Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wąż w układzie wspomagania

Featured Replies

Napisano

Witam. Czy ktoś ze szczęśliwych posiadaczy EPC mógłby mi podać nr kat. węża gumowego łączącego zbiornik wyrównawczy oleju wspomagania, z rurą metalową prowadzącą do pompy. Silnik X16SZ bez klimatyzacji, pasek wielorowkowy. Cieszył bym się gdybym mógł zobaczyć rysunek z jakiejś serwisówki.

Poprzedni właściciel po skróceniu (chyba) tego węża zamocował zbiorniczek niżej przy pomocy drutu. Chciałbym to uporządkować.

Dzięki z góry i pozdrawiam.

Napisano

To są twoje węże. Rzuć okiem i powiedz o który ci chodzi smile.gif

277858342-weze.jpg

post-36940-1435247600968_thumb.jpg

Napisano

hehe lelek mialem identycznie postapic, jako ze nie wiedzialem o ktory dokladnie waz chodzi juz mialem wklejac zdjecie i pytac, zeby dopiero podac numer, ale mysle lelek bedzie szybszy, wiec odswiezylem i nie pomylilem sie hehe.gif

Napisano

> hehe lelek mialem identycznie postapic, jako ze nie wiedzialem o

> ktory dokladnie waz chodzi juz mialem wklejac zdjecie i pytac,

> zeby dopiero podac numer, ale mysle lelek bedzie szybszy, wiec

> odswiezylem i nie pomylilem sie

20.GIF

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki! Po cichu na Ciebie liczyłem. To jest wężyk przy którym jest oznaczenie 1-EJ.

A swoją drogą, zastanawiam się czy Ty swój samochód rozebrałeś na czynniki pierwsze, obfotografowałeś i złożyłeć spowrotem? Od początku mojej obecności na tym forum podziwiam Twoją wiedzę. Pomyślałem sobie, gdybyś kiedyś (nie daj Boże) zmienił samochód i przeniósł się do innego kącika, my biedne żuczki musieli byśmy zrobić to samo. Bez Ciebie nie dali byśmy tu sobie rady!

Napisano

Myslę, że to może być nr 1 czyli RURKA SSANIA, ZBIORNIK DO POMPY albo nr 3: WĄŻ I PRZEWÓD, ZESP., SSANIE, ZBIORNIK DO POMPY

w zależności czy rurka tworzy całość z wężykiem czy jest łaczona.

Jeżeli 1 to numery:

90372793

9 51 779

Jeżeli 3 :

90447986

9 51 361

Na pociechę powiem, że pasują od silników:

14NV,C14NZ,14SE,C14SE,X14NZ,16NZR,C16NZ, X16SZ,X16SZR,C16SE

czyli na szrocie nie powinno być kłopotów.

Napisano

Daliśmy posta jednocześnie zlosnik.gif

A co do fotek. Jakiś rok temu, kiedy już po roku obecności na forum zorientowałem się jakie najczęściej padają pytania, obfotografowalem co bardziej newralgiczne punkty samochodu, coby mieć przygotowane foty na wypadek tych pytań zlosnik.gif

Zobacz u siebie czy ten wąż gumowy od zbiorniczka jest zaciśnięty opaską na rurce metalowej czy jest zakuty na niej. Jeżeli zaciśnięty opaską to możesz wymienić sam wężyk - nie musi być oryginał, możesz dobrać jakiś w sklepie byle był grubościenny (ciśnienie). Jeżeli jest zakuty, to niestety musisz wymienić całość - niestety tylko szrot. Choć jakiś czas temu widzialem gdzieś przy drodze banner reklamowy, w rodzaju: Węże gumowe, ZAKUWANIE przewodów, czyli można by się pobawić.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Rzeczywiście na obu końcach rurki wężyki są zaciśnięte fabrycznie, a więc nr 3. Czy oznacza to że samego wężyka do zaciśnięcia opaskami kupić nie można? Należy więc szukać całego zespołu?

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Odpowiedziałeś mi gdy pisałem. Dzięki.

Napisano
  • Autor

Myślę, że usuwając tę zakuwkę można by na to miejsce założyć wąż i zacisnąć opaską, bez zakuwania. Kwestia tylko dobrania odpowiedniego węża. Z zakuciem też nie powinno być problemu, może to zrobić każdy zakład zajmujący się hydrauliką siłową. Tylko, niestety, trzeba by to wszystko zdemontować.

Napisano

> Myślę, że usuwając tę zakuwkę można by na to miejsce założyć wąż i

> zacisnąć opaską, bez zakuwania. Kwestia tylko dobrania

> odpowiedniego węża.

Zgadza się. Żeby tylko nie przeciekało spod opaski kiedy pójdzie ciśnienie.

> Z zakuciem też nie powinno być problemu,

> może to zrobić każdy zakład zajmujący się hydrauliką siłową.

> Tylko, niestety, trzeba by to wszystko zdemontować.

No niestety... Ale skoro masz już rozbierać to nie będzie taniej wsadzić całość ze szrotu niż kupować wąż i zakuwać go? wink.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Ale skoro masz już rozbierać ...

No właśnie, nie chciałem rozbierać. Chciałem tylko kupić rurkę i zacisnąć opaskami. Dlatego zapytałem o jej nr . Myślałem że występuje jako część zamienna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.