Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapasowe kluczki

Featured Replies

Napisano

Dzień dobry

Czy ktoś z klubowiczów próbował kupić kluczyk do BBM z immobilajzerem i wie ile to może kosztować. Pytalem u magika dorabiającego kluczyki ale zaśpiewał 150 pln za szt. Może wiecie gdzie można dostać surowe kluczki lub gdzie można dostać transponder pasujący do BBM (albo wiecie jaki typ transpondera tam zastosowano). Planuję zainstalować alarm więc kupiłbym taki ze "scyzorykiem " dołożył transponder i smile.gif

Napisano

jesli dobrze pamietam to dorobienie kluczyka kosztowalo mnie 75 pln...a transponder byl wyciagniety ze starego kluczyka i wlozony do nowego...jest to chyba najbardziej ekonomiczne rozwiazanie palacz.gif

Napisano
  • Autor

> jesli dobrze pamietam to dorobienie kluczyka kosztowalo mnie 75

> pln...a transponder byl wyciagniety ze starego kluczyka i

> wlozony do nowego...jest to chyba najbardziej ekonomiczne

> rozwiazanie

Niestety mam tylko klucz matkę bo normalne niemiec posiał

Napisano

Mam podobny problem , potrzebowal bym 2 kpl kluczykow poniewaz tyle ze ja mam tylko zwykly nie mam kluczyka matki frown.gif niestety ale poprzedni wlasciciel kajs go posial razem z kluczykiem od alarmu frown.gif

Napisano

> Niestety mam tylko klucz matkę bo normalne niemiec posiał

to jesteś w dobrej sytuacji, musisz kupić 2 nowe niebieskie klucze z wbudowanymi transponderami, dociąc je i zakodować przy użyciu matki. opis kodowania widziałem w śmietniku.

możesz też kupić jakieś dwa przypadkowe klucze niebieskie, kupić puste klucze ala matka do docięcia, wsadzić transpondery do tych kluczy i je zakodować. z tego co czytałem tutaj na foru powinno zadziałać.

nowych kluczy poszukaj u ludzi z allegro albo w aso, choć to drogi wariant oslabiony.gif

Napisano

> Mam podobny problem , potrzebowal bym 2 kpl kluczykow poniewaz tyle

> ze ja mam tylko zwykly nie mam kluczyka matki niestety ale

> poprzedni wlasciciel kajs go posial razem z kluczykiem od alarmu

Mozna spokojnie dokodowac nowy kluczyk posiadając tylko jeden niebieski. W punktcie dorabiania kluczy mi to zrobili razem z dorobieniem nowego kluczyka za 100PLN a trwało to wszystko w sumie 3 min, tylko w nowym kluczyku nie mam pilota od alarmu i centralnego.

Napisano

sie wtrace zlosnik.gif z tego co kumam to piszesz ze masz tylko kluczyk brazowy i zadnego niebieskiego. wiec zeby miec niebieskie to kup z allegro dwa surowe klucze po 20 zl u "klucznika" dorobia ci dwa transpondery po 70zl sztuka i we wlasnym zakresie musisz zatopic transponderki w kluczykach i koniec kropka zlosnik.gif

Napisano

> Niestety mam tylko klucz matkę bo normalne niemiec posiał

Radzę dorobić niebieski, dlatego bo jak się zniszczy to pieniążki uciekną z kieszonki i to dość spore. Matką (czyli brązowym kluczykiem) kodujemy transpordery nowych kluczyków do immobilasera w naszym aucie mlot.gifPowodzenia drive.gif

Napisano
  • Autor

> sie wtrace z tego co kumam to piszesz ze masz tylko kluczyk brazowy

> i zadnego niebieskiego. wiec zeby miec niebieskie to kup z

> allegro dwa surowe klucze po 20 zl u "klucznika" dorobia ci dwa

> transpondery po 70zl sztuka i we wlasnym zakresie musisz

> zatopic transponderki w kluczykach i koniec kropka

W starych postach znalazłem informację że do BBM pasują transpondery od VW. Znalazłem gostka na allegro który ma takie po 8 pln ale nie wiem czy na pewno będą działały. Może ktoś robił taki eksperyment z podmianą transpondera naVW.

jakby to się dało zrobić to kupię alarm ze "scyzorykiem" dołożę transponder i smile.gif

Napisano

Też jestem zainteresowany tematem bo mam tylko kluczyk matke i szukam jakiegoś taniego sposobu na niebieski....

