Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie o MAREA

Featured Replies

Napisano

witam ja z koncika Cento, mam pytanko bo bede zmienial prawdopodobnie na MAREA czy doradzacie mi ją, na co szczegolnie trzeba zwrócić uwagę przy zakupie MAREY.

pozdrawiam i dzieki

Napisano

> witam ja z koncika Cento, mam pytanko bo bede zmienial prawdopodobnie

> na MAREA czy doradzacie mi ją, na co szczegolnie trzeba zwrócić

> uwagę przy zakupie MAREY.

> pozdrawiam i dzieki

tak doradzimy palacz.gif na co patrzeć na to czy nie bita bokser.gif nadwozie ma ocynkowane więc nie powinno być rdzy 20.GIF

a i jeszcze na cenę zlosnik.gif ja swoją 1997. 1.6 16v + gaz oddałem za 8.400 beksa.gif

Napisano

ja radze ci poczytac ten kacik tak do miesiaca wstec i wtedy sie zastanowic raz jeszcze czamu marea jest taka tania i co sie tu na kaciku przytrafia wlascicielom tego samochodu zlosnik.gif

Napisano

> ja radze ci poczytac ten kacik tak do miesiaca wstec i wtedy sie

> zastanowic raz jeszcze czamu marea jest taka tania

bo każdy ma w pamięci markę Fiat i kojaży ją z 126p .. i po prostu z głupoty boi się Fiata ..

i co sie tu

> na kaciku przytrafia wlascicielom tego samochodu

no tak mają wielkie problemy jak zmienić żarówkę podświetlania tablicy rejestracyjnej lub coś w tym stylu hahaha.gif

Napisano

> no tak mają wielkie problemy jak zmienić żarówkę podświetlania

> tablicy rejestracyjnej lub coś w tym stylu

oj pieknie by bylo ale doskonale wiesz ze to nie prawda

Napisano

> oj pieknie by bylo ale doskonale wiesz ze to nie prawda

2 latka śmigałem marysią i jedyny wielki problem to był gdzie oddać nakładki na progi do piaskowania palacz.gif ewe gdzie zamontować wzmacniacz cfaniak.gif

porównując moją ex marysię do Laguny teścia z 2003r pod względem awaryjności ... to marysia wypada jak maybach a laguna jak 126p ... zlosnik.gif

Napisano

> bo każdy ma w pamięci markę Fiat i kojaży ją z 126p .. i po prostu z

> głupoty boi się Fiata ..

To samo dotyczy znaffców samochodów z kapustą na masce - wszyscy są specami, niewielu miało...

Prawda jest jednak taka, że Fiata kupuje się ze względu na cenę i tanie części a nie ze względu na bezawaryjność - co byś nie powiedział, to w statystykach TUV albo Dekry BBM nie zajmują wysokich pozycji.

Napisano

> zastanowic raz jeszcze czamu marea jest taka tania i co sie tu

ja tam wlasnie jestem w poszukiwaniu 2 maryski 2,4jtd smile.gif bo same fiaty sa zajefajnie malo awaryjne jak sie o nie dba... to moja opinia i prosz ebez jej podwazania bo fiaty to czesc mojego zycia slinka.gif

Napisano

co sugerujesz????

Napisano

nie uogólniaj , trafiłeś na padakę i tyle grinser006.gif

pomierzyłeś w końcu te ciśnienie pompy paliwa ?

