Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Popsute Bravo/ Brava/Marea - co dalej ?

Featured Replies

Napisano

Witam

Wiem, że jestem Nowy na forum, ale...

Zastanawiałem się dla czego na samej górze forum nie ma "Rozwiazania podstawowych wad lub usterek Bravy/Bravo/Marei..."

Chyba wszystcy wiedzą, że słabą stroną jest temperatura ( nie tylko )...

Ludzie mają prawie te same problemy, a na forum -> przecież to niedawno było... popatrz pare postów niżej, użyj SZUKAJ...

Użyłem SZUKAJ -> wpisałem : temperatur i dostałem w wyniku 2000 postów !

( biorąc na 1 post 5 sekund do odczytania - potrzeba prawie 3 godziny oby przeglądnąć wszystkie -> nie przeczytać tylko przeglądnąć ! )

Nie można tego jakoś usprawnić ? Opcji nie jest dużo: termostat, czujnik temperatury, Niuton ( walnięcie pięścią / pstryknięcie palcem w deskę rozdzielczą ), inne...

Dla czego czepiam się tej tematury ? - Bo Ja i mój znajomy (tez 1.9 JTD 105) mamy ten sam problem z wskaźnikiem temperatury... Pomaga tylko walnięcie w deske...

Czytając posty wnioskuję, ze coś nie tak jest z podłączeniem wskaźnika, ale... doczytałem się, że to wina umasowienia, które podobno znajduje się pod nogami pasażera z przodu ( ale ten co dał to info zastrzega, że nie znalazł tam nic u siebie ) i nie dziwie Mu się, że nic nie znalazł, bo co ma wspólnego walnięcie w deske z umasowieniem w nogach pasażera... chyba nie myśli, że drgania przechodzą tak daleko...

Jeśli ktoś wie, że sprawa dotyczy styków wskażnika, to nie można dać całego posta z opisem jak sie do tego zabrac ?

Nie pisząc, że po zdjęciu przedniej maskownicy itd... tylko zaczynając od tego JAK zdjąc tą maskownicę ! ( gdzie są śruby, zatrzaski, czego można sie spodziewać ).

Mam przykład -> często pojawiał się wątek jak wymątować oryginalne radio z Bravy... odpowiedzi -> poszukaj na forum tam jest opis... Można się zaszukać... A wystarczył by post ze zdjęciami gdzie są zatrzaski ( blaszki ) i taki post POWINIEN być podpięty na górze forum !

Przecież te pytania pojawiają się co pewien czas... po co ludzie zakładają nowe wątki i grupowicze się denerwują, że to niedawno było...

Może przydało by się "Podstawowe ABC" ?...

Ja wiem, że trzeba by było WYBRAĆ z opublikowanych wątków samą esencję,

... ale jak by to usprawniło...

( rozumiem, że prawie każdy przypadek jest inny, ale po pewnym czasie dochodzi sie do wniosku, że moje "przypuszczenia/objawy" zgadzają się z innymi opisami... To pomaga w zdjagnozowaniu usterki ! ) Zawsze będzie miał coś do wyboru ( a nie jak dotchczas -> poszukaj na forum... ) Forum jest Tak obszerne, że znalezienie czegoś to przypadek...

Wiem - wale z grubej rury i krytykuje forum ( jako Nowy... ), ale biorę udział w wielu forach i wiem, że wyjaśnienie podstawowych problemów UŁATWIA.

Czy jest ktoś ( iluś ), kto zbierze wszystkie podstawowe problemy i zbierze to wszystko w całość ? ( ma doświadczenie ) ? TAKA WIEDZA BĘDZIE NA SKARBĘ ZŁOTA !

Nie wiem, czy zauważyliście, ale liczba uzytkowników samochodów Bravo/Brava/Marea znacznie wzrosła ? A Problemy są te same... odsyłane ich do przeszukiwania forum w PODSTAWOWYCH problemach jest dyskryminacją - nie chcecie się podzielić wiedzą ? - Rozumiem - Nie dawno to było na forum... Nie dawno to znaczy kiedy ? - Forum jest tak POPULARNE, że nie dawno może znaczyć 2-4 miesiące...

Powiem tak:

Od 5 lat jestem Aktywnym uczestnikiem forum dotyczącym programowania komputerów (VB i VC+) i ZAWSZE jeśli odpowiadałem Komuś, że ma UŻYĆ wyszukiwarki na forum to PODAWAŁEM przykłady do linków z rozwiązanim problemów. Dla mnie odpowiedź w stylu : "użyj wyszukiwarki", gdzie wiadomo, że będzie kilkaset odpowiedzi jest pomocą ZEROWĄ ...

