Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koło zamachowe 1.1 spi warto??

Featured Replies

Napisano

Tak patrzyłem w archiwum i znalazłem nawet bardzo wyczerpującą odpowiedź ale do 900 a ja mam 1.1 icon_rolleyes.gif

Opinie są różne jedni że v max gorszy, a inni że bez zmian icon_eek.gif

To jak jest w końcu?? Ostatnio nie powiem Vmax mi skórę uratowała biglaugh.gif

I nie chciałbym jej spieprzyć.

Druga niektórzy piszą, a znajomi mówią, że mało co to daje, a po zamontowaniu silnik się pyrtoli sick.gif

I to jest pytanie co jest prawdą proszę wypowiedzcie się...

Za niedługo będę miał silnik na wierzchu i możliwość zmian lekkich więc jeśli warto to może się za to wezmę hmm.gif

Napisano
nic sie nie pytroli, silnik szybciej sie wkreca i szybciej schodzi z obrotow, przy tak slabym silniku jak 900 moze troche spasc elastycznosc pod obciazeniem ale wszystko zalezy ile zjedziesz to kolo
Napisano
  • Autor

Ale w tym wypadku mówię o 1.1 o 900 to dość się naczytałem i tera mnie interesuję czy w 1.1 to siakieś efekta powoduje??

Napisano

ja ma przy 1.2 zdjete ponad 2kg, jak kolega green napisal przy 1 osobie zyskasz troszke na przyspieszeniu ale praktycznie nieodczuwalne przy tylko takim modzie, wiec uwazam ze szkoda kasy. Jedyny problem jaki moze wystapic to gasniecie samochodu na biegu jalowym ale to zadka przypadlosc. Pomysl o zmianie programu nawet na gotowca z allegro w podobnej cenie a da ci to samo bedzie lepiej wchodzil na obroty bo spi sa troszke zamulone do 3500rpm

Napisano
  • Autor

> ja ma przy 1.2 zdjete ponad 2kg, jak kolega green napisal przy 1

> osobie zyskasz troszke na przyspieszeniu ale praktycznie

> nieodczuwalne przy tylko takim modzie, wiec uwazam ze szkoda

> kasy. Jedyny problem jaki moze wystapic to gasniecie samochodu

> na biegu jalowym ale to zadka przypadlosc. Pomysl o zmianie

> programu nawet na gotowca z allegro w podobnej cenie a da ci to

> samo bedzie lepiej wchodzil na obroty bo spi sa troszke zamulone

> do 3500rpm

Sorry nie napisałem od razu

clown.gif Mam założony kolektor wydechowy, dolot będę się starał zdobyć yankowy, na program jadę do Tommiego i dlatego się pytam o koło zamachowe w tym przypadku da to coś?? Czy tak jak mówi kolega dać sobie siana?? hmm.gif

Napisano

Wydaję mi się że jak dłubiesz coś więcej to może i warto ale co do tych modów które napisałeś szkoda kasy i roboty żeby zmieniać na lekkie koło ...

Napisano

> nic sie nie pytroli, silnik szybciej sie wkreca i szybciej schodzi z

> obrotow, przy tak slabym silniku jak 900 moze troche spasc

> elastycznosc pod obciazeniem ale wszystko zalezy ile zjedziesz

> to kolo

Ja mimo problemó polecam odciazac koło.

Daje spore efekty nawet w seryjnym silniku - koszt niewielki 60 - 80 zł a zawsze jakis poczatek modyfikacji.

V.max u mnie 148 - 152 km/h i ani kilometra wiecej grinser006.gif

Napisano

> Ale w tym wypadku mówię o 1.1 o 900 to dość się naczytałem i tera

> mnie interesuję czy w 1.1 to siakieś efekta powoduje??

Efekty: naciskasz na pedał gazu i nawet lekko dłubniety silnik szybciej sie wkreca na obroty,

Tania idobra modyfikacja

Napisano

> Wydaję mi się że jak dłubiesz coś więcej to może i warto ale co do

> tych modów które napisałeś szkoda kasy i roboty żeby zmieniać na

> lekkie koło ...

Neizuepłenie wg mnie lpeije podmienic na lekki zamach naprawde.

A mit o jezdzie pod górke jest nieprawdziwy jechałem pod ostre wzniesienie niedawno przez kilometr i auto cały czas sie rozpedzało.

Napisano
  • Autor

> Neizuepłenie wg mnie lpeije podmienic na lekki zamach naprawde.

> A mit o jezdzie pod górke jest nieprawdziwy jechałem pod ostre

> wzniesienie niedawno przez kilometr i auto cały czas sie

> rozpedzało.

Ale ile zebrać 1, 1,5 kg??

hmm.gif

Napisano

> U mnie to kolo robi za ok 25 -30 zeta.

Ja płaciłem 70 zł u mp-rally. Nie jestem w stanie ci powiedzieć ile daje sam zamach, bo jak składałem autko to zmieniłem skrzynię na krótszą, i założyłem mocny N-kowy komputer, zamach mam zrobiony do ok 4,~~ (min w Agrupie to 4 kg.), seria ma 6,5 kg. ,rób zamach i nie zastanawiaj się. W każdym razie silnik wkręca się momentalnie, prędkość max nie wiem (zerwana linka prędk.) elastyczność spadła - nie ma cudów, ale redukcja biegu pod górę i leci jak gupi. pozdro

Napisano

Owszem odchudzanie koła daje dużo przy większych modyfikacjach. Średnio odchudza się około 20% i auto lepiej się wkręca. Jeśli chodzi o uwagi że silnik się pieprzy... to może tak być jak ktoś spartoli robotę i koło będzie niewyważone. Natomiast jeśli chodzi o słabnięcie pod górkę... na samym stoczonym kole, bez innych przeróbek tak właśnie jest, bo wiadomo nie od dziś że jak coś jest cięższe to dłużej się toczy i zachowuje pęd, a im lżejsze tym bardziej reaguje na wszelkie opory. Nie ma bata żeby 126p czy CC700 szły pod górę tak samo na odchudzonym i seryjnym kole.

Napisano

> 126p czy CC700 szły pod górę tak samo na odchudzonym i seryjnym

> kole.

i tu sie klego mylisz latalem na zebranym kole prawie do wienca i szedl pod gore ze hoho i seryjne maluszki w tyle zostawaly

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.