Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie halogeny ??

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam sie nad zakupem halogenow do berlingo. Niemam fabrycznych miejsc w zderzaku. Co byscie polecili ?? Jest wogole sens wydawac na to kase ?? Spodobalo mi sie takie coś wie ktoś jak wyglada z montazem no i cena za taki bajerek ? A moze ktos wie jak to swieci ?? Z gory dzieki za pomoc

Edit:

No dobra, tak sobie czytam po necie i te helli pewnie beda za drogie, kto z Was ma te takie soczewkowe (takie male okragle) i moze powiedziec jak to swieci ??

Napisano

kto z Was ma te takie soczewkowe (takie male okragle) i moze

> powiedziec jak to swieci ??

Witam!!!

Miałem takie kiedyś w Poldku tyle ,że nie okrągłe a takie podłużne,wyglądały trochę jak lampy u nieoznakowanych wozów policyjnych.

A co do świecenia było tak-swieciły żółciutkim swiatłem(mimo niebieskich kloszy),ale nie wiele było widać od nich,owszem w zimie na śniegu było lepiej. Za to z przeciwka we mgle byłem zauważany wcześniej(robiliśmy testy) niż na fabrycznych.

Napisano

> Zastanawiam sie nad zakupem halogenow do berlingo. Niemam fabrycznych

> miejsc w zderzaku. Co byscie polecili ?? Jest wogole sens

> wydawac na to kase ?? Spodobalo mi sie takie coś wie ktoś jak

> wyglada z montazem no i cena za taki bajerek ? A moze ktos wie

> jak to swieci ?? Z gory dzieki za pomoc

> Edit:

> No dobra, tak sobie czytam po necie i te helli pewnie beda za drogie,

> kto z Was ma te takie soczewkowe (takie male okragle) i moze

> powiedziec jak to swieci ??

zadaj sobie pytanie po co???ile razy ich użyjesz w ciągu roku???no chyba,że chcesz jeździć non stop z włączonymi i oślepiać innych...takim wale długimi po oczach grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> zadaj sobie pytanie po co???ile razy ich użyjesz w ciągu roku???no

W sumie tak, a nie bedzie na nich widac lepiej np w sniezycy? ? W gorach nieraz jezdzilem w ciezkich warunkach

> chyba,że chcesz jeździć non stop z włączonymi i oślepiać

> innych...takim wale długimi po oczach

Nie nie nie, ja nie z tych, sam bym ich najchetniej kijem nauczyl odpowiedniego uzytkowania swiatel. Pozatym z tego co zauwazylem to te male okragle nie oslepiaja Ale olsepianie za oslepianie to tez nienajlepsze rozwiazanie-jak sie ktos zagapi i wjedzie w Ciebie na czolowe ??:P

Napisano

> W sumie tak, a nie bedzie na nich widac lepiej np w sniezycy? ?

czy ja wiem.one rozświetlają dobrze drogę tylko przed samym zderzakiem więc nawet jak coś zobaczysz to i tak będzie za późno na hamowanie,ja ich używam tylko w baaaardzo gęstej mgle żeby inni mnie lepiej widzieli

>Ale olsepianie za oslepianie to

tez nienajlepsze rozwiazanie-jak sie ktos zagapi i wjedzie w

> Ciebie na czolowe ??:P

ale dzięki temu taki człowiek wie co to znaczy oślepienie

Napisano

>Jest wogole sens

> wydawac na to kase ??

Jesli mieszkasz na bagnach lub czesto podrozujesz przez podmokle tereny gdzie o mgle nietrudno to sens jest. W innym wypadku troche gorzej.

Ja doposazylem moje auto w halogeny i przez rok wlaczylem je... 2 razy i to na zasadzie: mam to wlacze ale i bez nich bym sobie spokojnie poradzil.

Inna sprawa, ze auto bezdyskusyjnie zyskuje na "rasowym" wygladzie (mowa o lampach fabrycznych montowanych w przewidzianych do tego miejscach).

Napisano

> Ja doposazylem moje auto w halogeny i przez rok wlaczylem je... 2

> razy i to na zasadzie: mam to wlacze ale i bez nich bym sobie

> spokojnie poradzil.

ty moze tak... ja czesto wlaczam jak lece na trasie i jest gesta mgla

dlaczego? zeby jakis swir jadacy z naprzeciwka co wpadnie na pomysl wyprzedzania zauwazyl mnie na tyle wczesnie zeby zrezygnowac ze swoich zamiarow wink.gif

druga sprawa.. jezdzenie po mega dziurawych drogach... halogeny swietnie sie wtedy sprawdzaja bo doswietlaja droge zaraz przed autem ok.gif (oczywiscie jezdze tak tylko wtedy jak nikogo przede mna nie ma ok.gif )

Napisano

Podejrzewam ze cena jest odpwiednia z 1000 PLN jak nic. No i jeszcze nie wiadomo, jak dlugo bys z tym jeżdził - skoro kradna zwykłe halogeny przeciwmgłowe frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.