Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozrząd C16NZ prośba o pomoc???

Featured Replies

Napisano

hejka.

Mam taki problem ze przy wymianie rozrzadu natknąlem sie na maly problem z kołem pasowym-(zdiąłem go dopiero wczoraj jak wymienialem termostat), nie mogłem ga zdiac więc pasek rozrządu+ rolka napinajaca zostały wymienione bez zdejmowania tego kola i tu jest moje pytanie:

czy tryb od wału korbowego powinien być ustawiont w takiej pozycji(zdiacie zaczerpniete z jakiegoś posta- sorki ze bez pytania). U mnie znak nie jest na równo w dól tylko o dwa ząbki w lewo...

samochod chodzi nawet bez wiekszych problemow tylko ze jest słaby, strasznie minie to wpienia... mało tego po załozeniu rozrządu musialem przyspieszyc zapłon.

Prosze autokącikowiczów o pomoc jak jest z tym znakiem na trybie od walu korbowego, czy faktycznie przestawilem rozrząd czy szukac przyczyny gdzie inndziej(tylko czy przy przestawieniu o dwa ząbki by samocghod tak chodził???

pozdrawiam:)

Napisano

>

> czy tryb od wału korbowego powinien być ustawiont w takiej

> pozycji

Dokładnie tak. Znak na górnym kole na wyszczerbienie na górnej części obudowy, znak na dolnym kole tak jak na fotce.

> U mnie znak nie jest na równo w dól tylko o dwa ząbki

> w lewo...

Masz przestawiony rozrząd. Objawem oprócz mulenia i stukania panewk bedzie opóźniony zapłon.

> po załozeniu rozrządu

> musialem przyspieszyc zapłon.

No właśnie.

Rozbieraj jeszcze raz i popraw. W sierpniu to przerabiałem u siebie wink.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

No i wszystko ładnie hula.... dzis po pracy przestawiłem rozrząd zgodnie ze znakami, zapłon wrócił do pierwotnego orginalnego ustawienia a ja ciesze sie piękną kulturą pracy silnika i wreszcie mocą(jak na silnik 1,6):) A tak wyglądał mój rozrząd, zdiećie dolnego trybu- górny zgodnie ze znakami:)

Napisano

> A tak wyglądał mój rozrząd

Toś "lekko" przesadził.... grinser006.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Toś "lekko" przesadził....

> Pozdroofka

tak zzzzdeczka spineyes.gif

Napisano

A ja mam takie pytanko: Czy w Silniku X16SZ też można spokojnie ustawić pasek na znaki i nic się nie stanie? Wymieniałem UPG i mechanik założył mi nowy pasek nie ustawiając rozrządu na znakach tylko na starych ustawieniach. Asterka mi muli i na LPG pociągnie 120km/h max a na Pb 130km/h. Czy to może być przyczyną braku przyspieszenia i Vmax? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Napisano

> Czy w Silniku X16SZ też można spokojnie

> ustawić pasek na znaki i nic się nie stanie?

No przecież po to one tam są wink.gif

> i mechanik założył mi nowy pasek nie ustawiając rozrządu na znakach tylko na starych ustawieniach.

Teoretycznie powinno byćOK, pod warunkiem, że nie ruszał ani walem ani walkiem rozrzadu. Ale nie chce mi sie w to wierzyć, przecież zdejmowal głowicę, szansa na to, że walek się obrócił jest ogromniasta.

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.