Napisano

uogolniam bo widzialem nie jadna auto przed zakupem swojego i wszystkie byly takie same zlosnik.gif oblezione klamki, obrdzewiale framugi drzwi, wytarte progi, utlenione lusterka i relingi i wiele innych jeszcze bym wymeinil zlosnik.gif a co do tego ze padaka to sie zgadzam w 100% - widac ze wiesz co piszesz zlosnik.gif narazie nic nie robie bo mam garaz na tapecie - kupilem i musze wyposazyc zlosnik.gif

Napisano

> uogolniam bo widzialem nie jadna auto przed zakupem swojego i

> wszystkie byly takie same oblezione klamki, obrdzewiale framugi

> drzwi, wytarte progi, utlenione lusterka i relingi i wiele

> innych jeszcze bym wymeinil a co do tego ze padaka to sie

> zgadzam w 100% - widac ze wiesz co piszesz narazie nic nie

> robie bo mam garaz na tapecie - kupilem i musze wyposazyc

lo matko to moja od ksiecia na prawde byla inna smile.gif

ale zgadzam sie ogladalem jedna 2,4td od panow bardzo niemilych z drezdenka padaka.. gorszego auta nie widzialem, pewnie dlatego ze sie po ich placu nie rozgladalem! Przy okazji ich nie polecam, maja duzo aut na sprzedaz! wszytko jest picowane, myte zeby jakies wraznie robilo al epoza tym straszna lipa piesc.gif

Napisano

nie bardzo kumam o co chodzi zlosnik.gif ja tylko napisalem ze jak rok temu ogladalem padaki kilka palio i marea weekend z rocznika 96'-98' wszystkie 1,6 to wszystkie podobnie obskurnie wygladaly zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

oki czyli jest wgroncie OK, wiec można sie rozgladać za Marysią,

1,6 na lpg mi wystarczy

hehe problemy wymienić żarówki to pikuś

wzmachol czy Audio sie zrobi bez problemu-moje ulubione zajęcie to audio wiec damy radę hehehe

pozdrawiam POKI

Napisano

opinie obiegowe chodzą różne. Większość ludzi twierdzi że FIAT to padaka, ale jak zapytać czy jeździli fiatem to przeważnie wychodzi 126p zlosnik.gif

Awaryjnością nie odbiegają od innych marek. Najgorzej jak trafisz jakis zapuszczony egzemplarz. Wtedy faktycznie doprowadzenie go do kultury wymagać będzie trochę wysiłku i kasy.

Silniczek 1.6 jest spoko. Wg mnie do Maryski może trochę za słaby, ale zależy kto co lubi.

Co do LPG to może mam uprzedzenie ale mi się nie podobało. Zdecydowanie wolę diesla.

Do minusów zaliczyć trzeba stukające szybko zawieszenie przednie ( koszt naprawy raczej nieduży)

Do plusów przestronne wnętrze i duży komfort jazdy. Ceny części raczej nie powalają. Zdecydowanie unikać ASO zlosnik.gif

Napisano

doradzamy użyć opcji szukaj

i przejrzeć wątek "nasze auta nasze opinie"

wszystko co tam wyczytasz, powtórzy się w naszych zeznaniach tutaj

Napisano

Sie nie martw! Ja mam Maryśke co prawda, krótko ale ajest z 97/98 z włochów sprowadzona. I klamki i relingi ma całe, a to dlatego bo ma polakierowane palacz.gif Więc szukaj wersji ELX lub HLX! Są pozatym dobrze wyposażone- szukaj TD lub JTD. przez pół roku wymieniłem świce żarowe (90zł) i uszczelniłem silikonem elektrozawór pompy bo ciekł (0,5zł). Noi wahacze do wymiany (200zł). Wymieniłem po zakupie rozrząd i pasek wielorowkowy (330zł). I narazie mam wszystko w dup...ie! I kupiłem Fiata bo ładna Marysia i bo częsci tanie( np. wahacz 90zł) a silnik dobry (pali 6). A chciałem kupic nissana Primere P11 2.0TD 97r ale teściu mnie wyprzedził i teraz bierze kredyt na amortyzatory tylnie ( 450x2+wymiana +tuleje=1100zł sciana.gif Sami powiedzcie. Bez komentarza! A ja ma ładną Maryśke w łikendzie TD mikolaj.gif

Napisano

a tesciu ma za kare clown.gif

no jak zadbana to jezdzi, pelnyms ercem polecam kazdemu zadbany egzemplarz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.