Wszystcy Mamy Takie Piękne Auta ...

Może dla tego WARTO założyć osobny kąćik ze znanymi ( wadami / problemami )...

To Tylko takie Nocne przemyślenia...

Napisano

>Może dla tego WARTO założyć osobny kąćik ze znanymi ( wadami ...

Ale teraz dowaliłeś chaja.gif

To jeździsz takim przyzwoitym autem i nie wiesz, że BBM-y wad nie mają ?

Zdarzają się im czasem gorsze humory, jakieś kaprysy, (nikt nie jest doskonały), ale zaraz wady icon_eek.gif

Napisano

> Może przydało by się "Podstawowe ABC" ?...

> Ja wiem, że trzeba by było WYBRAĆ z opublikowanych wątków samą

> esencję,

> ... ale jak by to usprawniło...

> Może dla tego WARTO założyć osobny kąćik ze znanymi ( wadami /

> problemami )...

Sorry, ale napiszę Ci to, co zwykle się odpisuje na takie posty, a co Cię tak bardzo denerwuje.

Jakbyś przeczytał podwieszony u nas FAQ, to byś się dowiedział, że mamy ŚMIETNIK !

Tam jest np. opis, jak wyjąć firmowe radio.

Napisano

> Zastanawiałem się dla czego na samej górze forum nie ma "Rozwiazania

> podstawowych wad lub usterek Bravy/Bravo/Marei..."

Przeczytaj podwieszony FAQ - w nim masz informację o kącikowym śmietniku. To jest właśnie nasze miejsce, gdzie zamieszczamy tego typu porady - w formie pdfów, jpgów, docy itd.

Taka forma jest zdecydowanie lepsza niż podwieszony wątek - bo wiele z tych porad jest dość obszernych, zawiera dokumentację zdjęciową, a co również bardzo ważne - przygotowane jest bezpośrednio do wydruku. Tak, że drukujesz i możesz z tym smigać do samochodu.

Napisano

Ale mnie zdenerwował wrrr.gif , nie przeczytał dokładnie o co chodzi w FAQ i teraz się jakiś świerzak prubuje panoszyć na forum. angryfire.gif

Napisano

nawiązując do tematu zebrania z postów info i zrobienia z tego konkretnego tematu, chciałbym nadmieniś, że na w/w już śmietniku są właśnie prace ludzi, którzy dla dobra ogułu coś takiego zrobili i nie wzieli za to pieniędzy.....

stworzenie takiego poradnika o jakim myślisz, to prawie jek napisanie książki naprawy......

a to się wiąże z czasem, itd.......

jeśli uważasz że masz na to czas i siły...to nic nie stoi na przeszkodzie, abyś np przeszukał jakieś 400 postów w konkretnym temacie, stworzył z tego jedną całość i wstawił to na kącikowy śmietnik ........

ja też jestem userem wileu forów od dobrych kilku lat ......

i wiem jakie są zasady na innych.......a są różne.....

nie wszędzie i żadko jest coś podawane na tacy......a są i takjie, gdzie na konkretną informację trzeba sobie zasłużyć własnym wkłądem pracy.....

na innych trzeba za to np. zapłacić wysyłając sms-a

tak więc tu nie jest tak źle......

wystarczy zajrzeć na kącikowy śmietnik, a jest tam mnóstwo przydatnych rzeczy.....

ps:

i przede wszystkim, niczym zacznie się oceniać lub krytykować, trzeba troszkę poznać życie tego forum oraz dać coś od siebie........

ps2:

dobrze też jest mieć w miarę uzupełniony profil, chyba że ktoś się wstydzi lub czegoś obawia......choć to wcale nie przymus....

ps3

ja już nie mam BBM-a .......ale nadal tu bywam, bo przez kilka lat się z tym kącikiem i tymi ludźmi w pewien sposób związałem

pozdrawiam

Napisano

BBM się nie psuje. Ma tylko humory.

Poza tym każdy by chciał wszystko na patelni.A pomęczyć się poszukać to łeeee. Napisz książkę typu SAM NAPRAWIAM jak miałem do TIPO porównamy z Zembowiczem i ..... daj se nafty z pouczaniem.

Bo my śFIATowcy jesteśmy nieco drażliwi na punkcie naszych padaczek.

A tobie jeszcze forum nie pasuje.

Panzerwagena masz czy co???????????????????

