Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Focus C-MAX

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie, czy ktoś jeździ takim autem. Chciałbym dowiedzieć się jak to auto się zachowuje, ile pali itp.

Pozdrawiam

Miser

Napisano

Moj sasiad ma takiego Focusa 5 dzwiowego jezdzi niem od roku nei dolozyl do niego ani zlotowki. Pali mu okolo 7 litrow benzyny jak przycicisnie to i wiecej. mowi ze co do porwadzenia dynamiki nei ma zadnych zastrzezen

Napisano

> Moj sasiad ma takiego Focusa 5 dzwiowego jezdzi niem od roku nei

> dolozyl do niego ani zlotowki. Pali mu okolo 7 litrow benzyny

> jak przycicisnie to i wiecej. mowi ze co do porwadzenia dynamiki

> nei ma zadnych zastrzezen

Ja znam juz takich co nic nie dokladali do aut, jeden jak kupil ladne autko, to po 3-4latach samochod nadawal sie na zlom. Ale jaka oszczednosc screwy.gif

Napisano

> Ja znam juz takich co nic nie dokladali do aut, jeden jak kupil ladne

> autko, to po 3-4latach samochod nadawal sie na zlom. Ale jaka

> oszczednosc

Dokładnie do auta wcale nie trzeba dokładać bo i po co?? Lepiej nie mieć nic sprawnego. Po co coś naprawiać skoro znowu może się zepsuć. Poza tym im więcej rzeczy w samochodzie zepsutych tym mniej będzie się psuło w dalszej exploatacji wink.gif

Napisano

Pisałem kiedyś o pierwszych spostrzeżeniach. Dzisiaj zajrzałem na forum i postanowiłem coś nowego napisać.

Mam C-Maxa 1,6 TDCi 109KM.

Wrażenia:

- świerszczyki, o których pisałem - poznikały

- zawieszenie przestało hałasować

- silnik jest wyjątkowo cichy z zewnątrz i prawie niesłyszalny wewnątrz (niestety potwierdzam to co pisałem - podstawowym źródłem hałasu jest wiatr - hałas dobiega od strony szyby czołowej)

- pali od 6 do 10 litrów (miasto/trasa - nie miałem okazji dokładnie sprawdzić w trasie i odrębnie w mieście - do tej pory tak to wychodzi)

- nic a nic się nie psuje (przejechałem w dwa miesiące ok. 10 tys. km. - żadne usterki nie ujawniły się)

- niesamowicie wygodny, dostojny, łatwy (i niezwykle) przyjemny w prowadzeniu (ale te niesczęsne podmuchy wiatru - przy prędkości powyżej 120 km/h lepiej uważać na wszelkie podmuchy wiatru)

- prowadzenie na wprost - hmmm.... w koleinach na zimowych oponach myszkował - na letnich i felgach 16" - to samo... :-(

- w mojej wersji (FXGold) jest wiele bardzo przyjemnych "extrasów" - np. czujnik deszczu, zmroku, podłokietniki, schowki, radio MP3 Sony, klima dwustrefowa - ale najlepsze (i najciekawsze) czeka pasażerów z tyłu - rewelacyjny system "powiększania przestrzeni" - tylne fotele można odsunąć i wtedy masz przestrzeni jak w Maybachu (no, może prawie tyle samo)

- no i samochód nie rzuca się w oczy (o to mi głównie chodziło - nie mam kompleksów i nie potrzebuję aby mnie zauważono - kupiłem "niewyzywający" samochód, którego nigdy nie stuninguję i nie "zdreszę" (vel "zdresuję")

Pozdrawiam

cfaniaczek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.