Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podpowiedzcie panu w średnim wieku

Featured Replies

Napisano

Szukam już pół godziny i albo nie mogę się wstrzelić ze słowami kluczowymi albo knocę coś innego.Chodzi mi o posty ( lub linki )z informacjami dotyczącymi wymiany elementów zawieszenia silnika i skrzyni biegów. Mam tzw. najazdy, podnośnik typu "żaba" i mały kolumnowy. Czy będę sam w warunkach garażowych mógł wymienić te ustrojstwa, szczególnie boli mnie ten element z tyłu silnika, przed przegrodą czołową kabiny.Pozdr i proszę o wyrozumiałość.

Napisano

To jest właśnie to, panowie poniżej średniego wieku nie znają znaków diakrytycznych (w szkole ich tego nie uczyli), dla przykładu jak można znaleźć coś o łosiu, znajdziesz ale coś o losie, bo piszesz kluczowe łoś, a oni piszą los.

Napisano
  • Autor

> To jest właśnie to, panowie poniżej średniego wieku nie znają znaków

> diakrytycznych (w szkole ich tego nie uczyli), dla przykładu jak

> można znaleźć coś o łosiu, znajdziesz ale coś o losie, bo

> piszesz kluczowe łoś, a oni piszą los.

Pisałem ( i piszę ) na różne sposoby, za uwagę dziekuję - uwzględnię, na naukę faktycznie nigdy nie jest za późno ( niezależnie od wieku ).Pozdrawiam

Napisano

Myślę, że jak umiesz się dostać pod samochód i masz czym coś dźwignąć, to powinieneś sobie poradzić z tą wymianą.

Napisano
  • Autor

> Myślę, że jak umiesz się dostać pod samochód i masz czym coś

> dźwignąć, to powinieneś sobie poradzić z tą wymianą.

W zasadzie też tak myślę ale chciałem po prostu skorzystać z wiedzy kogoś, kto faktycznie to już robił.Mam mocno ograniczony czas, samochód na okrągło jest w użyciu a w czasie kazdej naprawy niespodzianek nie można wykluczyć - tym bardziej jeżeli robi się daną rzecz pierwszy raz.

Napisano

Rozumiem że masz zamiar zmienić poduszki pod skrzynią i silnikiem.

Zasadniczym problemem i w zasadzie jedynym jest podparcie silnika. Jak już to zrobisz to bez obawy możesz się wziąść za odkręcanie poduszek. Nie powinno to sprawić jakiegoś problemu.

W Twoim wypadku obawiam się jedynie tego że może być cholernie niewygodnie wymienić te poduchy tylko za pomocą podjazdów. Będziesz się musiał składać jak pantograf zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Rozumiem że masz zamiar zmienić poduszki pod skrzynią i silnikiem.

Własnie tak!

> Zasadniczym problemem i w zasadzie jedynym jest podparcie silnika.

Będę się starał podpierać elementy bloku i skrzyni, by uniknąć jakiś odkształceń, przemieszczeń i wgniotów.

> W Twoim wypadku obawiam się jedynie tego że może być cholernie

> niewygodnie wymienić te poduchy tylko za pomocą podjazdów.

> Będziesz się musiał składać jak pantograf

Dlatego muszę to zrobić szybko, dopóki wiek na to pozwala hehe.gif

Napisano

> Własnie tak!

> Będę się starał podpierać elementy bloku i skrzyni, by uniknąć jakiś

> odkształceń, przemieszczeń i wgniotów.

U mnie wyglądało to tak: auto w górę, i pod miskę podstawiony został specjalny wysięgnik. Na nim oparł się silnik, no a potem to już wszystkie poduszki szły po kolei

> Dlatego muszę to zrobić szybko, dopóki wiek na to pozwala

hehe.gif

Napisano

nie pomoge ale pozdro dla ziomka wink.gif

Napisano
  • Autor

> nie pomoge ale pozdro dla ziomka

Dzięki Ziomku zza miedzy za łączność duchową. Przy okazji sugestii Vtorka, to powiem, że też mnie kusi wykorzystanie michy olejowej, jako bazy do podparcia silnika ( oczywiście poprzez odpowiednią dechę ). Mam jednak wątpliwości, czy jednak micha nie będzie protestowała ( mam blaszaną, nie alu ).Pozdrófka!

Napisano

A czy próbował ktoś podwieszać silnik na rurze wspartej (przez klocki drewniane) na rynienkach błotników tak jak proponuje Etzold przy wymianie paska wieloklinowego? Sam zastanawiam się czy błotniki wytrzymają taki eksperyment.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.