Napisano

> Panzerwagena masz czy co???????????????????

on nie.....

ale ja mam..... 270751858-jezyk.gif

yay.gifcool.gifyay.gif

Napisano

widzeże kolega faq nie czytał....

mamy ŚMIETNIK gdzie zamiezczone są wspaniałe referaty dotyczące naszych podstawowych problemów z BBMami.

tematy powracają bardzo często dlatego ze komuś tam np:udało się w inny sposób spuścić płyn ze wspomagania i często łatwiejszy.Forum jest od zadawania pytań!czasami krzyczymy na ludzi którzy nie używają opcji szukaj.ale w 100% słusznie.jak chcesz wiedzieć co jest z temperatura w aucie a nie chcesz posiedzieć i poszukać to jedź do aso oni pomoga z tym ze zapłacisz sporą kasę.więc nie wiem co lepsze szukanie czy wydawanie pieniędzy.

musisz tu trochę pobyć to bedziesz wiedział jacy ludzie są na forum BBM i jaki tu mamy klimat,dla mnie wszyscy tutaj są wielką rodziną i bez ich pomocy nie dał bym sobie rady z autkiem.

Napisano

> on nie.....

> ale ja mam.....

eee Ty się nie liczysz.

Ty jesteś z nami wink.gif

Napisano

> on nie.....

> ale ja mam.....

Jesteś przypadek szczególny nie podlegający leczeniu zakrecony.gifyay.gifyay.gif

Napisano

>.... chcesz wiedzieć co jest z temperatura w aucie a nie chcesz

> posiedzieć i poszukać to jedź do aso oni pomoga z tym ze

> zapłacisz sporą kasę.więc nie wiem co lepsze szukanie czy

> wydawanie pieniędzy.

kasa to jedno, a fachowa naprawa raz na zawsze to drugie wink.gif

w ASO nie naprawiamy tylko wydajemy kasę zlosnik.gif

Napisano

> ja już nie mam BBM-a .......ale nadal tu bywam, bo przez kilka lat

> się z tym kącikiem i tymi ludźmi w pewien sposób związałem

> pozdrawiam

i za to Ci chwała bow.gif

Napisano

No to chłopie dowaliłeś z grubej rury! Szukasz szybkich porad? Posiedź trochę poczytaj może przyda Ci się kiedy indziej (oby,nie).A mnie sie podoba jak jest! ok.gif

Napisano
  • Autor

Quote:

Examiner

...To jeździsz takim przyzwoitym autem i nie wiesz, że BBM-y wad nie mają ?

Faktycznie to są usterki... smile.gif

Quote:

Pieter2

...

Jakbyś przeczytał podwieszony u nas FAQ, to byś się dowiedział, że mamy ŚMIETNIK !

Tam jest np. opis, jak wyjąć firmowe radio.

Moj problem nie dotyczył radia ( to był przykład ) tylko wskaźnika temperatury.

Quote:

lepki

...Ale mnie zdenerwował , nie przeczytał dokładnie o co chodzi w FAQ i teraz się jakiś świerzak prubuje panoszyć na forum.

Ja jak pisałem post też byłem zdenerwowany...

FAQ przeczytałem ( chociaż "śmietnik" jakoś mi uciekł... )

Nie "Panosze się" tylko wyrażam Swoją skromną opinię - nie mam 270 postów jak Ty

Quote:

jackdob

i przede wszystkim, niczym zacznie się oceniać lub krytykować, trzeba troszkę poznać życie tego forum oraz dać coś od siebie........

Na krytyke nigdy nie szkoda czasu...

Quote:

jackdob

dobrze też jest mieć w miarę uzupełniony profil, chyba że ktoś się wstydzi lub czegoś obawia......choć to wcale nie przymus....

Nie za bardzo wiem czego Ci brakuje... e-mail / Imie bo takimi informacjami sie różnimy...

Quote:

Orzel47

..... daj se nafty z pouczaniem.

Nafta jest niezdrowa dla ludzi i samochodów...

Nikogo nie pouczam...

Quote:

quli

widze, że kolega faq nie czytał....

A Gdzie tam jest cos o Wskazniku temperatury ?

No chyba, że okulary są mi potrzebne ( może czas iść... )

Quote:

Robo963

No to chłopie dowaliłeś z grubej rury! ...

Wiem o tym, przecież sam napisałem:

...Wiem - wale z grubej rury i krytykuje forum ( jako Nowy... )...

Myślisz, że było mi łatwo ? Doskonale wiedziałem, że będe napiętnowany...

Przepraszam Wszystkich co uraziłem nie o to mi chodziło...

Napisano

> quli

> widze, że kolega faq nie czytał....

> A Gdzie tam jest cos o Wskazniku temperatury ?

> No chyba, że okulary są mi potrzebne ( może czas iść... )

przecierz napisałem żebyś sobie poszukał przy użyci opcji szukaj.a jak masz mało czasu na przegladanie i za dużo pieniędzy to jedz do aso...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.