Napisano

> Mam podobny problem , potrzebowal bym 2 kpl kluczykow poniewaz tyle

> ze ja mam tylko zwykly nie mam kluczyka matki niestety ale

> poprzedni wlasciciel kajs go posial razem z kluczykiem od alarmu

To widze, że kolega ma ten sam problem co ja. Również mam tylko 1 niebieski i klucznik dorobił mi tylko w zapasowym "ząbki", bez transpondera, bo nie dał rady. Podobno nie tak łatwo IMO wgrać, a jak już się okaże, że to Fiat Code 2 to całkiem dupa blada. Spać z kluczykiem i pilnować jak oka w głowie. cool.gif

PS. jak ci się ua coś załatwić, to daj znać.

Napisano

heh cena w ASO za dodatkowy kluczyk niebieski z transponderem to 197zł, a cena za komplet (2 niebieskie i czerwony) 395zl......zdeczka zadużo......... confused.gif

Napisano

> heh cena w ASO za dodatkowy kluczyk niebieski z transponderem to

> 197zł, a cena za komplet (2 niebieskie i czerwony)

> 395zl......zdeczka zadużo.........

z guziczkiem do alarmu poznad 300zł za jeden kluczyk faint.gif

Napisano

> To widze, że kolega ma ten sam problem co ja. Również mam tylko 1

> niebieski i klucznik dorobił mi tylko w zapasowym "ząbki", bez

> transpondera, bo nie dał rady. Podobno nie tak łatwo IMO wgrać,

> a jak już się okaże, że to Fiat Code 2 to całkiem dupa blada.

Guzik prawda - kupujesz transponder R/W i kopiujesz numer z tego co masz na nowy. W BBM nie było nigdy Fiat Code 2 - więc tutaj problemu nie ma - zresztą przy FC2 masz możliwość zamówienia karty kodowej za parenaście zlotych w serwisie.

Napisano

> Guzik prawda - kupujesz transponder R/W i kopiujesz numer z tego co

> masz na nowy. W BBM nie było nigdy Fiat Code 2 - więc tutaj

> problemu nie ma - zresztą przy FC2 masz możliwość zamówienia

> karty kodowej za parenaście zlotych w serwisie.

a gdzie kupić taki transponder...??

Napisano

> z guziczkiem do alarmu poznad 300zł za jeden kluczyk

Też kiedyś zgubiłem kluczyk i w aso krzyczeli wtedy kolo 450 za klucz z pilotem ale poszedłem na Gliwicką giełdę i dorobiłem bez problemu. Nawet gość dał czas na sprawdzenie czy działa. Mają urządzonko do programowania kluczy trwa to 5 min i nie ma problemu w działaniu. Wygląd dorobionego klucza jest bardzo zbliżony do oryginału. Pozdrawiam

Napisano

u mnie w miasteczku u kolesie ktory mi kodowal "czipik" sam mozna kupic za 20zl. ja nie mam kluczyka wzorcowego wiec musialem zaprogramowac u niego i kupilem sam zaprogramowany czipik za 70zl - mozna go wepchnac w co sie chce albo na stale przykleic pod osolna stacyjki i tez dziala zlosnik.gif jak umiesz sobie sam zaprogramowac i massz czym to kupuj te scyzoryki i czipiki. scyzoryk ci dopiluja pod kluczyk wzorcowy a czipiki sobie zaprogramujesz i ukryjesz w scyzoryku zlosnik.gif i w droge zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Czy ktoś róbował zaprogramować inny transponder niż oryginalny obojętne z kluczyka matki czy przez kopiowanie ?

Jeśli tak to jaki (typ model gzie kupiony) i z jakim skutkiem . Nawet jeśli skończyło sie to niepowodzeniem to i tak napiszcie przynajmniej będzie wiadomo czego unikać. Kluczykowcy to robią więc muszą skądś brać czyste kluczyki lub transpondery.150 pln za sztukę to moim zdaniem za drogo

Napisano

no drogo bo fachowo zlosnik.gif placisz za usluge i klamoty a nie tylko za klamoty zlosnik.gif czipik ci pisalem mozna goly za 20zl kupic a kluczyk za max 25zl jak mozesz sam zaprogramowac to smialo zlosnik.gif

Napisano

150 pln

> za sztukę to moim zdaniem za drogo

no ja nie mówiłem nic o 150. Nie pamiętam ile dałem za mój ale poniżej 100 napewno.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.