań od ubezpieczycieli, i z nami sie podzieli takowymi....

smirk.gif

Napisano
  • Autor

> może kolega ma jakieś doświadczenia odnośnie pozyskiwania należnych

> odszkodowań od ubezpieczycieli, i z nami sie podzieli

> takowymi....

właśnie ja też jestem ciekawy....

Napisano

nie tylko Ty, ja tez chetnie bym sie dowiedzial dlaczego

Napisano

a policja była?

ja sobie zawezwałem po tym jak po przywaleniu w dziure zeszło powietrze z koła. Zawezwałem też assistance z PTU (mam tam OC) coby se samemu koła nie zmieniać jak Pan policjant spisywał "notatkę". Next day byłem w zarządzie dróg, zgłosiłem także szkodę na infolinii pzu gdzie umówiłem się w centrum likwidacji na dzień następny. Rano przedstawiam papiery z assistance i notatkę z policji, potem oględziny i wycena. Telefon do mbanku i wpisanie swojego nr konta gdzieśtam. W ciągu tygodnia miałem zadzwonić i powiedzieć czy zgadzam się z wyceną. Jeszcze tego samego dnia naprawa felgi u "pana kazia". Pisemnko z zarządu dróg przyszło pocztą w którym ichniejsza komisja postanowiła "uznać Pana roszczenie w wysokości kwoty zgodnej z kalkulacją sporządzoną przez PZU".

Czekam na przelew.

Konkluzja: Nie wiem czy obecność policji pomogła czy też miałem szczęście. Generalnie jestem do przodu prawie 3 stówki, mimo, że sprawa tyczyła się starej, porysowanej felgi oz. U Ciebie coś nie tak przy oględzinach. Obawiam się, że gdyby była policja to by to coś pomogło.

Napisano
  • Autor

> właśnie ja też jestem ciekawy....

cos kolega nam zamilkł.... może argumentów szuka.... hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.