Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lancia Dedra - co sądzić o tym wynalazku?

Featured Replies

Napisano

Pytanie odnoszę do tych którzy mieli już styczność z Lancią, szczególnie Dedrą. Jako że przymierzam się do zmiany pojazdu rozważam taki zakup, gdyż kusi mnie stosunek ceny auta do jego wielkości i wyposażenia. hmm.gif Interesują mnie wady tego samochodu, oraz zużycie paliwa, trwałość, ceny i dostępność części zamiennych, sprawność zawieszenia i hamulców itp. Wygląd jest kwestią gustu, dla mnie mogłaby być ładniejsza ale nie potrzebuję auta do lansu...

Jeśli ktoś miał styczność z tym modelem niech wypowie się przeciw (bo argumenty za już mam).

Napisano

> Jeśli ktoś miał styczność z tym modelem niech wypowie się przeciw (bo

> argumenty za już mam).

Prywatnie styczności nie miałem, ale...

Jakiś czas temu Dedrami jeździł BOR (no, spory czas temu :-D)

Wtedy jeszcze auta te, po zakończeniu przewidzianego okresu eksploatacji szły pod młotek i mógł kupić je każdy, ale ZTCW to najpierw szły "wewnątrzzakładowo" (rodzina wtedy tam robiła, to wiem :-D).

Nie wziął tego NIKT z firmy.

Mimo, że auta z cyklu "pełen serwis w ASO, na bogato".

Inne marki (Tempra, Croma, Tipo, Polonez :-D) a i owszem, szły, zwłaszcza chętnie brali kierowcy, bo ZTCW to mieli jakiś extra bonus przy odkupie, ale na Dedry chętnych nie było.

Może to coś rozjaśni ;-D

Dołożę jeszcze, że auto dość nietypowe, więc może się okazać, że będziesz musiał się zakolegować z ASO Fiat...

Napisano

> Dołożę jeszcze, że auto dość nietypowe, więc może się okazać, że

> będziesz musiał się zakolegować z ASO Fiat...

Biorąc pod uwagę, że niemal wszystkie podzespoły mechaniczne są IDENTYCZNE jak w typoszeregu Tipo/Tempra to ciekawe co piszesz.....

zlosnik.gif

Napisano

> Biorąc pod uwagę, że niemal wszystkie podzespoły mechaniczne są

> IDENTYCZNE jak w typoszeregu Tipo/Tempra to ciekawe co

> piszesz.....

NIEMAL.

Słowo klucz...

Wiesz, wystarczy parę uprzykrzających życie pierdół i może być niefajnie.

Bo w aucie za 5000 PLN naprawa czegoś za co ASO woła "pincet złoty, piękny kawalerze" to już POWAŻNY wydatek.

Napisano

napisałem "niemal" bo np różnią się spinki podtrzymujące wygłuszenie klapy silnika hehe.gif

Chcesz, pożyczę ci Eper, sam sobie popatrzysz. Silnik, zawieszenie, hamulce, układ przeniesienia napędu, spora częśc wydechu (bądź cały - w zaleznosci od wersji) są wymienne z Tipo/Tempra, a jest też dużo części wymiennych z Bravo/Brava/Marea.

Niezmienia to faktu, ze ja bym dedry nie kupił, bo jest po prostu brzydka. Natomiast oragnięcie jej od strony technicznej nie wymaga drenowania kieszeni.

Napisano
  • Autor

Quote:

Natomiast oragnięcie jej od strony technicznej nie

wymaga drenowania kieszeni.

O, właśnie to mnie interesuje.....cfaniaczek.gif Pal sześć wygląd.

Napisano

Co do Dedry to teść miał taką 5 lat temu. Używał jej względnie miło, psuła się tyle co i inne samochody więc w normie. Natomiast miał bo mu synek zrobił crash test i z blacharki niepognieciony został tylko wlew paliwa ale pasażerom nic się nie stało - a mogło.

To był diesel ~100 kucykowy więc chodził szybko i elestycznie. Wygodnie się w niej siedziało ;-))

Napisano

tylko nie wpadnij na pomysł. ze ja ci Dedrę polecam zeby.GIF co to to nie.

Napisano
  • Autor

> tylko nie wpadnij na pomysł. ze ja ci Dedrę polecam co to to nie.

Ja nie napalam się na Dedrę, na razie rozważam różne alternatywy....

Napisano

Popytaj w Lancia Klub Polska. Poprzegladaj forum z fotkami... napisz e-mail. Fanatycy, takze jestem pewien, ze pomoga, doradza co zrobic.

LINK

Nie zapomne tego... pierwsze forum o tematyce samochodowej to wlansie LKP. Pozniej trafilem na trop AutoKacika grinser006.gif

Napisano

Jak chcesz to na priv podam nr tel do gościa który zajmuje się Lanciami (naprawami, handlem całymi , częsciami itp) - ma na placu kilka egzemplarzy dedry, delty, kappy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.